Napsat recenzi

Dovolená s plusy i mínusy

Recenze hotelu Marabout Hotel *** (Tunisko - Sousse - Sousse)

Hodnocení:
průměrně: 2,7/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2014
Přečteno: 1 555x
Recenze se líbila: 486 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

V Tunisku jsme byli počtvrté, pokaždé jezdíme jinam, tentokrát jsme zvolili Sousse, hlavně kvůli hotelu s tobogány, přímo na pláži a vlastně v centru města a kousek od letiště. Hotel má 3 hvězdy, což v Tunisku znamená lepší obyčejný hotel, pokud se chcete skutečně cítit "královsky", zvolte kategorii 4 a více hvězd.

Musím uznat, že jsem se letos do tohoto hotelu netěšila (po přečtení recenzí mě jímala hrůza, kam to rodinu beru...), ale poučena o situaci v hotelu jsem zvolila variantu zaplatit si lepší pokoj a nenechat si dovolenou ničím zkazit, pozitivně mě překvapilo jídlo, pláž i aquapark, tak bych neměla problém doporučit tento hotel i jiným lidem, ale jen těm, kteří se nebojí a vše si zařídí sami (na delegátku nespoléhejte...).

Ubytování  průměrně (2,6/5)

Co se týče ubytování, tak musím napsat, že je to na každém, jak si ubytování domluví. Nečekejte zásadní pomoc od delegátky (****), která vám v autobuse cestou z letiště sdělí, že za ubytování odpovídá hotel, nikoliv cestovka a že když dorazíte jako my v 9 hodin ráno, takže pokoje budou volné až ve 14 hodin, což je standard. Poučena z recenzí tohoto hotelu jsem zvolila variantu připlatit si na místě pokoj superior. Znamenalo to hned po příjezdu na hotel zajít za recepční s tím, že chcete pokoj superior, za který si připlatíte (určitě neplaťte cestovce v ČR, nemá to smysl). Volný pokoj sice hned neměla, ale cca za 2 hodiny nám šla ukázat jeden volný (pokoje superior jsou v budově napravo, která se rekonstruuje a chtějí z ní udělat 4*), ten se nám nelíbil (horší výhled na moře), tak jsme 15 minut počkali a dostali jsme krásný pokoj s výhledem jak na moře, tak na tobogány, byl to rohový pokoj (č.2122), čistý, koupelna s vanou, funkční minibar, klimatizace. Za to jsme zaplatili 100 Eur, ale byli jsme na 15 dní, tak to šlo. Ostatní část zájezdu, která nechtěla nic navíc zaplatit, si pak stěžovala, že čekali dlouhou dobu na pokoj a že se ve finále někteří i 3x stěhovali a stejně zaplatili bakšiš 50 Eur a bydleli katastrofálně... V budově, kde jsme bydleli, byl funkční výtah, hrozně milá a ochotná pokojská, takže na nepořádek, hluk a pod. si stěžovat nemůžeme. Jinak pokud si na recepci odchytnete blondýnku z Polska Claudii, nemusíte se s ní bát bavit česky, anglicky taky perfektně rozumí a pokoj vám ráda sežene.

Strava a stravování  průměrně (2,6/5)

Jelikož je hotel 3*, tak nečekejte žrací orgie. Snídaně se opakovaly, ale vybrat se dalo, obědy jsme volili na pláži v AI baru - jsou tam jak klasická jídla, tak i kebab, pizza nebo hamburger (o to si musíte říct číšníkovi). Večeře se nám zdály fajn, vždy se dalo vybrat, ovoce bylo na výběr málo - meloun, broskve, jablka. Syn byl klasicky na párcích a hranolkách, ale my dospělí jsme si pochutnali na všem možném.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (2,8/5)

Co se týče aquaparku, příjemně mě překvapilo, že personál je ochotný, donese vám matrace až na lehátka (lehátka to chce zablokovat do 7 hodin ráno, pak se to zaplní), číšníci v restauraci taky ochotní, ve srovnání s jinými hotely v Tunisku jsem byla potěšena, že každý nenatahoval hned ruku kvůli bakšiši. Bazény čisté, uklizené, tobogány zapínali v 10 hodin a vypínali v 17 hodin, což akorát stačilo.

Pláž a moře  průměrně (3,7/5)

Pláž čistá, udržovaná, lehátek bylo dostatek. Moře do cca 14 hodin bez medúz, pak jsme vypozorovali, že se koupat do moře moc nevyplatí, budete žahnuti. Tak jsme chodili ráno na pláž a odpoledne do aquaparku a bylo vše v pohodičce. Medúza mě za celých 15 dní žahla 1x, žádná tragédie, je to jako by vás štípla vosa, chce to hned ránu vydrbat pískem, někdo si pak na to dával rajčata (dají vám je číšníci, stačí říct tomato nebo ukázat ránu), já to nechala být a na noc si ožahnutí natřela fenistil gelem, druhý den všechno v pohodě. Takže znovu doporučuji, pláž ráno - aquapark odpoledne.

Okolí hotelu  průměrně (3/5)

Hotel skoro v centru Soussu, hned kousek od hotelu obchod, kam jsme si chodili pro něco malého dobrého na večer... Jinak doporučuji výlet výletním vláčkem do přístavu Por El Kantaoui, tam se dá jet třeba lodí s proskleným dnem nebo je tam zábavní park (něco jako Matějská pouť). Cena za vláček je 3,5 DT dospělý, dítě míň. Zpět jsme jeli taxíkem za 7 DT. Dá se jet i drožkou s koňmi, ta prý stojí kolem 50 DT (alespoň nám to říkal taxikář).

Na druhou stranu je hezký výlet do Mediny (tržiště a nákupní centrum Soula). Tam jeďte taxíkem, ale dopředu si domluvte cenu (normální cena je 5DT, večer chtějí tak 7 DT, zvolte taxík, který nestojí přímo před hotelem, ale odchytněte si taxík přímo na silnici). V Medině si dávejte bacha na kabelku a peníze, šíleně se tam krade. Pasy a cennosti ji nechte radši na hotelu v trezoru (platí se vratná kauce 20 DT a pak na týden 10 DT poplatek).

Celkový dojem  průměrně (2,7/5)

Jak jsem psala v úvodu, ani se mi do tohoto hotelu nechtělo, ale byla jsem příjemně překvapená. Doporučuji si rozmyslet, jestli chcete zaplatit nějaké peníze navíc (viz peníze za superior pokoj) nebo radši volte hotel jiný a aspoň 4*. Sami Tunisané říkají, že hotel 3* je dost obyčejný, ale pro lidi, kteří se chtějí koupat v moři, jezdit na tobogánu (sice tam jezdili i místní, ale v bazénu ani na tobogánech přelidněno nebylo) a normálně se najíst, hotel 3* stačí. Zároveň (pokud neovládáte angličtinu, němčinu, ruštinu nebo francouzštinu) se naučte pár základních frází, určitě se vám to v tomto hotelu neztratí.

A snad poslední věc k hotelu - není bezbariérový, takže bych ho nedoporučila invalidním lidem nebo lidem s úplně malými dětmi, neboť kočárek budete neustále tlačit do schodů.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 32
z 73 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Sousse - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání