Luboš Rolinc
Recenze hotelu Hotel Sněžka (Česko - Královéhradecký kraj - Špindlerův Mlýn)
Hodnocení: | |
---|---|
Autor: | Luboš Rolinc |
Vloženo: | 3. 1. 2020 |
Pobyt: | prosinec 2019 |
Přečteno: | 152x |
Recenze se líbila: | 301 čtenářům |
Fotografie: | 0 |
Videa: | 0 |
Komentáře: | 0 |
Po červencové dovolené v tomto hotelu s těmi nejlepšími dojmy a zkušenostmi jsme bez váhání objednali vánoční pobyt 22.-26.2019 . Již po první večeři po ochutnání „polévek“ zjišťujeme, že něco je jinak. S názvem Genius jídlo přišla změna v podobě jídel virtuální kuchařky, které jsou bez chuti a připomínají žlučníkovou dietu. Přesto, že v domácí kuchyni používáme sůl v naprosto minimální míře, byl hovězí vývar pouze ochucenou vodou bez chuti hovězího vývaru, totéž je možné konstatovat o rajské polévce, která má chuť (spíše nechuť avokáda nebo něčeho jiného) a tomu žádný sebehonosnější název nepomůže. V červenci zde bylo opravdu Genius jídlo a tento název se nepoužíval. U všech jídel bylo znát, že je kuchař vaří srdcem a rád. Nyní kuchyně nevaří od srdce, ale na základě rozhodnutí někoho, kdo chce být za každou cenu „světový“. Experimentuje se na úkor místních surovin a kuchyně, pro kterou sem spousta hostů jezdí, včetně nás. Náhražky z avokáda nebo kešu oříšků, které jsou asi nově objevenou místní surovinou, nějak do jídelníčku nezapadají. Už vůbec nechápu, proč si někdo nechá jídlo stylizovat nějakou kuchařkou z druhého konce zeměkoule, která nemá ani ponětí o místních zvyklostech a chutích. Vrcholem byla štědrovečerní večeře. Rybí polévka byla jakousi téměř kaší z bramborami a zeleninou, ve které byly posazeny dva knedlíky (snad karlovarské), to vše bez chuti a nemožností rozpoznat o co se jedná (chuť rybího vývaru žádná a bramboračky také žádná – co to prosím Vás bylo?). Smažený kapr byl rovněž bez chuti a příloha k němu byla parodie na bramborový salát, který dnes bez nadsázky dostanu v téměř jakékoliv hospodě té nejnižší kategorie v mnohem vyšší kvalitě. Skutečnost, že se spousta tohoto kulinářského skvostu odnášela zpět do kuchyně svědčí o objektivitě mého pohledu na současný stav kuchyně. Budiž Vám ke cti, že alespoň některá jídla připomínala předchozí kvalitní kuchyni a všechny ostatní služby zůstaly na vysoké úrovni včetně profesionální obsluhy, která přes veškerou snahu nemůže nahradit nepovedený kulinářský experiment. Moje rodina a především já jsme byli uvedenou změnou velmi zklamáni. Nekritické opájení se „biopotravinami a zdravou výživou“ je ve svém důsledku kontraproduktivní. Do Vašeho hotelu se opět rádi vrátíme až se přestane experimentovat na úkor hostů a bez alternativy vnucovat strava, která někomu možná vyhovuje, ale naprosto se nehodí do místního prostředí, které většina hostů vyhledává.
Ubytování
Velmi kvalitní spánek na kvalitních matracích.
Strava a stravování
Jediné, ale podstatné mínus tohoto hotelu. Od poslední návštěvy tohoto hotelu nastala nepochopitelná změna v kvalitě jídla. Před tím zde byla velmi kvalitní kvalitní kuchyně. Co jídlo to perla. Nyní to již říci nelze.
Vybavení, služby a personál hotelu
Personál profesionální, vstřícný , ochotný a velmi příjemný.
Sjezdovky, lyžařské tratě a vleky
Okolí hotelu
Celkový dojem
Vynikající nebýt toho kulinářského zklamání.
Tento hotel nedoporučuji | doporučuje 15 z 18 recenzentů |
Hotel je vhodný pro:
- Pro všechny věkové kategorie
Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.
« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »