Napsat recenzi

Ubytování z dob minulého režimu

Recenze hotelu Velika Plaza Hotel ** (Černá Hora - Ulcinj - Ulcinj)

Hodnocení:
průměrně: 3,4/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2018
Přečteno: 179x
Recenze se líbila: 280 čtenářům
Fotografie: 6
Videa: 0
Komentáře: 1
  • Snídaňová karta. Snídaňová karta.
  • Omeleta s přídavkem oleje navíc. K dispozici ještě varianta se slaninou a se sýrem. Omeleta s přídavkem oleje navíc. K dispozici ještě varianta se slaninou a se sýrem.
  • Volské oko a místní chléb. Volské oko a místní chléb.
  • Pljeskavica. Tradiční balkánský pokrm z různých druhů mletého masa. Na snímku jeho nevábná varianta pro zájezdové hosty. Pljeskavica. Tradiční balkánský pokrm z různých druhů mletého masa. Na snímku jeho nevábná varianta pro zájezdové hosty.
  • Neodtékající odpad s pískem, který si hověl na stále stejném místě po celou dobu pobytu. Neodtékající odpad s pískem, který si hověl na stále stejném místě po celou dobu pobytu.

Ideální příklad toho, jak nádherné prostředí Černé Hory a krásné pláže jaderského pobřeží může zcela zkazit a otrávit právě ubytovací zařízení a jím nabízené služby.

Na dovolenou jsem vyrazila s maminkou, která ale bohužel jinak úchvatnou zemi zavrhla, a to právě kvůli zklamání z ubytování.

Ubytování  průměrně (2,9/5)

V prvé řadě dostupné fotografie hotelových pokojů absolutně neodpovídaly realitě. Hotel se chvástá rekonstrukcí, což se ovšem týká akorát tak spodní restaurace a baru a možná samostatných budov apartmánů vedle v zahradě. Budova hotelu je zastaralá, s notně omšelým vybavením. Klimatizace naštěstí fungovala. Televiza nová, ale se 4 programy v místním jazyce zcela zbytečná záležitost. Postele vrzající, ale dalo se na nich spát vcelku dobře. Dveře balkonu skoro nešly zavřít.. V koupelně chybí polička, kam by si člověk mohl odkládat věci, které nám neustále padaly z umyvadla nebo jsme si je musely pokládat na zem ... Sprcha neodtékala, večer se na teplou vodu mohlo rovnou zapomenout a občas voda netekla vůbec. Lednička na pokoji nechladila a silně zapáchala. V areálu několikrát nešel proud.

Každodenní úklid spočíval pouze ve vynesení koše a výměně ručníků (Jeden malý a mnohdy děravý či roztrhaný ručník na osobu - osprchovat se a umýt si vlasy najednou bylo prakticky nemožné. A po dotazu, jestli můžeme dostat další ručníky, bylo sděleno, že jsou na příděl jeden na osobu).

Všudypřítomný písek nikdo neodstranil ani ze sprchy, ani z koberců nebo z podlahy. Ložní prádlo celý týden stejné. Prach, drobky a vlasy byly celou dobu tam, kde se původně objevily.

Na přikrytí dostanete pouze tenoučké prostěradlo a vedle toho leží k dispozici nepovlečená, těžká, upocená a kousavá deka.

Strava a stravování  průměrně (3,6/5)

Nic horšího jsem opravdu ještě nikdy nezažila. Ubytování by se dalo ještě překousnout, ale strava tedy rozhodně ne!

V rámci naší cestovky jsme měly All Inclusive se servírovanou stravou a neomezené množství nápojů - avšak pouze od 12:00 do 22:00. To bylo známo dopředu - tedy OK.

Pro zájezdové turnusy zde byla určená restaurace nahoře v patře. Tam jsme začínaly náš pobyt večeří, která byla jednotná pro všechny - maso v omáčce a bramborová kaše z pytlíku. K tomu nám dali jakýsi místní bílý chléb bez chuti, který nás od té doby pravidelně doprovázel každý den.

Snídaně probíhala tak, že jsme dostaly kartu, kde bylo na výběr z 9 jídel (z toho 6x vejce na různý způsob a jedno sladké), z nápojů pak bylinkový čaj, bílá káva (což bylo ale kakao), sladké mléko a jogurt. Karta stále stejná. K tomu zmiňovaný chleba. Přidat jste si nemohli.

Na obědě jsme nebyly ani jednou. Hotel má v nabídce služeb plážovou restauraci, která ovšem neexistuje.

Večeře jsme si vybíraly den dopředu ze tří stanovených jídel. Povětšinou nějaké maso, k tomu hranolky nebo bramborová kaše. Nápoje se k obědům ani k večeřím nepodávaly.

Všechny pokrmy plavaly v oleji, byly přípálené nebo nedovařené; jeden večer jsem měla rybu v trojobalu, který byl plesnivý ...

Ovoce, které normálně roste všude u cest, hotelový servis asi vůbec nezná!

Zelenina - všudypřítomné okurky a rajčata. K večeři jako bonus jsme si mohly nabírat neomezeně čerstvé zelí (nutno podotkout, že tedy ale vynikající), na čemž jsme tam víceméně přežívaly.

Naprosto otřesná kvalita všech pokrmů, absolutně nepřizpůsobená dovolenkovému režimu v tropických teplotách u moře. Nemožnost širšího výběru je velmi špatná pro osoby s různými dietami, alergiemi, bezlepkovému či vegetariánskému způsobu stravování!

Navíc v přízemí je bar a restaurace zjevně pro klasicky ubytované osoby, kde vaří naprosto odlišná a jinak vydatná jídla...

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,2/5)

Areál střediska má venkovní gril, ping pongové stoly a pár starších houpaček a prolézaček pro děti. Největší vyžití nabízí asi bar s terasou, kde jsme i my seděly téměř každý den po snídani a večeři.

Uklizečky měly ke všemu laxní přístup - člověk je nejčastěji viděl sedět na schodech s mobilem v ruce.

Číšníci a barmani byli vcelku přátelští, milí a ochotní, nicméně bylo velice znát, jak odlišně se chovají k lidem ze zájezdových turnusů a k ostatním zákazníkům restaurace, a to navzdory tomu, že jsme tam mnozí i přes "all inclusive" zanechali značnou část finančního obnosu!

Pláž a moře  průměrně (4,3/5)

Pláž byla asi 5 minutek pozvolné chůze po prašné cestě s hojným provozem.

Cestu lemovaly poházené odpadky, což je ale v Černé Hoře vcelku normální.

Pláž se rozkládá na neuvěřitelných 12 kilometrech krásného, jemného písku. Lehátka a slunečníky za poplatek 5/7 EUR na den.

Moře nabízí velmi pozvolný vstup, je krásně čisté a po většinu dní našeho pobytu bylo vyhřáté.

Nejvíce dní jsme strávily na Mojito beach; krásné, čisté, prostorné a udržované prostředí. Místní bar se skvělým jídlem a drinky, profesionální servis, nesmírně milí lidé, hudba po celý den.

Okolí hotelu  průměrně (3,3/5)

Středisko se nachází v klidné lokalitě uprostřed zeleně, kousíček od pláže.

Nejbližší město Ulcinj je asi 4 kilometry daleko. Pěšky se tam dá nejlépe dostat po pláži, protože po silnici je to, kvůli zdejšímu provozu, holá sebevražda. Autobusy zde jezdí jak se jim zachce, spíš vůbec než častěji. Z hotelu vás může do města hodit předražené taxi. My jsme měly půjčené auto, takže dopravu a vzdálenosti jsme neřešily.

Celkový dojem  průměrně (3,4/5)

Černá Hora je nádherná, různorodá a mnohdy dechberoucí země, kterou jsem měla za pár dní možnost procestovat skoro celou. Ulcinjská riviéra má ty nejhezčí pláže široko daleko. Destinaci jako takovou rozhodně všem vřele doporučuji, ale s velkou nutností vybírat si pečlivě hotel. Pokud možno vyhnout se cestovkám, které hojně a bůhvíproč mají nasmlouvané tyto katastrofální ubytovací zařízení.

Nejste-li spokojeni se zájezdem, jehož služby vám zkazily a otrávily dovolenou, nenechávejte to jen tak. U delegáta každé cestovky můžete ještě na místě vyplnit reklamační protokol zájezdu a nastalou situaci řešit a žádat odškodnění či kompenzaci. Mají-li se služby v hotelech zlepšit či změnit, nepomůže jenom napsat hanlivou recenzi. Bohužel mnozí hosté neví, co v dané chvíli dělat, a tak prostě jen zapláčou nad vyhozenými penězi. Náš turnus byl prý první, kdo hromadně ve velkém reklamoval zájezd do daného hotelu, což mi připadá nanejvýš divné.

Tento hotel a jemu podobné tedy výrazně nedoporučuji, ale doporučuji všem zamyslet se nad hodnotou vlastních peněz a vlastního času stráveného na vybrané dovolené - a v případě hořkého zklamání ihned jednat, aby nedocházelo k dalším zkaženým dovoleným a aby se podobná rekreační střediska jak z dob minulého režimu, zcela vymýtila.

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 64
z 106 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Marta: Veliká PlaŽa-nikdy více! - 14. 8. 2018 7:22

Lépe bych to nenapsala! Palec hore!! reagovat
Přidat komentář

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Ulcinj - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání