Napsat recenzi

Nádherná pláž a skvělé šnorchlování!

Recenze hotelu Red Sea Taj Mahal Resort & Aqua Park ***** (Egypt - Hurghada - Makadi Bay)

Hodnocení:
průměrně: 3,1/5
Vloženo:
Pobyt: říjen 2014
Přečteno: 2 209x
Recenze se líbila: 560 čtenářům
Fotografie: 11
Videa: 0
Komentáře: 0
  • pokoje směrem od moře pokoje směrem od moře
  • náš pokoj náš pokoj
  • výhled z pokoje výhled z pokoje
  • pláž pláž
  • chobotnice spí chobotnice spí
  • chobotnice se probouzí chobotnice se probouzí
  • chobotnice se loučí chobotnice se loučí
  • perutin perutin
  • beze slov beze slov
  • hladové rybičky hladové rybičky
  • fotogenická rybička fotogenická rybička

Dovolená předčila naše očekávání ve všech směrech. Recenze nás málem odradily, ale protože jsme vybírali dovolenou kvůli moři (podle videí návštěvníků), neodolali jsme a rozhodně nelitovali. Já i můj přítel jsme si zamilovali šnorchlování v Chorvatsku, které je sice krásné, ale s "podmořským světem" Rudého moře se samozřejmě nedá srovnat! Podnikli jsme zájezd s cestovkou letos koncem října a všem zájemcům vřele doporučujeme!

Ubytování  průměrně (3,1/5)

Ubytování jsme měli skvělé (v přízemním komplexu podél hotelu - bez bakšiše v recepci): dvoulůžkový pokoj (č. 129) s koupelnou, s venkovním posezením a s "výběhem" na trávník odkud jsme přes bungalovy viděli na moře. Všude čisto, denně uklizeno a bez závad. Příjemný hotelový zřízenec nám vždy vyhověl a malý bakšiš jsme mu dali až poslední den.

Po příjezdu do hotelu brzy ráno nás ubytovali až kolem 14. hod., ale na to jsme byli od cestovky upozorněni předem, takže jsme nechali zavazadla v recepci a dopoledne strávili na pláži a hlavně v moři. Na lehátka a plážové ručníky jsme sice ještě neměli nárok, ale plavčík nám (bez bakšiše) vyšel vstříc. Český delegát cestovky - pan Lukáš M. - byl skvělý, menší problémy jsme řešili jeho prostřednictvím, protože naše angličtina není moc dobrá. I když přímo v hotelu nebydlel, kdykoli jsme mu mohli zavolat zdarma přímo z recepce.

Strava a stravování  průměrně (2,8/5)

Rozmanitého jídla bylo vždy dost a záleželo jen na nás, co a kolik jsme byli schopni sníst. Brambory opečené i zapečené, rýže, těstoviny, pečivo, hovězí, kuřecí, ryba, volské oko, párky, vejce natvrdo, zelenina grilovaná, syrová, ovoce běžné i místní, zákusky, palačinky, káva, čaj, cola, džus, pivo....To se opakovalo denně s menšími obměnami. Pokud jste nejedli pokaždé všechno, ale střídali a kombinovali, bylo to skvělé. Když jedete do hotelu, kde předem víte, že strava je "all inclusive formou bufetu", nemůžete očekávat, že dostanete jídelní lístek a budou vás obsluhovat u stolu - na což si někteří nespokojení hosté stěžovali. Také jsem četla stížnosti na nepořádek při jídle. A tady se dostávám k jedinému velkému problému: hoteloví hosté, kteří se bohužel většinou chovali jako d.....k. Navršili si plné talíře všeho možného jídla, které jim padalo na zem a na stole nechávali neskutečné zbytky. Hotelový personál to nestačil po nich uklízet. Stávalo se, že hosté ochutnávali jídlo přímo v bufetu... Nekulturní chování návštěvníků (při našem pobytu 95% rusky mluvících) nás znechutilo, ale to nebyla vina personálu. I pro ně bylo asi těžké zachovat profesionální chování. "Náš číšník" se jmenoval Adam, choval se skvěle!

Večer jsme občas sedávali v poloprázdném klidném baru u vína nebo kávy. Pobyt jsme přežili bez léků a naštěstí i bez žaludečních potíží.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (2,9/5)

Na hotel a služby si opravdu nemůžeme stěžovat. Jen recepční by mohli být přívětivější. Naštěstí jsme nic důležitého od nich nepotřebovali, vše jsme řešili s našim delegátem.

Pláž a moře  průměrně (4,6/5)

Absolutně nejkrásnější bylo moře - zátoka se vstupem do moře po jemném písku a s korálovými útesy po obou stranách. Tady opravdu nemám co dodat a přikládám foto. Pokusím se dát i videa na youtube. Podařilo se nám pod vodou natočit malou chobotnici, perutina i murénu, tisíce korálů a rybiček. Slunečníky s lehátky a plážové bary jsme moc neužili, protože jsme byli většinou ve vodě. Hlavně já jsem měla často problém včas opustit moře se západem slunce. Přestože mám problémy s revmatickými klouby, ani jednou jsem nelitovala každodenní cesty po 105 schodech od hotelu na pláž. Moře mi to bohatě vynahradilo.

Měli jen jeden nepříjemný zážitek: s několika mladými Češkami, které ulamovaly koráli a vybíraly si "suvenýry"... Prosím všechny delegáty cestovek, aby to stále zdůrazňovali hostům, i když se jim to zdá už možná zbytečné. Na vlastní oči jsme se přesvědčili o bezohledném chování k přírodním zázrakům a za naše turisty jsme se styděli.

Okolí hotelu  průměrně (2,7/5)

Vycházky mimo hotelový komplex jsme nepodnikali, nebylo kam a ani jsme je nepostrádali. Výlet do Hurghady jsme vzdali, protože se nám nikam nechtělo. Potápění dokáže příjemně unavit...

Vybrali jsme si jeden výlet do Luxoru (Karnak, Údolí králů, projížďka po Nilu, návštěva papyrové a alabastrové dílny). Čechů jelo jen 11 (z našeho hotelu jsme byli sami) a měli jsme úžasného průvodce pana Jásira - velmi příjemného a vzdělaného Luxořana, který uměl výborně česky. Moc poutavě vyprávěl nejen o historii, ale také o současnosti Egypta a navíc nám dal spoustu praktických rad a ochránil nás i od dotěrných prodejců.

Celkový dojem  průměrně (3,1/5)

Na hotel Al Nabila jsme četli hodně recenzí - před i po dovolené. My jsme byli absolutně spokojení. Cestovku jsme si vybrali náhodou a hotel podle recenzí na šnorchlování. Nevím, jestli jsme byli tak skromní nebo nám přálo štěstí začátečníka v Egyptě. Zkušenosti máme jen z dovolených v západní a jižní Evropě. Egypt nás příjemně překvapil a moře tam opravdu nemá chybu. Příště bychom se za šnorchlováním rádi podívali do jiného egyptského letoviska, ale jen kvůli změně - rozhodně ne proto, že by se nám tam nelíbilo!

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 62
z 127 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Hurghada - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání