Napsat recenzi

Recenze hotel RAYMAR

Recenze hotelu Raymar Hotels & Resorts ***** (Turecko - Side - Kizilot)

Hodnocení:
průměrně: 2,9/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2022
Přečteno: 188x
Recenze se líbila: 65 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

V Turecku jsme byli již asi po třinácté, vždy v 5*. V každém hotelu je vždy něco kladného a něco záporného. Hledali jsme hotel podle kriterií, letěli jsme se 6 letou vnučkou, takže hlavně tobogany, dětský klub s českými animátory a dítě za letenku. Jelikož na služby, stravu si téměř nikdy nestěžujeme, a hotel Raymar naše kriteria splňoval, zvolili jsme tento. To, že je před hotelem rušná čtyřproudová silnice, jsme věděli. Fotografie na webu CK Alexandrie jsou zavádějící, protože už jsou staré, pár METRŮ od hotelu Raymar vyrostl další hotel. Jsou tam tudíž takové stísněné prostory.

Ubytování  průměrně (3,3/5)

Pokoj velmi hezký, velký. Na poměry jiných hotelů, kde jsme byli v Turecku, hodně nové vybavení, podlahy, veliká prostorná koupelna, obrovský sprchový kout. V koupelně jsme žádný zápach neměli, jak uváděli jiní v tomto hotelu,.Nebýt výhledu na čtyřproudovku, která byla velmi frekventovaná ve dne, v noci, byl by pokoj dokonalý, s velikým balkonem. jelikož balkonové dveře netěsnily, bylo vše slyšet. Nejdříve jsme chtěli pokoj vyměnit, ale když jsme zjistili, že 90 % pokojů jsou maličké, a výhled buď do zdi nebo nad bazénem, kde je hluk stejně do půlnoci z animačních programů, tak jsme si pokoj nechali. manžel a malá vnučka hluk z aut neslyšeli, spí tvrdě. Nešťastně zvolená architektura stavby, většina hotelů v Turecku, kde jsme byli, má situovány do ulice jen chodby a všechny pokoje jsou na druhou stranu, k moři. nebo do zahrady. Kladně hodnotím klimatizaci, celkem tichá a hlavně nefoukala na postele, ale zcela mimo, což není v tureckých hotelech obvyklé.

Strava a stravování  průměrně (3,5/5)

Strava velmi pestrá, jsme na tureckou stravu zvyklí, myslím, že si každý vybere....Kladně hodnotím dostatek ovoce, červené melouny pořád, hrušky, jablka, blumy, pomeranče...Zeleniny také veliký výběr, různé druhy rajčat, zelených salátů, okurek, cibulí...Milovníci zeleniny nadšeni. Různá zapečená zelenina, lilky, cuketky, papriky...Jediné, co mi chybělo, byly grilované nebo dušené houby, a také ryby či plody moře. grilovaná ryba byla jen jednou. Možná toto bylo k obědu, ale to jsme chodili do snacku mezi mořem a hotelem, kde byly hranolky, rýže, kuřecí nugetky, hamburgery a špagety,. Také zelenina. Tam také pekla paní placky venku na plotně, které byly vynikající, naplnila dle přání, sýrem či mletým masem, špenátem, nebo nasladko skořicí s cukrem (naší vnučce moc chutnaly) Na placky byla vždy fronta, ale to je všude. Kladně hodnotím vodu v lahvičkách či kelímkách, v podstatě na každých 30 metrech, i u moře, tobogánbů, u baru i restaurace v lednicích.. Jejich tvrdý akohol, hlavně gin a whisky měly divnou příchuť, v jiných hotelech byly výborné. Vodka s džusem dobrá. V hlavní restauraci u pípy s pivem(Tuborg - výborný)byla točená cola, fanta, Sprite...a výborná Rakije. Víno bílé, červené, růžové na turecké poměry podprůměrné. Ještě vyzdvihnu pečivo, u snídaně velmi čerstvé, měkoučké, světlé i tmavé.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,7/5)

Vybavení. Krásný aquapark, dvoje tobogany, pro menší děti 3 - 11 let cca, velmi pestrý vodní svět ve stylu Piráti z Karibiku, několik toboganů důmyslně vymyšlených, neklouzavý přístup k nim, schody, podesty, neklouzavá guma, všude stříká voda z lebek, sudů s vodou...atd. Opravdu moc pěkné. Pak velké tobogany, částečně uzavřené, otevřené, trychtýř....řekla bych, že bezpečné...Možno v některých jezdit i v duších. Moje 6 letá vnučka byla kromě jednoho (prudká houpačka) ve všech. A já také, i když už nejsem nejmladší. Nadšená. Personál celkem milý, úslužný. Pokoj uklizen každý den, osušky a lůžkoviny měněné každý den.....Koupelna čistá. V přízemí, kde byla restaurace, pár hotelových obchůdků, kde měli některé věci levněji než v bazaru. Výměna osušek fungovala dobře také v přízemí v SPA. Byl tam také kadeřník, který zaplétal holčičkám copánky. Levné to není, ale české holčičky maminky či babičky uprosily. Pán byl velmi milý. V recepci jediné mínus, že v tom patře nebyla toaleta. Wifi šla jen recepci , částečně v restauraci, u velkého bazénu a v lobby. V pokojích ne.

Pláž a moře  průměrně (3,8/5)

Pláž široká, dlouhá, částečně písčitá. V moři oblázky, větší.....Děti určitě boty do vody, dospělí na uvážení. My byli bez nich,. Brzy hloubka...Jelikož jsme v době pobytu 18 - 25.8.2022 měli celkem velké vlny, a tyto vždy hrnuly velké kameny, oblázky na břeh, bylo vlézání a vylézání z moře velmi problematické. Poslední 2 dny jsme tam nebyli vůbec. Bylo tam sice molo, ale z toho prudké schudky do moře. Nešťastně řešeno.( V hotelu Justiniano toto měli pěkné, z mola vedly široké schody potažené umělou trávou, s mezipodestou a zábradlím.) Moře bylo krásně čisté. pruzračné, tedy když nebyly moc vlny. Většina lidí ležela u bazénů, a do moře si jen došla zaplavat. Sprcha byla tak 50 m od moře, směrem k hotelu. Lehátka u bazénů byla brzy ráno zaplněna. Podotýkám, byli jsme o prázdninách, kdy bylo opravdu hodně dětí. Mimo prázdniny je to volnější všude.

Okolí hotelu  průměrně (2,8/5)

No kolem hotelu nic moc. Přímo naproti Bazar, ale takový menší, pár krámků. Je lepší před hotelem nastoupit do dolmuši, a za 1 euro na osobu vás doveze vpravo asi 4 km na ALARA bazar, který je veliký a je tam levněji. Dolmuši jezdí cca každých 5 minut. Vlevo od hotelu, na druhé straně je asi 300 m lékárna, moc příjemná paní lékárnice, starší. Byla jsem tam preventivně zakoupit léky na jejich bakterii, 3 různé krabičky za 7 euro. Poradili to lidé, co už tam zdravotní problémy měli a během 30 minut měli pokoj. Hned vedle hotelu u moře se do moře vlévá řeka z vnitrozemí, je to zajímavé....dá se v pohodě po břehu dojít až k deltě.

Celkový dojem  průměrně (2,9/5)

Celkový dojem hotelu je dobrý, jak říkám, v každém tureckém hotelu je pro a proti. Záleží, kdy do hotelu letíte, my museli o prázdninách, protože vnučka nastupuje od září do první třídy..Letět o měsíc déle by bylo lepší, polovina lidí a příjemné teploty,. 18-25.8. bylo i 43 stupňů ve stínu !!!!! A v noci 29-31. Ještě musím vyzdvihnout česjké animátory z CK Alexandria, měli pro děti pěkné soutěže s večerním medailovým ceremoniálem, večerní dětské disco...Naše vnučka byla nadšená. Zvlášť poděkování Lucii, s dětmi to opravdu umí, má můj obdiv !!!!! Animátoři fungují tuším do 12. září.......

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 8
z 26 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Side - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání