Napsat recenzi

Skvělý hotel a skvělá dovolená! :-)

Recenze hotelu Monart City Hotel **** (Turecko - Alanya - Alanya)

Hodnocení:
průměrně: 4,5/5
Vloženo:
Pobyt: červen 2014
Přečteno: 713x
Recenze se líbila: 558 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 3

Byla to naše první návštěva Turecka a i první ubytování ve 4* hotelu. Jsme nadšení a můžeme vřele doporučit! Je fak, že nemůžeme příliš srovnávat, ale co se týče hotelu, servisu a moře, je to jednička s hvězdičkou, opravdu all inclusive. Jedinou pihou na kráse hotelu je hodně pomalé připojení k netu. Jedním z našich požadavků bylo mít na hotelu WI-FI, což platilo, ale jen pro ty, co mají silné nervy.

Ubytování  průměrně (4,4/5)

Po příjezdu na hotel došlo na vyřízení nutných formalit. Nasazení náramků a předložení pasů + vyplnění ubytovacího formuláře, které trvalo jen malou chvilku. Pak už nám pikolík popadl kufry a dovedl nás do našeho pokoje. Naučil nás s trezorem a rozloučil se. Pokoje nám uklízela pokojská každý den, doplnila minibar ( je zdarma ) a ustlala, takže bez chyby. Jediné co bylo na delší dobu, tak splachnout WC. Velice malý tlak vody, tudíž na několikrát. :-) Jinak nemáme co vytknout. Klimatizaci jsme díky poloze pokoje č. 2110, kam svítilo slunce jen na balkónek nemuseli ani jednou zapnot. V pokoji moc času netrávíme, takže nejsme nároční. :-)

Strava a stravování  průměrně (4,6/5)

Pro ty co rádi a hodně jedí, tak tohle je ten správný hotel! Pro nás to bylo až moc. Mohu všechny ujistit, že hlady trpět tedy opravdu nebudete. Nevíte co si dřív vybrat. V hlavní jídelně snídaně, oběd, večere v klasickém stylu all inclusive + ještě denně grillované maso a maso ve velké pánvi většinou se zeleninou. A nakonec ještě na terase v jídelně v prvním patře dle přání a chuti dělal kuchař nudle na cca 5 způsobů. Každý večer od 22.00 h. do 6.00 h. otevřena ještě malá jídelna, kde se můžete v klidu najíst, když dorazíte z města a nestihli jste večeři. Vždy byla zelenina a salát s nějakým masem a pečivem nebo bramborovými kroketami a nesmím zapomenout na zákusky, které jsou opravdu hodně sladké, ale výborné. V této malé jídelně můžete jíst i přes den, cca do 18.00 h., takže pokud se vám nebude chtít jít se převlékat na oběd do hlavní jídelny, tak stačí jen něco málo na plavky a můžete sem na vynikající kebab, pizzu, hamburgera nebo špagety. Další super službou je hotelová kavárna, kde si můžete dát zdarma kafíčko dle chuti. A jako třešnička na dortu je u hlubokého bazénu přes den bistro se zmzlinou a čerstvým nakrájeným ovocíčkem. To jsme hodně využívali a brali si ho s sebou na lehátko k moři. ;-)

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,5/5)

Hotel je krásně zařízený, čistý a klimatizovaný. Mají i výtah, ale ten jsme nevyužívali, protože pokoj byl v prvním patře. Vlastně jen 2x s kuframa. Číšníci jsou mladí kluci, kteří poletují a obletují vás jako superstar, nabízejí pití a nezapomenou se většinou zeptat od kud jste. Často jsme slyšeli tuto otázku a v zápětí jejich větičku "Jak še maš?" Zaslouží si naše díky! Jsou bezvadní! Pokud budete mít zájem, můžete využít služby v hotel a to jsou masáže, sauna, peeling, ale již za min. cenu 35 EUR. Taky nabízí u hotelu fotograf focení na pláži při západu slunce - 1 fotka 3 EURa. To se musíte připravit, že vás budou lanařit. Byly jsme se podívat i v hotelovém fitku, kde nikdo není a je zdarma. :-)

Pláž a moře  průměrně (4,3/5)

Pláž je od hotelu přes silnici, na které se musíte hodně rozhlížet, protože místní doprava je divoká. Červená na semaforu není asi červená pro všechny stejně. Takže bacha! :-) Myslím, že pro rodiny s dětmi je toto trochu mínus, ale dá se to, rychle se sžijete.

K moři jsme chodili cca po 10.00 hodině a ani jednou se nestalo, že by pro nás nebylo volné lehátko. Móres, že si ráno zaberete lehátko ručníkem a hodíte na něj pár kamenů nás trochu štval, protože když jsme se na nějaké zaměřili, zjistili jsme, že třeba za celý den k němu nikdo nepřišel, takže to je blbý zvyk hostů. Přitom se dočtete, že se to nemá dělat a stejně to hodně lidem stojí za to. Ještě jsem zapomněla, že si můžete za vratnou zálohu 10 EUR půjčit na recepci béžovou osušku a používat ji u bazénu a u moře, to je dobrý, nemusíte vozit svou. Ručníky a osušky z pokoje se nesmí vynášet. K čistotě pláže asi tolik, jsme naučení po sobě uklízet, takže všechny odpadky jsme házeli do vaničky po zmrzlině nebo do květináčku, který je skoro u každého lehátka a stolečku. To bohužel neplatí u místních, kteří se většinou přijdou odpoledne kupat s dětmi. U většiny jsme si všimli, že co jim upadne z ruky je nezajímá. Po opuštění pláže skoro vždy po nich zůstala igelitka s odpadky, ale kluci od plážového baru se snaží poklidit co najdou, tak to není tak hrozné. Jednou jsme dokonce viděli paní jak sbírá střepy z písku, ale to je asi ojedinělá věc.

Moře je čisté a celkem klidné za 11 dní pobytu byly vlny asi 3 dny, ale to se nám zrovna moc líbilo! :-)

Na pláži má ještě hotel bar, kde si můžete u obsluhy objednat kafe, limonády, pivo a hamburgera s hranolkama. Ten jsme také párkrát měli dobrovolně místo oběda.

Okolí hotelu  průměrně (4,8/5)

Asi 100 metrů od hotelu jsou už krámky se zbožím všech možných světových značek! :-) Kdo rád nakupujete, můžete se vyřádit. Pokud budete zdatní ve smlouvání o ceně, nakoupíte za fakt dobré ceny. Doporučuji si nechat místo v kufru :-) My jsme si s sebou nevezli žádné EURa, ale vybírali jsme z bankomatu turecké liry. Dají se vybírat jak liry, tak dolary i eura. Kartou se dá také na mnoho místech platit, ale to jsme nevyužívali. Na doporučení delegáta jsme vybírali jen z bankomatů známých světových bank, ale je to spíše jen pro ten pocit.

Do nedalekého přístavu, který je vpravo od hotelu jsme poprvé šli pěšky a po okouknutí místní dopravy a informacích od delegáta, jsme vyzkoušeli i skvělou místní dopravu autobusem, který jezdí cca každých 10 min. Je to autobus pod číslem 1 nebo 101. Staví kousek od hotelu nebo přímo u něj. Můžete nastoupit na zastávce nebo funguje mávnutí na řidiče, který vám zastaví a nabere vás za 2 liry na osobu. Svezete se jak dlouho uznáte za vhodné, můžete vystoupit třeba i když autobus stojí na červené. To vše brzy zjistíte sami jak to funguje. :-) Mimo hlavní silnici lemující pobřeží jezdí také minibusy tzv. " dolmuše", které na vás troubí, když jdete po chodníku, jestli nechcete naskočit. Doporučuji sejít občas z hlavních ulic a zajít víc do uliček, aby jste také okoukli jak žijí místní obyvatelé v noci! Je to super zážitek.

Doporučujeme tak vydat se buď autobusem nebo pěšky na kopec nad přístaven na neuvěřitelnou vyhlídku na pobřeží. Z hradeb pevnosti, která lemuje celý kopec se opravdu pokocháte!

Celkový dojem  průměrně (4,5/5)

Na závěr musím konstatovat, že tahle dovolená byla ta nejlepší! Těžko ji bude něco překonávat! Myslím, že pokud si vyberete tento hotel, nemůžete udělat chybu.

Vřele doporučujeme a přejem krásnou dovolenou, ta naše už je bohužel za námi. :-)

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 26
z 27 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

franta57: Naprosto souhlasím - 28. 6. 2014 11:46

Děkuji za krásnou recenzi tohoto hotelu.Byli jsme tam v loni na podzim a tento hotel nás uchvátil.takže tam letos letíme zase 4.října.Potěšilo mne,že pokud se tam něco zlepšilo tak ještě k lepšímu.NEpamatujete si který autobus jede na hrad?Ještě jednou děkuji.franta57 reagovat

Dominika & Radek: Je to sázka na jistotu! - 29. 6. 2014 11:06

Vůbec se nedivím, že se vracíte. :-) Myslím, že nebudete litovat. Autobus na hrad jede z přístavu a má číslo 4. Vystoupili jsme až úplně nahoře a dolů šli pěšky. Ten výhled je nádherný. Snad jen jsme měli tuto vyjížďku absovlvovat ještě večer, když všechno svítí, to by taky stálo za to. Snad příště.... Užijte si dovolenou a přeji jen krásné zážitky! :-) reagovat

Jiri: Konečně někdo nadprůměrně inteligentní a recenze - 12. 8. 2014 15:05

bez chyb , objektivní a bez stěžování si , nemluvili česky...apod. díky.. reagovat
Přidat komentář

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Alanya - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání