Napsat recenzi

Sural je dobrá volba, ale ...

Recenze hotelu Süral Hotel ***** (Turecko - Side - Colakli)

Hodnocení:
průměrně: 3,7/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2014
Přečteno: 667x
Recenze se líbila: 481 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Pokud máte rádi děti a nevadí vám převážně ruská klientela, těšte se na krásnou dovolenou. Anglicky se sice nikde nedomluvíte, snad jen stěží na recepci, a to musíte mluvit pomalu a zřetelně, zato můžete oprášit ruštinu! Rusky hovoří všichni, personál i hosté. Hotel má super polohu - leží necelou hodinu jízdy autobusem od letiště, do Side je to také kousek. Přijeli jsme první týden v červenci, v hotelu bylo 99% Rusů, jeden pár německý a jeden český. Spousta hlasitých dětí, od těch nejmenších v plenkách - jsou tu na ně evidentně zvyklí. Animátoři mluví hlavně rusky, na diskotéce se hrají ruské písně... A toho alkoholu co tady proteče...

Ubytování  průměrně (4/5)

Ubytování vyhovující, pokoje menší, s balkonem, doporučuji připlatit si výhled na moře, ručníky se mění děnně, na všech pokojích lednice, vysoušeč vlasů, na balkoně sušák na plavky. Doporučuji zamykat kufry nebo si zaplatit trezor, pokojské prohlíží vše, co je přístupné - přistihli jsme. Vodu do lednice doplňují denně.

Strava a stravování  průměrně (3,8/5)

Výborné jídlo, denně kuřecí a ryby, také hovězí, pizza... ale vepřové tu nenajdete. Všemožné přílohy, ovoce a zelenina, skvělé zákusky. Zmrzlina pro všechny, nejen pro děti, každý den od 15-17hod. Alkoholu moře, jsou zvyklí na pořádné pijáky (hlavně vodky), chcete-li koktejl, umíchají ho tak, že do něj nalijí všechny druhy alkoholu. Káva, čaj, nealko - vše si čepujete sami z automatů, pivo (Pilsner) si také čepujete sami a je krásně vychlazené!

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,6/5)

Vnitřní bazén je v létě vypuštěný, venkovní je jen jeden a je tu i brouzdaliště pro děti a 2 menší skluzavky. Dále jsou tu 2 tenisové kurty,kam ale nikdo v tom vedru nedošel, 3 ping pong stoly, na pláži se hrál volejbal. Denně aqua aerobik a stepy. Co je super je velká zahrada, ve které jsou lehátka, to využívali hlavně starší lidé. Každý večer program u bazénu (Turecký večer, Volba miss, Poslech živé hudby, Břišní tanečníce apod.netančilo se) Obden od 23 hodin 2-hodinová diskotéka, pro mladé. Personál hotelu je milý a ochotný, pokud vysvětlíte turecky nebo rusky, co chcete, většinou se snaží vyhovět. Zvažte, zda je dobré přicestovat jako my v období začátku ramadánu (letos od 28/6)- místní ortodoxní muslimové se v této době postí a jsou často nevrlí až protivní, než si jejich tělo přivykne na to, že nejedí a nepijí. Nejhorší byli řidiči, usínali za jízdy...

Pláž a moře  průměrně (4,2/5)

Pláž široká, uklizená, dostatek lehátek - osušky, lehátka i matrace zdarma, nejsou tu slunečníky ale stříšky, nevadí to, jen někdy ležíte moc těsně u sebe, ale míst dostatek. Moře čisté a neuvěřitelně teplé ( 30 st). Pláž písečná. Šnorchl, brýle a ploutve sem ani netahejte, v moři u pobřeží nic neuvidíte. Hitem je parasailing - padák za lodí, který vás vyzvedne do výše a zase nechá klesnout, létají tu celé rodiny i s dětmi (60 Euro)

Okolí hotelu  průměrně (3,9/5)

V okolí jsou další ( i hezčí) hotely a také tržiště a neudržovaná prostranství a pobíhají tady krásní psi - všichni jsou očkovaní a stará se o ně vláda. Údajně. Tržiště jako u nás, koupíte tu všechny známé světové značky, kvalitu nemůžu hodnotit, smlouvá se tu u všeho, většinou nakonec dosáhnete na poloviční cenu. Platíte v eurech nebo dolarech. Zajeďte se podívat do Side, město má krásné antické památky. Pozor na naše cestovky, pořádají výlety do Side spojené s návštěvou zlatnictví a kožešniství, což je dle mého názoru podvod na klienty - my se nechali nachytat, a tak jsme za 20 euro (!) strávili 2 hodiny v autobuse, hodinu čekáním na řidiče, 2 hodiny ve zlatnictví, kde se na nás vrhnul česky (!) mluvící personál a tlačil nás ke koupi, dále 2 hodiny v prodejně kožešin, kde to bylo stejné! Personálu je v těchto honosných několikapatrových prodejnách víc než návštěvníků a spolupracují s cestovkami. Autobus vás tam vyklopí, dostanete cedulky, a pak se ke každému návštěvníkovi přilepí 1 prodávající a začne ukazovat a nenápadně nutit ke koupi. Chtěli jsme, když už jsme tam vešli, vidět alespoň výrobu šperků a proces zpracování kožešin, ale bohužel. Toto byly jen prodejny (kožich za 20 tisíc euro - ale dají vám 60% slevu!?)... Nakonec jsme z antické Side, kam jsme se moc těšili, neviděli skoro nic, byla už tma a muzeum i divadlo zavřené. Jeďte sami, dolmuši vás tam doveze za 2 eura!

Celkový dojem  průměrně (3,7/5)

Moře krásné, vlny, teplá voda, počasí super - 40 ve stínu, - to byly důvody, proč jsme do Turecka jeli, a to splnilo naše očekávání. Že se jedná o převážně ruský hotel jsme se nedočetli v žádné referenci, škoda, chtěli jsme si najít nové přátele. A to se nepodařilo. A že nás cestovka oklame tím, že slibuje antickou Side a doveze nás do smluvních prodejen zlata a kožešin - to bylo velkým zklamáním a také poučením.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 8
z 12 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Side - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání