Napsat recenzi

Příjemné ubytování

Recenze hotelu Kleopatra Blue Hawai Hotel *** (Turecko - Alanya - Kleopatřina pláž)

Hodnocení:
průměrně: 3,8/5
Vloženo:
Pobyt: září 2014
Přečteno: 396x
Recenze se líbila: 381 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Hotel je situován v městské zástavbě, asi 1km od centra na hlavní ulici plné obchodů, což nám vyhovovalo, protože noční život a neutuchající ruch si zde opravdu užijete, pokud nebudete mít pokoj s výhledem na moře, jako jsme ani my neměli, vůbec nám to nevadilo, protože se nám otevřel pohled na nádherné hory na druhé straně a postranní uličku z které vedl vstup do hotelu. Ulice i budovy jsou čisté a v noci pěkně osvětlené, v okolí jsou nádherné a udržované parky a zahrady plné květin. Moře čisté, přes ulici je hned pláž asi tak 50m daleko od hotelu, avšak díky neustálým vlnám není tak průzračné jako např. jadran v chorvatsku, teplota moře je na začátku září taková, že se nepotřebujete vůbec osmělovat. Počasí super, žádné velké výkyvy během týdne ani během dne a noci, stále kolem 30°C.

Ubytování  průměrně (3,8/5)

Pokoj byl standardně vybaven. Klimatizace fungovala dobře, nepřišla mi hlučná. Balkon prostorný. V televizi plno tureckých programů. Jediné co nás zklamalo, tak zanedbaná koupelna, ve sprchovém koutě byla u země plíseň ve spárách. Hotel se přes zimu 2014/2015 přestavěl, takže věřím že i koupelny budou o poznání čistší. Každý den nám pokojské uklízeli a měnili ručníky. Výtah byl v pořádku. Možná co by někomu mohlo vadit, že vzhledem k zástavbě je přes ulici vidět na druhý hotel, v našem přpadě hotel alaiye a turisté si tak mohou nakukovat do pokojů, na balkony atd. ale závěsy jsou neprůhledné takže jsme neměli pocit mála soukromí.

Strava a stravování  průměrně (3,2/5)

Jídlo velice dobré a pestré. Turecká kuchyně byla plná zeleniny a vynikající rýže. Češi, hlavně ti starší měli pocit že mají málo masa, mě však především mleté maso v různých podobách stačilo a opět bylo velice chutné. Všude spousta sýrů, salátů, nakládaná zelenina. Jako dezert byly nejčastěji sušenky máčené v sirupu, tam bych ocenil změnu, byly hodně sladké, ke kafi mi jedna dvě stačily. Ovoce většinou pomeranče, meloun vodní i žlutý.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,9/5)

Wifi nám fungovala i na pokoji ačkoli měla jít jen dole u recepce. 1.den po nočním příjezdu se vyřešily s delegátkou problémy typu chybějícího ovladače od tv nebo chybějící tv a neznalost ovládání klimatizace. V našem případě chyběl ovladač od televize, který jsme do 10 minut po ohlášení dostali aniž bysme ho potřebovali - nejeli jsme na dovolenou koukat na tureckou televizi, takže narozdíl od dalšího páru cestujících, kteří byli rozčíleni z chybějící televize, kterou jak řekli mají v zájezdu zaplacenu a kterou následně na pokoj přinesli, jsme nebyli rozhořčeni. Číšníci byli velice všímaví, ochotní a ohleduplní, jen nemluvili všichni anglicky, recepční naopak plynule anglicky i rusky.

Pláž a moře  průměrně (4,5/5)

Pláž čistá, každých pár metrů sprchy s vodou na umytí od slané vody a písku, lehátka i slunečníky, plážové bary. výhled na hory a poloostrov s hradem, není tam mořský život, žádné ryby ani mušle ani ježci. Vlny úžasné každý den, takže na vyblbnutí ideální. Jinak doporučuji si výlety lodí či v okolí sjednat sám za sebe, paní delegátka měla nadhodnocené ceny a horší služby než jsme si zajistili sami. S turky se dá dobře domluvit i rukama a jak slíbili tak i bylo.

Okolí hotelu  průměrně (4,3/5)

Alanya je poměrně rušné město, vůbec zde není mrtvo, stále se něco venku děje, z každého baru hraje muzika, hotel je uprostřed kleopatřiny pláže jen přes ulici, řidiči nedodržují přednost chodců na přechodu jako je tomu u nás, takže opatrně hlavně s dětmi, chvíli nám trvalo než jsme si na to zvykli, člověku to nedojde při každém přecházení silnice. Všude je spousta krámků na jedno brdo ale ceny se dají usmlouvat opravdu solidně. uchvátila nás udržovaná vegetace a fontánky v zahradách. Pokud chce někdo odpočívat na pláži sám a mít klid, tak bych volil spíš nějaký komplex mimo vlastní Alanyu.

Celkový dojem  průměrně (3,8/5)

Úžasné město, čistota, ochota, dobré jídlo, vše v pěším dosahu. I jako kuřákovi se mi tu velice líbilo protože turci jsou k nám velice vlídní.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 6
z 12 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Alanya - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání