Napsat recenzi

Nejezděte do hotelu Amelia Mare, Abánie

Recenze hotelu Amelia Resort Hotel ***** (Albánie - Drač (Durrës) - Drač)

Hodnocení:
průměrně: 2,2/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2024
Přečteno: 1x
Recenze se líbila: 8 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Jediné co odpovídá 5* je velikost pokojů.

Ubytování  průměrně (3/5)

Pokoje jsou velké. Chybí však stůl či židle. V koupelně ve sprše u odtokové mřížky chyběla pachová uzávěrka.

Strava a stravování  průměrně (2,6/5)

Strava odpovídá tak penzionu 3*. Malý výběr. Maso prakticky žádné. Kuřecí vždy vysušené. Fronta na 10 i více minut, předbíhání. A to ještě jedno křídlo hotelu není dokončeno. Odpolední snack pouze kobliha, mřížkový koláč, do 3-4 druhů místních zákusků (stejné jako v Bulharsku či Řecku), žlutý a červený meloun, banány (které rychle zmizeliy) a někdy i nektarinka. Ze tří kávovarů fungovaly jen dva prskající stroje, které byste doma nechtěli. U baru na recepci sice též bylo množno poptat kávu, ale trysku na spařování mléka zásadně neomývali, takže ... Nápoje: místní pivo Stela (ušlo), jakýsi rum (výčepní lihovina, fuj), místní koňak (s kolou jakž takž) a další jeden nebo dva blafy. Víno červené již zcela zoctovatělé, bílé skoro také, obojí ze samovýčepu; nealko remix juice poměranč, multivitamín, brusinka, jablko, American Cola či Pepsi Cola dle nálady obsluhy, něco jako Fanta atp., či čistá voda z barelu (v Albánii je kohoutková voda nepitná, pouze užitková, zapáchající). Vše do opakovaně užívaných silnostěnných plastových kelímků, které jsou u baru na pláži, u bazénu i u recepce vymývány pouze proudem vody bez saponátu či dezifekce. Prostě ubohé, nikdy na 5*!!!

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (2,2/5)

Personál usměvavý, ale ten to nezachrání ... Ručníky atd. atp. měnili ihned, jakmile jste rozsvícením příslušné ikony na displeji vyžádali úklid.

Ovšem WC přímo navazující na jídelnu, fuj, pach, úklid sporadický. WC u bazénu pro muže jen jedna mísa bez prkénka, podlaha "pochcaná" na ní WC papír, u žen dvě mísy, jedna bez prkénka. Bazén jako takový OK. Málo lehátek jak u bazénu, tak na pláži, ale na hotelovou pláž asi nebudete chtít, viz dále. Na lehátka musíte dát hotelovou osušku, která je za kauci 10 E.

Pláž a moře  průměrně (1,8/5)

Moře od přírody kalné zvířeným pískem. To nikomu nelze vyčítat. Šnorchlování tedy vyloučeno. Čedok měl upozornit!

ALE unikum je to, že hotelová pláž je sevřena zleva i zprava vlnolamem. Za tím pravým ústí stoka!!! Vozit sem turisty je zločin! Díky sevření se u břehu i v moři drží tráva, která je až černá. Nutno chodit z této pláže "u dvou hoven" na pláž "u petlahve" která se nachazí vlevo, asi 250 m, před Pinea hotelem. Tam aspoň neústí stoka.

Veškeré pláže ovšem vyzdobené PET lahvemi, víčky, plenkami, igelitem, nedoplaky a všelikým jiným humusem. Turisté i místní musejí být velká prasata!!!

Okolí hotelu  průměrně (1,8/5)

Vlevo od hotelu obchody (minimarkety) a restaurace, ceny asi jak u nás, i mírně vyšší, což v druhé nejchudší zemi Evropy nemile překvapí. Nejde tak patrně o nic jiného, než o odírání turistů (no nedivím se, každý chce být bohatý). Restaurace nabízejí převážně pizzu (Margarita 4 až 4,5 E) a jiná italská jídla. Vpravo jakási promenáda kolem moře.

Celkový dojem  průměrně (2,2/5)

Nikdy více!

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 1
z 5 recenzentů

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Drač (Durrës) - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání