Napsat recenzi

Hotel Oasis Atlantico Belorizonte poprvé a jistě ne naposledy.

Recenze hotelu Oásis Belorizonte Hotel Atlantico **** (Kapverdy - Sal - Santa Maria)

Hodnocení:
průměrně: 4,1/5
Vloženo:
Pobyt: leden 2013
Přečteno: 3 748x
Recenze se líbila: 793 čtenářům
Fotografie: 6
Videa: 0
Komentáře: 6
  • Bungalov superior Bungalov superior
  • Koupání ve vlnách Koupání ve vlnách
  • Návštěva dětí v chudinské čtvrti. Děti jsou vždy čisté a čistě oblečené! Návštěva dětí v chudinské čtvrti. Děti jsou vždy čisté a čistě oblečené!
  • Bungalov superior Bungalov superior
  • Bungalov z venku Bungalov z venku
  • Opravdu přátelský rotvailer !
"Laky" (psáno foneticky ... Opravdu přátelský rotvailer ! "Laky" (psáno foneticky ...

Dovolenou na Kapverdách jsme s manželkou trávili poprvé. Dorazili jsme 1.ledna 2013 a první dojem byl skvělý už díky rozdílu počasí doma a zde. Pročetl jsem několik recenzí a skutečnost odpovídala těm nejlepším. Připlatili jsme si "All In" a pokoje superior a nelitovali jsme. Oproti některým recenzím, kde bylo uvedeno, že není mobilní spojení, jsme byli hned mile překvapeni, že operátor (u nás O2) funguje a bez problémů můžeme komunikovat s rodinou. Lepší je posílat sms (3,90 Kč), protože u hovorů ať příchozích nebo odchozích je mimo tarif účtován jednorázový poplatek 70 nebo 80 Kč, už si nejsem jist. Koupili jsme si 9-ti denní pobyt a všechny upozorňuji, je to málo!!! Příště 15 dní, abychom poznali i další ostrovy kolem a vše si do sytosti užili.

Ubytování  průměrně (3,7/5)

Ubytování v bungalovu superior hned u pláže. Pokoj byl nově zařízený, vše fungovalo, naprosto čisto, žádný hmyz, denně 100% úklid. Jelikož přes den jsme byli neustále u moře a vraceli se až kolem 18:00 hodiny, ani jsme nepoužívali klimatizaci, protože večery jsou zde jako na rovníku chladnější. Ubytování nemám co vytknout.

Strava a stravování  průměrně (4,3/5)

Ve srovnání s luxusem hotelů např. v Egyptě, byl první dojem trochu rozpačitý. Ale to vše okamžitě pominulo. Výběr jídel pestrý a hlavně všechna jídla byla velice chutná. Já nejím ryby a zde jsem je jedl denně. Mimo to jsou zde v nabídce i plody moře a vše stojí za ochutnání. Nikdy jsem se tak nenajedl krevet, jako zde. Musíte být tolerantní k tomu, že si někdy přinesete sami příbor, ale to snad vadí jen snobům. Jinak nápojů přehršel, pivo, kávy, džusy - vše si točíte sami od rána do večera a jsou zde i půllitrové sklenice. Ti, kdo měli zaplacenou pouze polopenzi, ti litovali.... Po celý den jsou v barech i na pláži míchané nápoje i tvrdý alkohol co hrdlo ráčí. 1 x týdně grilování u bazénu, prostě pohoda.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,1/5)

Personál ochotný, všude čisto, za jedno EUR jsou vděční, vždyť jejich mzda prý činí denně asi do 5 EUR. Nesetkal jsem se (kromě letiště) s tím, že by někdo vyžadoval bakšiš. Vybavení pokojů je na úrovni hotelů, teplá voda, sprchy nejsou ucpané, klima, televize, chladnička, fén, čisté WC, prostě bez připomínek. Všude jsem se domluvil mojí nedokonalou angličtiniou. Je možné i sportovní vyžití, ale to jsme nevyužili.

Pláž a moře  průměrně (4,7/5)

Pláže jsou nekonečné a nádherné. Jemný písek, dostatek slunečníků i lehátek. Plážový bar funguje od rána do večera. V tomto období foukal vítr, což bylo příjemné a nevnímaáte tak žár slunce. Nejprve jsme používali krém s OF 30, ale příště povezeme maximálně OF 20-25. Ale to je asi individuální dle pokožky. V tomto období byly rovněž po celý den vlny tak asi do 2 m, což bylo fajn a fakt jsme se v nich vyblbli. Jinak je možnost se zde potápět a hodně se zde surfuje. U moře je tak nádherně, že jsme vlastně ani jednou neokusili bazény v areálu hotelu :-) .

Okolí hotelu  průměrně (3,7/5)

Procházka kolem moře na molo do nejbližšího městečka Santa Maria je příjemným zpestřením dne. Mladší generace vyrážejí do města i večer na diskotéky a je zde prý bezpečno i v noci. Na pláži potkáte i našeho mladého krajana Martina, kterého poznáte podle věrného a velice milého a přítulného rotvailera Lakyho. Martin zde žije několik let a hodlá se zde usadit natrvalo. Trochu mu zde nevyšlo podnikání a tak zde žije zatím skromně a zajišťuje pro české turisty výlety. Provezl nás po celém ostrově a stavěli jsme se i v místech, kde cestovka nezajíždí. Např. jsme navštívili děti v chudinské čtvrti a byl to fakt zážitek. Přivezli jsme jim pomeranče, banány, pitíčka atd. a Martin jim za každý pár účastníků výletu koupil jedny trepky. Děti byly šťastné a bylo až dojemné, jak se o dárky dělily. Martin Vás zaveze, kam chcete a o všem umí vyprávět. Vezmu-li v úvahu, že cestovce jsem již zaplatil dost, velice rád a s chutí jsem podpořil krajánka a výlet s ním neměl chybu. Mohu jen doporučit využít bez obav jeho služby a podpořit jej. Je to fakt hodný kluk. Díky němu jsme projeli celý ostrov.

Celkový dojem  průměrně (4,1/5)

Super dovolená a příští rok zahájíme opět na stejném místě. Letos jsem se totiž hned po návratu podrobil plánované operaci kyčle, což mne omezovalo i v prožití této dovolené. Příští rok si to chci vynahradit a užít si to naplno a do sytosti. Opravdu mohu doporučit všem. Trochu negativní dojem způsobila velice známá CK, která nám zkrátila pobyt o jeden den, ale za léta to byl od této CK první škraloupek, takže to neřeším. Jinak cesta zpět proběhla bez problémů. Nikdo Vás neomezuje a můžete si domů odvézt prakticky vše, včetně mušlí, korálů, třtinového bílého rumu, atd. A váhu zavazadel při návratu na letišti vůbec neřeší.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 100
z 129 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro mládež
  • Pro zamilované a manželské páry
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Ivana Kyselková: Hotel Oasis Atlantico Belorizonte poprvé a jistě n - 9. 3. 2013 14:33

Úžasná recenze a doufám, že nás tento hotel nezklame. Recenze je opravdu úžasná a výstižná :) Letíme letos v říjnu 2013. Děkuji Ivča reagovat

lucie: hotel oasis atlantico belorizonte - 15. 3. 2013 11:20

nemate prosim nekdo zkusenost s exim tours?chceme jet s pritelem take v řijnu,moc se tesime ale mame obavy z eximu! reagovat

Vladimír Novák: Re: hotel oasis atlantico belorizonte - 15. 3. 2013 11:47

Milá Lucie, mimo Chorvatsko jsme vždy cestovali s Eximem. Vždy bylo vše perfektní, přesně na čas, bez problémů, ale samozřejmě si to zaplatíš. Třeba na Kapverdách ty výlety pořídíš samostatně levněji, včetně letů na ostatní ostrovy. Ale musíš si vše vyběhat sama. Tady to máš bez starosti. Jediné, čím mne letos naštvali, je zkrácení o jeden den, což jsem uvedl v recenzi. Bohužel při osmidenním zájezdu je jeden den znát. Při dvoutýdenním to ani nepřijde. Ale jelikož dobré zkušennosti převažují, tak v lednu opět poletíme s Eximem, ale na dva týdny. :-) reagovat

renda: Re: Re: hotel oasis atlantico belorizonte - 3. 1. 2014 21:14

Chtěla bych se zeptat letíme do Oasis Belorizonte máme připlacený superior bungalow,ale jsme tři dospělé osoby.Ta přistýlka je asi ta sedačka vedle umyvadla.Nepamatujete si zda ta sedačka nebyla moc krátká?Zda se dá na ní vyspat.Díky za odpověď Renda reagovat

Ivana Kyselková: Re: hotel oasis atlantico belorizonte - 15. 3. 2013 18:55

Dobrý den jezdíme od Eximu od r. 2003 a nebyl jediný problém. Vlastně byl v r. 2005 v Egyptě v posledním hotelu (jeli jsme poznávačku na 15dní) a při návratu jsem napsala do Eximu velkou stížnost. Odpověď trvala skoro 2měsíce a k naší spokojenosti bylo vše vyřešeno v náš prospěch a ten hotel následující sezónu už nebyl v jejich nabídce a od té doby ho tam už nemají. Jinak já jsem naprosto spokojená s jejich službami. reagovat

lucie: hotel oasis atlantico belorizonte - 21. 3. 2013 8:45

dekuji moc za odpovedi moc mi pomohli reagovat
Přidat komentář

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Sal - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání