Napsat recenzi

Nejlepší dovolená v Turecku

Recenze hotelu Aslan City Hotel *** (Turecko - Alanya - Kleopatřina pláž)

Hodnocení:
průměrně: 4/5
Vloženo:
Pobyt: červen 2014
Přečteno: 993x
Recenze se líbila: 466 čtenářům
Fotografie: 14
Videa: 0
Komentáře: 1
  • Výhled z restaurace Výhled z restaurace
  • Bohužel již trochu vyjedeno :) Bohužel již trochu vyjedeno :)
  • Bohužel již trochu vyjedeno :) Bohužel již trochu vyjedeno :)
  • Polévky a vzadu u kuchaře teplá jídla Polévky a vzadu u kuchaře teplá jídla

Hotel doporučuji ve všech směrech - super, super, super!!! Jedná se spíše o klidnější a rodinný hotel ale s výbornou polohou. 100 metrů od nádherné pláže s čistou vodou, výhled na okolní krajinu a hrad, který se tyčí nad pláží. Cca 1500 m je to do přístavu plného barů a diskoték a pouhých 200 m je to do ulice plné turistů a obchodů, která Vás do přístavu dovede. Jídlu se také nedá nic vytknout.

Ubytování  průměrně (3,8/5)

Hotel je po rekonstrukci a každý pokoj má balkón a klimatizaci. Na pokoji nechyběla televize, lednička a trezor. Součástí je samozřejmě i vlastní sociální zařízení se sprchovým koutem - také po rekonstrukci. Pokoje byly čisté, každý den uklizené a každé dva dny jsme měli vyměněné ručníky. Občas jsme v koupelně přes stupačky cítili cigaretový kouř – na pokojích se nesmí kouřit a na balkón to měli lidi asi daleko. Větrání šlo však kdykoliv zavřít, takže bylo po zápachu.

Strava a stravování  průměrně (4/5)

All inclusive

Snídaně: pečivo, vaječná omeleta, lívance, vajíčka na tvrdo, párky, cca 9 druhů marmelád, med, máslo, nutela, cca 6 druhů müsli, sýry, salámy, mléko, čaj, kafe, džusy, …

Oběd: různé druhy masové směsi, ryba, houby, zapečené brambory, plněné papriky, rýže, bulgur, těstoviny, dva druhy polévky každý den, cca 10 druhů namíchaných salátů (komu nestačilo, tak k dispozici zelenina, zálivky, oleje a další pro vlastní namíchání salátu), zákusky (Na mě zákusky moc přeslazené, ale dort a pudink vynikající!), ovoce – meloun, grepy, pomeranče. Jeden den byla i zmrzlina. Na pití pivo Efes, víno, různé limonády, čaje, kafe, …

Večeře: Prakticky totožné jako oběd, možná trochu obměněné.

Na spoustu věcí jsem určitě zapomněl, píšu sem jen to co mě v rychlosti napadlo. Jídla bylo opravdu hodně a bylo vynikající!!! Před odletem jsme pročítali nějaké recenze a na tento hotel myslím byly všechny pozitivní co se jídla týče. Opravdu si zde vybere každý. Někdo možná uváděl, že bylo každý den víceméně to stejné, ale při tom množství připravených pokrmů je těžké na každý den připravit něco jiného. Během dne byly ještě nějaké svačiny, ale na ty jsme od moře nechodili.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,7/5)

Na recepci je možné směnit dolary a eura za turecké liry. Dá se však platit prakticky vše v eurech či dolarech. Je zde možné také zakoupit lístek na slunečník a lehátka na pláži. My si vždy zakoupili jen za 3,50 lir slunečník a váleli se na ručníku na pláži. Pokud bychom platili až na pláží, tak stál slunečník 5 lir. Slunečníky a lehátka jsou určené pro daný hotel, teda myslím, protože se nás pokaždé ptali z jakého jsme hotelu.

Součástí hotelu jsou v přízemí dva bary. V jednom z nich byla dvakrát v týdnu diskotéka a také jsme zaregistrovali jeden večerní program – hodně amatérské polykání ohně. To nás ale nikterak nenadchlo a tak jsme šli do města. Je zde i malý bazén. Bazén má cca 7 metrů na délku a 3 na šířku. Je opravdu malý, ale přes ulici máte velký akvapark a kousek od hotelu obrovské moře.

V posledním patře je prostorná a prosklená jídelna, kde se dají okna otevírat posouváním skleněné výplně. Pokud sedíte u okna, tak máte pocit, že jste na terase. Při každém jídle jsme zde seděli přes hodinu a kochali se výhledem - na krajinu, hory, hrad, město, akvapark. V posledním patře je možné zajít i na masáže.

Personál hotelu byl milý, ochotný a vážně pracovitý. Zejména šlo o číšníky v restauraci. Těm mohlo být tak do 22 let a slušně se při obsluze naběhali – jakmile host opustil stůl, tak okamžitě vyměnili ubrus a stůl opět založili. Mezitím samozřejmě sklízeli špinavé nádobí a roznášeli nápoje. Stále však s úsměvem vtipkovali. Během týdne jsme se s nimi spřátelili a chodili společně na pláž hrát volejbal.

Pokud měl někdo z hostů narozeniny, tak jim byl speciálně založen a vyzdoben stůl a všichni číšníci i s kuchaři společně popřáli k narozeninám a předali narozeninový dort.

Personál hovoří německy, anglicky, rusky a samozřejmě turecky.

Pláž a moře  průměrně (4,8/5)

Pláž je opravdu nádherná! Je písečná, široká a na délku má několik kilometrů. Slunečníky a lehátka za poplatek. Do moře je pozvolný přístup a při výšce 180 cm jsem i po 20 metrech dosáhl na dno. Voda byla krásně čistá a teplá – dle anket jedna z nejkrásnějších pláží v Evropě – já potvrzuji. Vlny byly na pohoupání se. Podél pláže je na každých 200 metrech stánek, kde si můžete zaplatit nějakou atrakci - skútr, padák, paragliding, jízda na banánu...

Na pláži jsou také volejbalová hřiště a sprchy bez poplatku, čisté a pravidelně uklízené WC za 1 liru. Jsou zde samozřejmě i bary. Neobtěžují Vás tu žádní prodavači.

Okolí hotelu  průměrně (4,3/5)

Jak už jsme uváděl výše, tak z restaurace, které je v pátém patře je krásný výhled do okolí. Je to díky tomu, že je vedle hotelu akvapark a ne jiný hotel, který by bránil ve výhledu. Součástí hotelu je krámek s oblečením, kadeřnictví a v dané ulici je několik obchůdku. Celé město je čisté a nikde se nepovaluje žádné smetí. Prakticky za rohem je promenáda plná laviček, fontán, dětských hřišť, posilovacích strojů. Na útesu je hrad a z něj krásný výhled na celé město. Z pláže je přístupná krápníková jeskyně, která je v útesu pod hradem a na druhé straně je přístav plný barů a diskoték. Je zde přístupný maják, ze kterého lze pořídit krásné fotky na celý přístav a několikrát zmíněný hrad – v noci je přístav plný neónů všech možných barev. Dále zde uvidíte loděnice vytesané do skály a „červenou“ věž. Město je plné minaretů a hlásí se z nich 5x za den. Zajímavostí je, že když se hlásí z minaretu, tak se v restauracích, barech a na diskotékách vypne hudba. Nikoho jsme ale neviděli modlit se. Jeden číšník se přiznal, že se modlí jen jednou a to v pátek. I zde je tedy vidět velký rozdíl mezi Tureckem a Egyptem s Tuniskem. Nikdo Vás tu neobtěžuje, nikdo není vlezlý. Všichni jsou přátelští.

Celkový dojem  průměrně (4/5)

Doposud naše nejlepší dovolená a lituji, že jsme letěli pouze na 8 dní. Určitě všem doporučuji právě tento hotel a toto místo. Nebudete litovat!

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 4
z 6 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

další recenze hotelu »

Komentáře

Irma: Alanya - 10. 9. 2014 19:33

Tento hotel mohu taky doporučit. Jinak koho zajímá, co je v jeho dosahu, může se hodit průvodce: http://www.*******.cz/informace-o-destinacich/turecko/pruvodce-destinacemi/alanya/ reagovat
Přidat komentář

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Alanya - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání