Napsat recenzi

Super dovolená

Recenze hotelu Jaz Grand Marsa Resort (ex Jaz Grand Resta) ***** (Egypt - Marsa Alam - Marsa Alam)

Hodnocení:
průměrně: 4,3/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2024
Přečteno: 3x
Recenze se líbila: 22 čtenářům
Fotografie: 2
Videa: 0
Komentáře: 0

Krásná dovolená, hotel čistý s krásnou a upravenou zahradou, úslužný personál, bohatá nabídka.

Ubytování  průměrně (4,6/5)

Pokoje vybavené velmi hezky a prakticky, klimatizace běžela bez problémů, v každém pokoji malá chladnička na nápoje i drobné občerstvení. Vše čisté, výměna ručníků i osušek na pláž dle individuálních potřeb, dostatek pitné vody. Pán na úklid byl samý úsměv. Poškozený kufr během převozu nám v hotelu opravili zdarma. Na ubytování nemám jedinou výtku. V hotelu možnost nákupu v obchůdkách.

Strava a stravování  průměrně (4,2/5)

Mňam! Všechno jídlo bylo výtečné (a to, co nejím doma, nebudu jíst ani v hotelu ;-) ) Vše bylo vždy voňavé, kuchaři servírovali i na talíře z pečení připravovaných na grilu. Každý den byla podobná nabídka a navíc vždy něco nového, ale bylo toho tolik, že za celou dovolenou jsme měli každý den něco jiného a to se týká všech jídel.

Malá výtka - stoly byly vždy prostřené jen pro dva a my byli čtyři. Museli jsme si tedy "ukrást" vybavení z jiného stolu, protože obsluha toho měla hodně a dlouho bychom čekali na příbory a prostírání.

Také bývalo málo skla u nápojových pultů a často se stalo, že člověk nenašel sklenici u pití nebo šálek u kávovarů. Nápoje roznášeli i číšníci, ale čekalo se.

Další "výtka" - u večerního programu byl vždy mobilní bar, kde se míchaly různé nápoje, ale nebyly chlazené - teplý džin nebo whisky fakt není dobrota.

Bar v bazénu měl také prodlevy, ale to bylo spíš velkým zájmem hostů, prostě u nás to frčí asi jinak.

Odjížděli jsme z hotelu na letiště velmi brzo ráno. Dostali jsme balíčky na cestu. Bylo v nich jablko, slíva, dvě velmi sladká pitíčka z manga a dvě příšerné bagetky - sladké pečivo. Jedna s malým kouskem salámu a druhá s dvěma tenoučkými proužky uzeného sýra. Bez dalšího másla nebo čehokoliv jiného. Chuťově to byla katastrofa. Toto jediné nás opravdu mrzelo, protože jsme měli hlad. Vypadalo to, jako by už hotelu nezáleželo na další službě hostům.

Obecně dávám i tak 5 hvězdiček, protože prostě mňam a super. A ty dortíky!!!!! Kapitola sama o sobě :-)

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,3/5)

Sice starší vybavení, ale vše čisté, bez závad. Matrace byly velmi pohodlné. Možná by nevadilo přidat do pokoje deku na přikrytí. Já tam nastydla, i když klima běžela na 27°C , ale bez klimy nešlo vůbec spát. Inu, srpen.... Pokoje moc hezké, světlé, voňavé. TV jsme vůbec nepoužili - proč taky? Na tu můžu koukat doma. Personál milý, ochotný. Po celý den byli přítomní animátoři (zajímalo by mě, kdy si odpočinou), neustále běžel nějaký program, kterého se člověk mohl účastnit, neúčastnit nebo jen pozorovat. Mezi lehátky se také pohybovali lidé s různými nabídkami služeb, až to bylo už malinko protivné - masáže, copánky, nehty apod. Odmítat několikrát denně to samé už pak až mrzelo. No, ale to je součást každého lepšího hotelu.

Několik bazénů s různými hloubkami, voda teplá i po ránu, toalety u bazénů čisté, možnost natočit si vodu ze skleněných barelů bez čekání u baru. Dostatek lehátek a obsluha i přinesla další, když jste nenašli.

Pláž a moře  průměrně (3,8/5)

Tak tady jsme asi narazili. Ať si píše každý co chce a vychvaluje, nám toto uspořádání absolutně nevyhovovalo. Dlouhý pruh korálového kluzkého mrtvého útesu s tůněmi do pasu, s rizikem úrazu poškrábáním (a viděla jsem sedřených lidí docela dost), s rizikem šlápnutí na ježovky (těch tam bylo taky fakt hodně). Bez bot by to nešlo vůbec. Těšili jsme se na plavání v moři, ale to prostě nešlo. V tůňkách se šlo max. položit na vodu a koukat pod sebe. Při přílivu tam byly krásné barevné ryby (jedna mě ochutnala, ale nic vážného). Při odlivu byla voda doslova horká, pár zapomenutých rybiček a pár mrtvých hvězdic.... Po molu se dalo dojít k moři, kde končí útes a je tam hlubina. Byly tam ale veliké vlny, někdo ani neměl odvahu tam vlézt po příkrých schodech. Na šnorchlování tam bylo krásně, opravdový živý korálový útes, mnoho ryb, ale ty vlny nebyly příjemné a člověk musel přeplout i ostrý provaz s bójemi a dávat pozor, kde se pohybuje, aby s ním vlny netřískly o molo nebo útes, nebo aby se nedostal moc daleko od bójí. Byl tam plavčík, který neustále na někoho pískal kvůli bezpečnosti. Prostě nic pro méně odvážné a už vůbec nic pro menší děti. Plavat jsme chodili do bazénu, bohužel. Jinak pláž byla čistá, voda křišťálová, žádné odpadky ani chaluhy a pod. Poslední dva dny byl červený prapor, vysoké vlny, ale v tůních se dalo být a pozorovat nové druhy ryb.

Obecně bylo v moři mnohem méně lidí než na jiných plážích, spíše jich bylo více při přílivu. Výhodou bylo plno volných lehátek a člověk se dočkal i častějšího příchodu číšníka a nemusel běhat k baru. Byl tam klid i na čtení a odpočinek, žádný křik dětí nebo pobíhajících hostů kolem lehátka.

Okolí hotelu  průměrně (3,4/5)

Poušť. Není kam jít na vycházku, prostě v okolí je poušť, velká silnice, jeden vedlejší hotel a pár nějakých budov. Také tam jsou tobogány, do kterých se platí zvlášť vstupné. 40,- eur za dospělého, 30,- děti. Tobogány uvedené na fotkách u nabídky hotelu nejsou součástí ceny dovolené.

Ve vedlejším hotelu jsme nakoupili suvenýry, byli tam vstřícnější obchodníci. "Supermarket" přes silnici u tobogánů nemá asi ani smysl navštívit.

Celkový dojem  průměrně (4,3/5)

Dovolenou jsme si parádně užili a i když se do hotelu už asi nevrátíme právě kvůli moři, celkový dojem je fakt super.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 67
z 81 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro zamilované a manželské páry
  • Pro mládež

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Marsa Alam - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání