Napsat recenzi

Perfektní

Recenze hotelu Houda Yasmine Marina & Spa **** (Tunisko - Hammamet - Yasmine Hammamet)

Hodnocení:
průměrně: 3,8/5
Vloženo:
Pobyt: září 2016
Přečteno: 146x
Recenze se líbila: 418 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

I když jsme se trochu báli po nějakém tom teroristickém útoku na resorty vlastně všude, kde se dá jezdit na dovolené, byli jsme jen mile překvapeni. Dle našeho názoru je v Tunisku zcela bezpečno - všude hlídky, které kontrolují snad všechna vozidla.

Služby vynikající úrovně, snaží se turistům vyjít všemopžně vstříc - jsou si asi vědomi, co jim přináší cestovní ruch.

Ubytování  průměrně (3,9/5)

Dvoulůžkový pokoj, denně uklízen, výměna ručníků a osušek dle přání. Bez nejmenších připomínek !.

Strava a stravování  průměrně (4,4/5)

Strava rozmanitá, něco v nabídce denně, něco obměňováno. Záleží jen na Vás, zda strava masová, nebo bezmasá, tolik salátů jsme nikde neviděli.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,9/5)

Vybavení prvotřídní, nic nelze vytknout, všude vstřícní zaměstnanci snažící se Vám zpříjemnit Vaši dovolenou. Denně večer program na pódiu, přes den možnost cvičení.

Velmi vřelý vztah k dětem, kterých tam bylo s rodiči požehnaně, speciální programy jen pro ně.

Pláž a moře  průměrně (3,1/5)

Jediné, co pro nás bylo trochu problémové byla vzdálenost na pláž, manželka chodí o holích. I to se dalo vyřešit, zdejší lékař nám zapůjčil invalidní vozík, takže jsem bez problémů manželku vozil, kde se dalo. Moře jeden den zcela klidné s množstvím chaluh, jindy větší vlny a zcela čisté. (Jo, a je slané - ve vlně jsem se pěkně nalokal!)

Okolí hotelu  průměrně (3,8/5)

Hotel leží kousek od středu města, kde je možnost se denně projít, pobavit, nakoupit. Chodil jsem ve městě i v noci, bez jediného problému. Doporučujeme prohlídku města v neděli, kdy je město plné místních lidí, ulice zaplněné bavícími se dětmi, projíždějícími koňskými drožkami a vedlejší pláž plná. Bohužel dojem kazí každou chvíli příšerná "vůně", smrad, který se co kousek mění a marně jsme uvažovali z čeho je. Je pravda, že čistota ve městech není až na nějakém čelním místě. Je možnost uvidět vytékající nějaké splašky ve středu města do moře, kde zrovna sedělo několik rybářů s dlouhými udicemi, asi ryby měly právě zde hody. Je si ale třeba stále uvědomovat, že jsme v zcela jiné zemi, i když se zdejší snaží co nejvíce se přiblížit životem Evropě.

Celkový dojem  průměrně (3,8/5)

Dle informací domorodců je zcela jiná doba, než před pár roky, kdy všude zaznívala angličtina a čeština. Dnes všude, tím myslím opravdu všude, zní ruština a nebýt Rusů, tak zřejmě cestovní ruch zanikne. Už i tak vidíte kolem některé velmi pěkné hotely, které jsou zavřené a postupně devastovány. Při rozhovorech s lidmi se dozvíte, že moc Rusy nemusí, ale ... Zato si můžou Rusi sami svým chováním v destinacích i ve městě, kde jsou prostě "geroji". Trochu skromnosti by jim nevadilo, ale nejsou všichni stejní. Nejhorší je to při stolování v hotelu, neuvěřitelné, jaké h*** někteří lidé jsou. To se týká hlavně domácích turistů, kteří jsou také ve velké míře ubytováni v hotelu, no a samoyřejmě Rusů. Normálnímu člověku nejde na rozum, jak si můžou nabrat z každého jídla plný talíř, sníst asi dva kousky a zbytek vracet. To, co se tam vrací v jídelně je neskutečné a jak vypadá stůl po těchto "lidech" si nikdo, kdo to nezažil neuvěří. Nejlepší je nevšímat si toho.

Tunisko je mimo pobřeží hrozně jednotvárná zem. Všude žlutá země na ní rostou olivovníky a všude prostě bordel, představte si krásné město, kde snad dvacet metrů od sídliště je skládka odpadů. Mají toho ještě hodně co dohánět, jestli chtějí být vzorem pro turisty, ale kde dnes jsou vlastně země, které by Tunisku mohly konkurovat - zničené válkami.

Jestli máte rádi opalovačky u moře nebo bazénu, je dovolená, jak šitá pro Vás i s dětmi.

Když chcete poznat i krásy země, tak kromě Kartága a Sahary tam nic moc není.

Rádi bychom se tam vrátili, ale věk již nám to asi nedovolí. Jestli máte malé děti a chcete jim dopřát teplého moře a zážitky u bazénu, neváhejte !!! A nezapomeňte si přibalit i něco teplejšího na večer, koncem září tam již pěkně foukalo.

Abych nezapomněl, neukazujte prodavačům peněženku, oberou Vás o vše, co v ní máte.

Jako příklad může sloužit pan doktor v hotelu, který si stanovil cenu za zapůjčení pojízného vozíku pro manželku na 50 Tuniských dinárů, ale když viděl, že mu platím a zůstalo mi ještě 20TD v peněžence najednou stoupla cena na 70TD. Podobné to bylo i na pláži za upomínkové předměty, kdy z 10TD stoupla cena na 20TD. Neukazovat, že máte peníze navíc ! Za celou dobu jsme neslyšeli, že by došlo ke krádeži ať v hotelu nebo ve městě. Pár slovy "Dovolená snů".

A na závěr - jak už jsem psal, tak nám doktor zapůjčil za nemalý peníz vozík, kterým jsem vozil manželku i do města. Neuvěřitelné, co jsme způsobili - oni tam asi invalidy dávají do ústavů, nebo kde, protože jsme způsobili rozruch mezi domorodci. Uvidět invalidu na vozíku a ještě chlapa, jak veze ženu, prostě věc nevídaná a pro ně šokující. Když si vzpomenu na zprávy o tom, jak teroristé z Islamského státu prý vraždí každého invalidu - no ještě včil mě polévá horko a to venku je "hrozná zima", asi 18 stupňů, oproti nocí v Tunisku, kdy tam neklesne teplota pod dvacítku.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 8
z 10 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro zamilované a manželské páry
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro mládež
  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Hammamet - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání