Napsat recenzi

Hotel super , moře :-(

Recenze hotelu Sirena Beach Resort & Spa ***** (Egypt - Marsa Alam - Marsa Alam)

Hodnocení:
průměrně: 4,6/5
Vloženo:
Pobyt: září 2024
Přečteno: 0x
Recenze se líbila: 12 čtenářům
Fotografie: 12
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Barakuda Barakuda
  • Náš výhled Náš výhled
  • Východ slunce Východ slunce
  • Sharm El Luli Sharm El Luli
  • Vnitřní komplex k pokojům Vnitřní komplex k pokojům
  • Pokojík v užívání :-) Pokojík v užívání :-)
  • Východ slunce Východ slunce
  • Sharm El Luli Sharm El Luli

Pokud letíte na svou dovolenou prioritně za krásami a rozmanitostí moře - budete zklamáni. Pokud se jedete luxusně najíst a v klidu a bez častého obtěžování poležet u bazénu - je to vaše místo...

Doprava z letiště trvá zhruba 90 minut , ale cesta uběhla plynule i se zastávkami v bližších hotelech.

Ubytování  průměrně (4,8/5)

Po registraci u recepce jsme byli vyzváni dojít si na snídani , jídelna je umístěna blízko pláže , resort je celkově menší , strategicky dobrá čísla pokojů jsou v komplexu 5 , přízemí... V celém areálu je WIFI zdarma - funguje dobře.

Zhruba v 10 hodin jsme všichni "noví" dostali postupně pokoje , pokoj čistý , nový , prostorný , voňavý ...Náš (5114) byl směrem na věž do pouště , výhodou je ale stín na balkónku a klid . Brali jsme to spíš jako výhodu :-) .

Vybavení je nové , TV i české programy ČT ( občas vypadl signál ) , klima fungovala bez problémů , měnili jsme lednici (ve skříňce spíš žhavila) - vše bez problémů a se zájmem vyřešeno. Voda ve sprše teče proudem , uvítala jsem nejen stropní , ale i hadicovou sprchu!!! Úklid (pokud chcete) každý den , měli jsme štěstí na "udřeného" pana uklízeče , který si se vším dával načas a rád práci okomentoval...nicméně udělal, co měl...

Strava a stravování  průměrně (4,8/5)

Každý den 1,5 litru vody , vzhledem k možnosti se napít na každém kroku v hotelu - množství více než dostačující. Z hygienických důvodů není dovoleno nabírat si do vlastních nádob a lahví - což chápu - opravdu není potřeba si dělat nějaké zásoby!!!

Jídelna prostorná , vychlazená , vždy jsme našli místo. Jídlo - luxus!!! Myslím, že si vybere opravdu každý - kromě klasiky - těstovin , rýže , brambor , tradičního hovězího a kuřecího

masa každý den ryby na několik způsobů , krevety, chobotnice, kalamáry (grilovaná barakuda , marlín ), zelenina syrová i vařená , pečená , plněná...minimálně 10 druhů ovoce , famózní bylo mango<3 , dortíky jak na výstavu , 2x za pobyt zmrzlina , každý večer domácí smažené chipsy z brambor i zeleniny... Výborné byly i polévky , vždy 2 různé k obědu a jiné k večeři. Snídaně klasické - sladké , slané , dietní , ovoce, "kuličky" do mléka , omelety, vejce, sýry, salám, buřtíky...Na pláži pizza ... Jen káva nám přišla trochu tuctová...

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,5/5)

Bazény čisté , 1,40 m hluboké. Jeden malý pro batolata. Ráno chladnější , někdy zbytky chemie., která je i cítit. Místo u bazénu se vždycky najde , ručníky lze fasovat od 7 hodin .

Součástí hotelu je i SPA - objednali jsme si spíš "light" procedury , ale omylem jsme hned

první absolvovali drsnou sportovní masáž :-( - po reklamaci jsme s omluvami dostali jednu masáž navíc . Doporučuji se domluvit ještě před samotnou masáží na druhu masáže , aby nedošlo k nepříjemnému překvapení. Za mě byla nejpříjemnější masáž horkými kameny :-) .

V areálu je bazén (a vlastně celý komplex +16) , kam mají přístup jen ti, co si ho zaplatili , ale nijak nám nechybělo, že tento prostor nemůžeme navštěvovat. Nic speciálního zde není ..

V hotelu m.j. italští turisté , nezažila jsem ale , aly personál dělal rozdíly.

Pláž a moře  průměrně (4,4/5)

A teď pláž - pro nás největší zklamání...Po levé straně molo +16 - bez dětí - korál docela daleko od mola , hloubka , dost foukalo , moře bylo zkalené .Po pravé straně také molo - více lidí + děti , korál relativně blízko , ale rybky skoro žádné. Možnost do vody i pozvolný vstup,

ale ne na šnorchl , voda max. po kolena , tráva - nutné boty do vody. Šnorchl pro lepší plavce , co se nebojí .

Okolí hotelu  průměrně (4,2/5)

Okolí - poušť :-)

Z resortu Sirena je možné využívat služby hotelu Fantazie , který je vedle (obráceně to nejde).Zde probíhá animo a noční program - navštívili jsme pouze jednou...Amfiteátr je zastřešený a po chvíli se nedalo dýchat. Protože jsme v Egyptě již poněkolikáté , program nás nepřekvapil a raději jsme volili klidné večery :-)

Na recepci večer živá hudba i v Siréně.

Já osobně bych doporučila výlet do národního parku Sharm El Luli - dopolední výlet na hezký nenáročný šnorch , korál , rybky, želvy , průzračné moře ... Průvodce vás vede a ukáže kde na co kouknout :-) Cestou z vody jsme sbírali odpadky , kterých je všude spousta a kazí krásnou přírodu. i to je Egypt :-( ...

Celkový dojem  průměrně (4,6/5)

Celkově fajn dovolená , ale protože prioritou je pro nás podmořský život , který nám snaživý personál nenahradí - tento resort už asi nenavštívíme...

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 22
z 24 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro zamilované a manželské páry
  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání