Napsat recenzi

HAKUNA MATATA

Recenze hotelu Karafuu Beach Resort & Spa ***** (Tanzanie - Zanzibar - Pingwe)

Hodnocení:
průměrně: 4,5/5
Vloženo:
Pobyt: únor 2015
Přečteno: 1 135x
Recenze se líbila: 621 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Fajn dovolená v tropech v luxusním resortu.

Ubytování  průměrně (4,5/5)

Chatky v tropické zahradě plné palem,keřů. Vlastní balkónek s křesly a stolkem.

Chatka prostorná - dvojpostel s nebesy /proti komárům/, noční stolky s lampičkami, lednice /musíte si sami dovybavit/, TV /absolutně nepotřebujete-jsou tam jiné atraktivnější věci "na koukání/, odkládací stolky, židle, prostorná šatní skříň /bez dveří-jen zatahovací závěs/-vše je alespoň vzdušné/. Trezor/na kód-jednoduché/ Koupelna prostorná, umyvadlo, sprcha/trochu již starší/, WC, bidet. 2ručníky 2 osušky - mění se denně. Mýdla, šampón atd. - hotelové. Klimatizace elektrická na dálk.ovládání plus větrák /vrtule/ u stropu.

Pozor-elektrické zásuvky nejsou "anglické"3 kolíky, jak se píše. V Karafuu jsou normální 2 dírky-naše fény /fén je vybavení koupelny/, mobily, foťáky lze dobíjet bez adaptéru.Jen jsou zásuvky trochu "vymlácené"-resort funguje od 1995...

Strava a stravování  průměrně (4,3/5)

4 restaurace.

1/ klasická All Inclusive - bufet, venkovní sezení pod rákosovými slunečníky, pěkně prostřeno, personál milý, snaživý, ochotný, nevtíravý.

snídaně: vejce, lupínky,palačinky, ovoce/čerstvé/,jogurty/jsem raději ale nezkoušela/,

zelenina, šunka, různé "buchty", káva, čaj, džusy 2 druhy-chlazené.

Oběd: studené polévky/ výborné/, těstoviny, ryby i z grilu, přílohy ratatouille, rýže 2 druhy/výborná/, masa /různá/, ovoce, zákusky

Večeře: dtto, vždy stylizované do "orient", "barbecue", "mezinárodní",Seafood" atd. každý večer jiné. Vždy "nějaké maso" čerstvě grilované, hodně ryb i plodů moře. Opravdu bohatý, výběr všeho /jen sýry omezeně, zmrzlina ne-nevydržela by v tom vedru/, dostatek čerstvé

zeleniny, ovoce.

2/ Masajská restaurace: vždy večeře pondělí a pátek s programem. Krajové speciality, výbere si každý.

3/ Italská restaurace /nebyli jsme/ - ale dobře vypadající - majitelé resortu jsou Italové, tak asi aby měli "kus" domova

4/ Sea Food - jen na objednání den dopředu a platíte si sami /není v all incl./ - "akční cenové dny neděle a středa" - akce na humry, krevety atd. Zkusili jsme a výborné ! Kdo tedy má rád "potvůrky mořské"... Platili jsme asi 100USD za polévku humrovou + 500g humr, 3x krevety á 300g/každá, chobotničky, 6x tygří krevety + příloha rýže, salát, Víno Chablis. Super cena! Doporučuji!

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,3/5)

typicky africký hotel - otevřená vzdušná recepce, bar - ochotný milý personál, snaží se komunikovat, potěší je, když umíte pár svahilských slovíček...Drinky "bezpečné", i s ledem jsem měla a přežila bez úhony. Pivo 3 druhy /k našemu se nejvíce blíží Kilimanžáro asi.../

4 butiky - plážový, masajský 2x, suvenýrový - neplatíte, vše jde "na pokoj" - platí se při odjezdu.

úklid pokoje /chatky/ bez problému /do návratu z pláže vždy uklizeno/. Nechávali jsme denně 1 USD "všimné"...

Večer chodí služba Vám "odestlat" + sprejem likviduje možné komáry v pokoji. Nic nás nepokousalo, neštíplo...

Pláž a moře  průměrně (4,5/5)

Pláž písečná, palmy, lehátka. Beach boy vždy donese na lehátko matraci, vyfasujete osušku /systém kartička-ručník/. Ležeti úplně pod palmou nedoporučuji, fouká vítr /velmi příjemné/,ale občas spadne kokos. ořech/. Slunko pere, stín palem je vyhledávaný. Když se zatáhne - je to velmi osvěžující.

Moře je zajímavé - velmi silný odliv, až 500 m, někdy i více. Kdo má rád procházky a hledání mořských potvor - přijde si na své - dá se jít kilometry na obě strany. Pozor ale pak zase na rychlý příliv.

Cca 200m od břehu laguna - z pláže vede chodníček /beton/-boty do vody se hodí - africky

položený beton klouže.

Šnorchlování úžasné. jak v místě /cca 400m od pláže/ nebo Vás místní dovezou za 20USD/os do Blue Lagon-krmíte ryby chlebem, různé druhy a velikosti plus korály. Pak vás zavezou na druhou stranu na star fish - krásné mořské hvězdice, foťáky s sebou!

V hotelu 2 bazény /s mořskou vodou/, jeden u pláže s pool barem a zábavou /nevnucují ji jako např. v Egyptě/ jedou na pohodu a klid a relax. Druhý bazén mezi bungalovy - je tam klid, nikde nikdo , ale nehne se tam vzduch...

Okolí hotelu  průměrně (3,3/5)

Okolí hotelu - žádné. Resort je obehnán zdí, hlídají ji Masajové /alespoň tak vypadají/.

Není co vidět. Pokud nechcete do blízké vesnice za místními...

Hotelová tropická zahrada je dostačující na těch "pár" dní dovolené. Je plná života-ještěrky, opice /a že jich tam je/, havrani, spousta květin či rozkvetlých keřů..

Celkový dojem  průměrně (4,5/5)

Tropická dovolená splnila očekávání. Luxusní resort, milí lidé, výborná kuchyně, úžasná pláž i moře...jela bych zase!

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 5
z 6 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Zanzibar - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání