Napsat recenzi

Pěkná dovolená

Recenze hotelu Anjeliq Downtown Boutique Hotel (ex Kleopatra Güngör) *** (Turecko - Alanya - Kleopatřina pláž)

Hodnocení:
průměrně: 3,8/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2016
Přečteno: 313x
Recenze se líbila: 377 čtenářům
Fotografie: 34
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Výhled z balkonu Výhled z balkonu
  • 1. ložnice 1. ložnice
  • Koupelna Koupelna
  • Pláž Pláž
  • pláž pláž
  • hotel hotel
  • hlavní ulice hlavní ulice
  • plážová lehátka plážová lehátka
  • pláž, hrad v pozadí pláž, hrad v pozadí
  • večer večer
  • 2. ložnice 2. ložnice
  • lobby lobby
  • zeleň v okolí zeleň v okolí
  • hlavní ulice hlavní ulice
  • přístav přístav
  • výhled z hradu na otevřené moře výhled z hradu na otevřené moře
  • Červená věž Červená věž
  • Výhled na město Výhled na město
  • Výhled na město Výhled na město
  • Delfinárium Delfinárium
  • Delfinárium Delfinárium
  • Delfinárium Delfinárium
  • lobby lobby

Starší hotel vhodný pro ty, kteří si nepotrpí na luxus. Ten zde opravdu nehledejte. Tento hotel jsme si vybrali, protože je opravdu blízko pláže a navíc v centru města, kde je vše dá se říct "po ruce". Přijel jsem s manželkou a dvěma dětmi, ubytovaní jsme byli v rodinném pokoji.

Ubytování  průměrně (3,6/5)

S ubytováním jsem byli spokojeni, bohužel až napodruhé. Po příjezdu jsme dostali pokoj, o kterém desetiletá dcera prohlásila, že jede domů, protože v tomhle spát nebude. Umazané stěny, zašlé obklady v koupelně, jakoby dlouhou dobu nevyměněné povlečení, prostě hrůza. Po stížnosti na recepci nám manažer dal jiný pokoj, ale za ten jsme si připlatili 50 Eur. Pokoj byl vlastně dispozičně stejný, ale oproti prvnímu úplně čistý a obyvatelný. Po pár rozhovorech s lidmi, kteří už v hotelu byli nebo přijeli po nás jsme zjistili, že tuto zkušenost má téměř každý z nich (a nebylo jich málo). Vypadá to, jakoby manažer chtěl dodatečně vyždímat z turistů nějaké peníze. Já jsem tedy nakonec zaplatil, první pokoj byl fakt hnus a řekl jsem si, že to ve finále dělá 136 korun denně za celý pobyt, tak co už.

Co do výbavy měl pokoj koupelnu s WC a sprchovým koutem, dvě ložnice, v obou byla jedna normální a jedna manželská postel, TV, stolek se šuplíkem. Obě ložnice mají vlastní klimatizaci. Byly zde dvě skříně, jedna v předsíni, druhá v jedné z ložnic. Každá ložnice měla vlastní balkon s částečným výhledem na moře, na obou balkonech stolek s popelníkem, tři plastové židle a nástěnný tříramenný sušák na prádlo. Balkony byly situovány do poměrně rušné ulice, kde přímo naproti byla restaurace kde hrála nepřetržitě nějaká hudba, pod hotelem také restaurace s hudbou, ale to je v centru letoviska řekl bych normální. S úderem půlnoci přestala hudba ve všech restauracích vyhrávat - zřejmě nějaký místní předpis. Spát se dalo v pohodě, zejména díky únavě z opravdu velkého horka a také občasné únavě z alkoholu zdarma v rámci All Inclusive :)

Strava a stravování  průměrně (3,6/5)

Jídla bylo opravdu dost. Nepřeberný výběr ovoce a zeleniny u snídaně, oběda i večeře, jak čerstvé, tak smíchané do různých salátů. Nikdy se nestalo, že by bylo dva dny po sobě stejné jídlo. Klasická hotelová snídaně formou bufetu, jogurty, marmeláda, med, lupínky, mléko, ovesné vločky, tři druhy salámu, několik druhů opravdu dobrého sýra, vejce natvrdo, různé druhy pečiva. Tohle bylo k dispozici denně. Dále pak byl u snídaně teplý bar, kde se jídlo denně obměňovalo. Párečky, vejce na různé způsoby, lečo s uzeninou.

Na oběd bylo pouze vždy jedno hlavní jídlo, měli jsme skopové, kuřecí na různé způsoby (i smažené jako řízek). Vepřové zde nenajdete, někdo v jiné recenzi psal, že bylo, ale je to blbost, kdoví co jedl. V muslimské zemi vepřové nedostanete. Vždy byl také nějaký teplý salát či dušená zelenina. Jako příloha se podávala rýže, bulgur - samotný či ochucený, těstovinová rýže, cizrna, pečené brambory. Stejné přílohy bývaly i u večeře, ale nestalo se aby byla stejná příloha na večeři oběd. Polévky ač byla vždy jiná, jak u oběda tak u večeře, chutnaly všechny stejně. Snad jen hrachová a žampionová byla skoro stejná jako u nás.

Večeře byla podobná jako oběd. Jednou byla dokonce pečená ryba, opravdu výborná a v poslední den pobytu se griloval donner kebab venku u bazénu. Také ten byl skvělý.

Odpoledne mezi čtvrtou a pátou hodinou byla svačinka. Na výběr byla opět velká spousta ovoce (některé ani neznám) a různé piškotové řezy, oplatky sušenky krekry, dezerty, hlavně pudinkové.

Program All Inclusive probíhal v čase od 10:30 do 22:30. U baru bylo v tento čas k dostání pivo (na žízeň dobré, ale opít se z toho prostě nešlo), červené a bílé víno (řena říkala že ujde), raki (každý ochutnal jednou, takže asi nic pro nás), vodka (prý výborná), gin (skvělý - osobní zkušenost), jako nealko Coca - cola, Fanta, Sprite (vše original), Tonic (taky výborný), V restauraci byl automat na čepované nápoje (neperlivé, čtyři příchutě), automat na kávu (Nescafe, bílá káva, horká voda) velká várnice na čaj (prý výborný) a zásobník s pitnou vodou. Ten byl také u venkovního posezení vedle bazénu.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,7/5)

Veškeré vybavení hotelu bylo řekl bych starší. Při hotelu byl bazén, kolem něj rozmístěná lehátka a u nich malé stolky. Bazén čistý, přístup do něj od 8:00 - 18:00 hod. Slunečníky u bazénu chyběly, užívání bazénu a lehátek bezplatné. Také se zde nacházely toalety. Venku u bazénu bylo také několik stolů, nemuseli jsme tedy jíst pouze v restauraci, ale mohli jsme si vybrat. Lehátka u bazénu v žalostném stavu. Plastová, popraskané příčky, ale to nebylo vidět, pokud člověk nenadzvedl matraci. Každou chvíli někdo ležel na zemi, což bylo zdrojem velké zábavy pro ostatní hosty i personál. Vstup do restaurace byl od recepce i od bazénu. Ze strany od bazénu byl ve vstupu bar, kde se podávaly výše zmíněné nápoje. Naproti recepce byl také vstup do hotelové lobby, vybavené jakoby starožitnými pohovkami, křesly a stoly. Moc hostů zde ale nepobývalo, protože klimatizace se tu zapínala jen pokud přišel delegát cestovní kanceláře a měl zde schůzku s klienty. Na recepci byl k dispozici trezor za poplatek 2 EUR/den. Wifi v hotelu je zdarma. Je však k dispozici pouze v lobby a u bazénu. Podle toho jaké máte zařízení, můžete mít signál wifi i v pokoji. Nám se to podařilo, přestože jsme bydleli v nejvyšším, pátém patře. Úklid pokojů probíhal denně, každé ráno po snídani zaklepala uklízečka s dotazem, zda může uklidit. Pokud jsme na pokoji nebyli, uklidila automaticky. Několikrát za pobyt bylo vyměněno povlečení i ručníky.

Personál hotelu milý a vstřícný, nestalo se, že by se někdy číšník tvářil, že ho to nebaví nebo že se mu nechce. Nádobí ze stolu ihned uklízeno. Snaha personálu maximálně vyhovět hostům.

Hotel byl plný čechů, jediní cizinci tam byli slováci :) takže bylo s kým i pokecat.

Pláž a moře  průměrně (4,6/5)

Nádherná písečná pláž, sem tam vajgl, ale to je asi všude, nic hrozného. Lehátka a slunečníky za poplatek 5 Eur za dvě lehátka a slunečník. Bylo možné zapůjčit i jedno za 2 Eura. Plážový bar k dispozici, u baru se objednávají vodní sporty, je zde hřiště na beach volejbal (údajně bezplatné). Plážový písek pekelně horký, hlavně odpoledne. Od lehátka k vodě bez bot se nedalo. Alkohol docela drahý, ale to všude ve městě, nealko, nanuky, nějaké jídlo. Napít jsme se chodili i s dětmi do hotelu, protože to byly necelé dvě minuty z pláže. Tak proč utrácet. Dělali to tak všichni.

Moře čisté, sem tam někoho kousla taková menší ryba. Útočily na škrábance a případné strupy na nohách, mrchy. Moc to nebolelo, člověk se spíše lekl. Snad jen jeden den byl v moři binec, ale zase nic hrozného. Moře se docela vlnilo, takže nebyla nuda. Poslední tři dny byly vlny opravdu velké, že se už někteří trochu báli tam vlézt.

Okolí hotelu  průměrně (4,2/5)

Město, co víc říct. Plno obchodů, barů, restaurací a neskutečně vlezlých prodejců. Člověk si zvykne. Nejvíc to žije, jak padne tma. Ono se přes den ani moc nedá po městě chodit v tom horku. Doporučuji se podívat na hrad. Na něm ani tak nic extra není, ale ten výhled na město stojí za to. Za 25 Eur to s vámi taxikář z přístavu objede, udělá tři 15-ti minutové zastávky, aby jste mohli fotit a vysadí vás zase dole v přístavu nebo v centru. Cena je za celé auto. Ta jsou sedmimístná, takže když je vás víc, je to lepší než se hrabat nahoru pěšky. 20 km od Alanye směr Konakli je delfinárium. Drahé, ale moc pěkné. Vstup 23 Eur za osobu. Přes cestovku to vyšlo za osobu 36 Eur, ale je to zase bez starostí se vším všudy. A je to dovolená, že ano. Možnost zaplavat si s delfíny. 30 minut za 120 Eur na osobu. Cena pro opravdové milovníky delfínů :)

Celkový dojem  průměrně (3,8/5)

Dovolená se nám moc líbila a klidně bychom se sem vrátili. Hvězda dolů za ty finty s ubytováním po příjezdu.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 59
z 88 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Alanya - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání