Napsat recenzi

Long Beach Resort Kypr

Recenze hotelu Long Beach Resort Hotel *** (Kypr - Famagusta - Famagusta)

Hodnocení:
průměrně: 4,1/5
Vloženo:
Pobyt: červen 2024
Přečteno: 1x
Recenze se líbila: 21 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 5

Za mě dost zklamání.

V hotelu zrušena jídelna .Vím to, před lety zde byla kamarádka na jejíž doporučení jsem sem jela.

Jí se u baru pod stříškou, kam se při větším počtu strávníků stolky nevejdou a tak se dávají na přímé slunce. Při 40°C to opravdu venku na slunci není příjemné stolování a ani stříška neochrání.

Klimatizovaná je jen výdejna jídel u kterých upřímně řečeno nic moc výběr. Stále se opakující jídla a nijak zvláštní. Na baru stále něco chybělo nebo nefungovalo.

Na 4* a all inclusive bych si představovala více.

Pláž s odpadky, které nikdo neuklidí.

Vstup do moře po kamenech, místy s lagunkami s pískem. Opravdu špatný vstup pro méně pohyblivé nebo starší osoby nebo děti. Boty jsou nezbytnost.

Vedle bary s víkendovými diskotékami a opravdu hluk, že v krajních domcích nikdo nemá šanci usnout.

Ubytování a jeho úklid celkem slušné i když i tady by se drobnosti našly.

Zajímavé je, že vedlejší vodní bar s předraženými lehátky má ten stejný majitel a zde je přístup do moře lepší a asi i o něco lepší služby.

Přednost je, že kromě víkendu je to celkem klidný resort a na pláži není hlava na hlavě.

Pokud dostanete domek přímo na pláži, tak k němu patří malé posezení a slunečník s dvěma lehátky. To je příjemné.

Výstavba hotelů se , ale stále přibližuje a myslím, že za chvíli tento resort i tuto jednu z mála předností ztratí.

Nejbližší obchod asi 20 minut chůze. Poblíž jsme objevili ještě jeden asi na bázi našeho supermarketu.

Po počátečním mírném rozčarování jsme si to nastavili tak, že jsme sem kvůli jídlu nejeli, hlady neumřeme a vše ostatní se dá přežít a užijeme si teplé moře a cestování.

Zaplatili jsme si všechny dostupné zájezdy, které byly zajímavé a i v na červen neočekávaných 40°C vedrech jsme je rádi absolvovali.

Také poznámka. Měli jsme s sebou i mezinárodní řidičský průkaz a uvažovali jsme o půjčení auta. Věděli jsme, že se zde jezdí "po anglicku", ale po upozornění, že nevíme v jakém stavu auto dostaneme a protože na Severním Kypru chybí vlastně jakékoliv právní zastoupení cizinců v případě problémů s půjčovnami aut a nedej bože havárií, jsme po tom co jsme pochopili jaký je tu k turistům přístup, to radši vzdali.

Nakonec jsme si zájezd hezký udělali. Ale za mě poměr cena kvalita, absolutně neodpovídal a to srovnáváme třeba s Tureckem,pod které Severní Kypr patří. Řekli jsme si, že jsme viděli co šlo a jednou stačilo.

Ubytování  průměrně (4,2/5)

Ubytování slušné, zvlášť pokud dostanete domek na pláži nebo u bazénu. Úklid pravidelný a dostačující. Jen třeba při věšení ručníku v koupelně odpadl háček co byl jen nastrčený. Jinak háčků a poliček by se sneslo více. Velice pohodlné matrace.

Strava a stravování  průměrně (4,1/5)

Hrozné prostředí na jídlo. Chybí klimatizovaná jídelna, zvláště pokud jsou 40°C vedra.

Jídlo jednotvárné a spíš, že se člověk zasytí, než že by si pochutnal.

Zachraňovalo to ovoce, ale toho nebylo moc a mizelo rychlostí blesku, protože všichni jsme měli stejný problém :-).

Zákusky byly jen večer a hrozně přeslazené, ale to je otázka vkusu.

Chleba k snídani bílý a toustový a nechávaný v sáčcích, ať si každý vyhrabe.

Žádné místní speciality. Ryby pouze 2 x a v podstatě pangasius co se koupí i u nás.

Pro alergiky pozor, alergeny nejsou označené a vybojovali jsme pouze nápisy na tabulkách u jednotlivých jídel. Neumělý nápis Fish nebo Chicken vás stejně o zpracování a alergenech neinformuje.

Na baru stále něco chybí - nefunguje.

Jednou nejde stáčet voda a džus. Po druhé nejde kávovar, který přivezli až na naše upozornění, že by jsme občas rádi kávu.

Jindy chybí čaj, nebo ingredience na koktejly a pak zase nemají v pořádku pípu na stáčení piva.

Obsluha se stále střídá a myslím, že je stahována částečně z vedlejšího baru a neprojevuje proto valné nadšení něco řešit. To, že je v těchto zemích děsná organizace práce ani asi nemusím zdůrazňovat. Ale to bych asi tolik neřešila. Prostě kolorit ostrova.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4/5)

Úklid a vybavení bungalovu je na slušné úrovni.

Co se týče obsluhy baru a jak vypadalo místo pro stravování, jsem psala v předchozím hodnocení stravy. Z podstaty toho, že se nejedná o hotel, ale ubytování v bungalovech a zatím relativně v klidu, zde nejsou animační a jiné programy.

Pro zájemce jsou hned vedla dva plážové bary s již zmíněnými diskotékami a programy a před nimi je pro děti jakési celkem velké herní centrum.

Pláž a moře  průměrně (4,1/5)

Pláž písečná - neuklízí se.

Předností je, že je hned u resortu. Po intervenci lidí co neměli ubytování přímo na pláži, byla doplněna lehátka se slunečníky, kterých bylo původně malé množství. Jsou pro ubytované zdarma takže OK.

Moře dopoledne čisté. Odpoledne při přílivu přináší řasy a plasty.

Voda teplá, protože v červnu byla prý zde v tuto dobu neobvyklá vedra 35°C a výše.

Rozhodně doporučuji boty do vody, ale zároveň chci podotknout, že to nestačí.

Do moře je opravdu před bungalovy špatný přístup. Chvilku jste po kolena na kamenech a chvilku v malé laguně po pás. Kameny se smekají a když přijdou vlny nevidíte kam šlapete. Je to nebezpečné. Za dobu našeho zájezdu byl jeden úraz.

Myslím, že by mělo být zdůrazněno, že vstup zde není pro starší osoby, lidi se sníženou pohyblivostí a malé děti. Je možné popojít kousek vedle, tam je lepší vstup do vody, ale lehátka podmiňována útratou 25 EUR v baru nebo ještě dál veřejná pláž, ale bez slunečníků a lehátek.

Okolí hotelu  průměrně (3,4/5)

Vedle dva plážové bary, pro toho kdo má rád trochu vzruchu a jakási malá pouť a prolézačky pro děti.

Za mě je z toho o víkendu jen nepřiměřený hluk, který končí ve 3:30 ráno a to už opravdu obtěžuje.

Jinak jak to v těchto zemích bývá - pořádek okolo nic moc.

Možná je na vině i nedostatek vody. Kypr je dost suchá destinace. Také okolo je spousta prachu z živelně rostoucích staveb. Ale spíš si myslím, že je to ta mentalita.

Mimochodem doporučuji repelet. V okolí bungalovů se snaží zavlažovat a udržovat kvetoucí zahradu. Vypadá to skutečně hezky. Z toho , ale plyne, že při večerním posezení venku se ze zavlažovaných míst rojí komáři a tak u večerního posezení u baru nebo před bungalovem se nestačíte ohánět.

Celkový dojem  průměrně (4,1/5)

Zajímavé, ale jinak nic moc a už bych návštěvu tohoto místa neopakovala.

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 45
z 53 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

zkušený cestovatel: kdo to prodává jako 4* ??? - 18. 7. 2024 10:40

Tedy nic proti vlastním kritériím a osobnímu pojetí... ale strašně by mne zajímalo, která CK to prodává jako 4* hotel, když i na tomto portálu je zřejmé, že jde o pouhou 3*. Lokace ukazuje na tzv. Severní Kypr, tedy v podstatě Turecko !!! Tam bych tedy příliš evropských standardů neočekával.... Nebo se jedná o jinou lokalitu ? reagovat

akrašenda: Re: kdo to prodává jako 4* ??? - 18. 7. 2024 15:37

Ne jedná se o tento resort. Jako 4* prodáva např. ***. Můžete ověřit. Prý došlo k jakési rekonstrukci. Nevím jestli ta spočívá v tom, že se zrušila jídelna, která zde byla a mám jí na fotografii od spolehlivé známé a i jsem našla u jiných CK,,které fota asi tak často neaktualizují. Jinak jsem samozřejmě věděla, že 4* nejsou to samé v Turecku než tady a jinde po Evropě. Ale srovnání jak jsem psala mám právě s tím Tureckem. Sama jsem se zde na recenze dívala, ale bohužel byly tak z roku 2019. Měla jsem i osobní doporučení, ale zřejmě tam opravdu bylo vše jinak. Takže jsem napsala aktuálnější a nemyslím si, že z tohoto roku nejhorší hodnocení, jen asi nepodrobnější. Možná, že jsme i doplatili na to, že jsme zde prý byli jako první turnus a tak jsme tzv. vychytávali mouchy. Jinak ať si každý přebere a zařídí se jak chce. reagovat

akrašenda: Long Beach Resort - 18. 7. 2024 17:50

Hotel je skutečně nyní v CK inzerován jako 4*. Prý po jakési rekonstrukci. Nevím jestli spočívala ve zrušení jídelny, která zde prokazatelně byla. Mám fota soukromá od známých i od jiných CK, kde zřejmě fotogalerii často nemění. Pro destinaci mám srovnání právě s Tureckem a to skutečně neodpovídá 4*, ani v Turecku. Byli jsme zde prý první turnus od CK a tak jsme možná vychytávali mouchy. Jinak já jsem měla k dispozici při rozhodování pouze staré recenze. Což, když se zde podíváte na časovou osu, tak je to zřejmé. Moje recenze z tohoto roku nebyla nejhorší, ale myslím, že nejpodrobnější. A ano, je subjektivní ,protože hodnotím na základě vlastních zkušeností a kritérií. To myslím zde každý. Jen jsem poskytla aktuálnější informace a ať si s nimi každý nakládá, jak uzná za vhodné. reagovat

Renata Duchonova: Rozcarovani - 12. 8. 2024 6:11

Reaguji na výše uvedenou recenzi, jelikož lépe bych ji nenapsala. Jsou podány přesně a naprosto pravdivé informace všem, kteří by o koupi zájezdu uvažovali. Vrátili jsme se z tohoto resortu včera a reklamaci jsme podávali již přímo na místě. Dnes jsem našla na webu tento hotel upravený na 3☆ a toto jsem CK zaslala jako doplnění k naší reklamaci. Opravdu bych si tento zájezd nezakoupila s informací, že se jedná o 3☆ bez RESTAURACE..Zmíněné posezení u bazénu opravdu učinilo z tohoto zájezdu mou noční můru.. A pokud paní na dovolené byla svědkem pouze úrazu, může mluvit o štěstí.. Moc mě mrzí, že tyto špatně zkušenosti a recenze jsem nenašla před zakoupením zájezdu. reagovat

Monika: Re: Rozcarovani - 23. 8. 2024 20:34

Dobrý den mohu se zeptat přes jakou CK mamca s dcerou si zakoupili zájezd a přes špatně recenze nechtějí letět reagovat
Přidat komentář

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Famagusta - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání