Napsat recenzi

Smrad, hlad a špína

Recenze hotelu Le Soleil Abou Sofiane Hotel **** (Tunisko - Port El Kantaoui - Port El Kantaoui)

Hodnocení:
průměrně: 2,6/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2024
Přečteno: 0x
Recenze se líbila: 17 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Jeli jsme po 15 letech znovu do Tunisu a už nikdy více.

Ubytování  průměrně (2,9/5)

Pokoj celkem ucházející, nicméně na 4* to neni. Smradlava voda ve sprše, postel tak tvrdá, že bych mohla spát na zemi, dětská postýlka, kterou jsme z nich vymámili po 4 dnech pobytu, vytažená někde ze sklepa, s plesnivou matrací...ale i tak to bylo to nejmensi z celeho pobytu.

Strava a stravování  průměrně (2,4/5)

Jídlo...čistá tragédie. Kromě jednoho dne, kdy se něco slavilo a bylo i sváteční jídlo, jsme měli celý týden hlad. Neustále stejné jídlo, bez chuťi, bez popisu, co vlastně jíte. Fronty přes celou jídelnu, personál absolutně nezvládal doplňovat, odnášet, přinášet čisté sklenky a talíře, takže přišly na řadu papírové kelímky. Když došly i ty, byli jsme prostě bez pití. Ovoce max 3 druhy a to jen u večeře. Nejhorší byly snídaně. Skončili jsme u rohlíku s máslem. Jeden druh hnusného, divně zabarveného salámu, sýr, který nebyl sýr, míchaná vejce tak tekutá, že by z nich mohla být polévka. Omeleta dělaná na jedné malé plotýnce, což opět vedlo k frontě na půl hodiny, kdy po jejím vystátí dostanete dva malé čtverečky a ani o kousek víc. To samé u koblih, které jsme vlastně ani nezvládli ochutnat. Brambory....ty nejezte! Něco tak odporného se u nás nedává ani prasatům. O kávě se snad ani nebudu vyjadřovat, na to by mi už slušná slova nestačila. Lokla jsem si jednou hned první den a od té doby jsme se mu vyhýbali velkým obloukem. Pokus o grilování masa a ryb...nebylo pomalu vidět na krok, přes kouř, jelikož digestoř přímo nad plotýnkou asi nefungovala. Jediné co jsme jedli k obědu a k večeři byli těstoviny, nebo rýže. Sem tam jsme tam našli i kus masa a zeleniny. Nemluvě o tom, že pro děti vlastně neměli vůbec nic. Jako family friends hotel jsem čekala nějaké jídlo, co bych mohla svému dvouletému dítěti dát, aniž by pálilo, dalo se rozkousat (pokus o to, uvařit hovězí) a natož aby si na tom trochu syn pochutnal. Poslední den už jsme se raději vydali do města na jídlo. Doufali jsme v nějaké dopolední a odpolední svačinky, jelikož malej jí 5x denně. Po 2 dnech jsme našli snack bar. První svačina v 1 odpo, hned po obědě, druhá od 4 do 5. Fronta jak prase a když už ji zvládnete vystát, pizza dojde.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (2,8/5)

Pokoj vybaven standartně, paní uklízečka milá. Poté, co jsme nechali nějaký drobák, jsme měli i toaletní papír a vodu. Někteří to štěstí neměli. Služby....vlastně ani nevím, jaké služby. Animátoři tak nějak fungují. Každý den stejný...ranní rozcvička v bazénu, který ovšem velikostně neodpovídá velikosti hotelu. Takže neustále plný, to že by si člověk zaplaval, nepřipadá v úvahu. I přes zákaz skákání neustále trnete, zda vám nebo vašemu dítěti neskočí někdo na hlavu. Nemluvě o velkém počtu arabských žen v hábitech, kterou jsme ani jednu neviděli jít během pobytu u bazénu na wc. Dětský bazén...další tragédie. Bazenék 3x3 metry, plný dětí staršího věku, pro které jsou ovšem určené i herní prvky v bazénu. Pro malé děti to opravdu není, protože ve chvíli, kdy se překlopí obří kýbl, který se nahoře na herním prvku plní vodou, a voda trefí dítě, které pod váhou vody končí pod vodou, má co dělat dospělý, aby se vyhrabal zpátky na nohy. Následuje vodní pólo, kde mezi hráči normálně plavou lidi, protože se prostě jinam do bazénu nevejdou. Aerobik, cvičení, ping pong, šipky a večer dětská disco na 2x2 metrech v prachu před rozpadajícím se pódiem. Poté nějaká zábava pro dospělé. Nejlepší je tombola, kdy každému prodají alespoň 3 lístky a večer se pak dozvíte, že mají připravené 4 ceny pro celý hotel. Personál...když zaplatíte, jsou milí a ochotní. Pokud ne, jste jim ukradení.

Pláž a moře  průměrně (2,7/5)

Moře teplé, po ránu, než se po něm začnou prohánět skútry a čluny tahající nafukovací matrace, i čisté. Nicméně od druhého dne, moře plné medúz. Nikdo vás na to neupozorní, až když vám začne být divné, že vás pořád něco štípe a potkáte lidi s bilým postřikem na těle a dáte se s nima do řeči, zjistíte, že to co vypadá jako řasa, není řasa, ale medúza a že je toho plné moře. Písek jemňoučký, ovšem, že by ho někdo někdy projel sítem nebo něčím, na to se tu asi nehraje. Takže byl plný bordelu, čouhajících drátů a nedopalků. Pokud si myslíte, že si večer v klidu posedíte na pláži, tak to opravdu ne. Nikdo vás tam totiž nepustí, jelikož večer nabíhají na pláž místní a není to prý bezpečné.

Okolí hotelu  průměrně (2,6/5)

Smrad, špína, bordel, vyhublí koně v koňských spřeženích, které tu jezdí nonstop od rána do večera. Asi 20 minut pěšky je zábavní park Hannibal, ten je docela v pohodě. Taxíkem jsme se vydali do Sousse na Medinu. Rozhodně to byl náš poslední hrdinský čin. Už po výstupu z taxíku se na vás nalepí 10 lidí a téměř nemáte šanci se posunout někam dál. Když už se dostanete ze spárů otravných prodejců všeho, co se prodat dá, a vejdete do uliček Mediny, začíná to pravé "dobrodružství". Ať už v podobě plivanců od místních dětí, pokusů o okradení od místních dospělých, nebo nedej bože, že se necháte vlákat do obchůdku od celkem sympatického týpka, kterej vám slibuje dobrá cena a nakonec na vás vybalí cenu 600 TND (cca 4800,-) za 2 tricka a jedny kraťasy a nehodlá smlouvat a nechce vás pustit z obchodu - nakonec jsme si cestu prorazili kočárkem a utekli do přístavu a jeli hned zpátky na hotel. Jediné místo, kde je to trochu civilizované je nákupák Mall of Sousse. Tam jsme se i konečně najedli a dali si po týdnu konečně ucházející kafe..mají tam vše - pizza, KFC, burgery, čínu, dortíky... a za normální ceny. Ještě je dobrý obchod Shoping centrum Alibaba - pevné, dobré ceny, od magnetek, přes keramiku, boty, kosmetiku, po jídlo, šperky, brýle.. je to asi 15 minut pešky.

Celkový dojem  průměrně (2,6/5)

Ikdyby nám dal někdo pobyt zdarma, už nikdy víc. A to rozhodně nejsme nijak nároční. Spousta věcí by se dala i přejít, ale pokud neradi trpíte hlady a nechcete smrdet víc po sprše než před ní, sem do tohoto hotelu a možná i do této části Tunisu nejezděte. A už vůbec ne s malými dětmi. Velké zklamání, od půlky zájezdu se těšíme domu.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 13
z 25 recenzentů

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Port El Kantaoui - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání