Napsat recenzi

Kouzlo, jak se to vezme.

Recenze hotelu Paradise Beach Resort Zanzibar **** (Tanzanie - Zanzibar - Marumbi)

Hodnocení:
průměrně: 3,8/5
Vloženo:
Pobyt: prosinec 2016
Přečteno: 529x
Recenze se líbila: 432 čtenářům
Fotografie: 12
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Auto z půjčovny za 30US/den Auto z půjčovny za 30US/den
  • Prales u hl. města kam vás cestovka nezaveze. Prales u hl. města kam vás cestovka nezaveze.
  • Clebovmík. Clebovmík.
  • Endemická opička. Endemická opička.
  • Parkoviště před opičím pralesem. Parkoviště před opičím pralesem.
  • Opičky jsou včude. Opičky jsou včude.
  • Nejhezčí pláž, ale i tady musíte jít 500m, než vám to bude po kolena. A samé řasy. Při přílivu má teplota vody kolem 40C. Nejhezčí pláž, ale i tady musíte jít 500m, než vám to bude po kolena. A samé řasy. Při přílivu má teplota vody kolem 40C.
  • Pohled z našeho balkonu. Pohled z našeho balkonu.
  • Mahagon. Mahagon.
  • Pakma olejnatá Pakma olejnatá
  • Eukaliptus. Eukaliptus.
  • Dětem vezměte bombóny. Dětem vezměte bombóny.

Ubytování v zanzibarském stylu. Nejdříve trochu zaskočení, ale pak si zvyknete s ohledem na okolní způsob ubytování místních lidí. Jsem stavař, tak např koupelnu hodnotím tak, jako bych do našeho zedníka ráno nalil litr vodky, dal mu slušný materiál a nařídil mu, že koupelna bude do večera hotová a je mi jedno jak.

Ubytování  průměrně (3,8/5)

Čisté, a neustále se tu uklízí. Každý den vám ustelou postele a uklidí apartmán.

Strava a stravování  průměrně (4/5)

Kdo je na vepřovém, tak tady bude hladem. Bifteky na grylu neukrojíte nožem. Maso je zřejmě úplně čerstvé a tím hrozně tuhé. Budete se muset spokojit s kuřecím, rybami a mořskými plody. Já jsem tedy byl spokojen. Přílohy jako brambory-ok. Rýře mě chutnala, ale kdo v ní nemusí mít např. skořici, nepochutná si. Ke snídani za 10 dní jen dva druhy salámu a jeden druh sýra. Na to, že je resort holanďana, hrozná slabota. Můžete ale palačinkovat. Co si tady ale užijete jsou ananas, mango a papája. To je bomba. Nejedl jsem nikde lepší. Také se podává červený meloun, ale ten je klasika. Ještě banány, a to je vše. Rozhodně sem nejezděte se snídaní. Nevyplatí se vám to. Musíte připlatit oběd ( 20.000TZS) a večeři ( 30.000TZS). Je tu skutečně velké vedro, tak i hodně vypijete. Pití je tu ok. Dobré pivo i víno. Nealko nic moc. V restauraci poze dva druhy džusů z prášku. Že není lisované ovoze, to nechápu. Velký a vynikající ananas tu od místních po smlouvání koupíte za 1.000TZS.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,2/5)

V apartmánu máte varnou konvici a doplňují vám čaje, rozpustnou kávu a sušené mléko. Kdo vstává brzo, ocení to. Personám velmi milý a usměvavý.

Pláž a moře  průměrně (2/5)

O Zanzibaru se píše, že se vám bude tajit dech nad azurovým mořem. S tím rozhodně nepočítejte. Moře není sice špinavé, ale je v něm velké množství řas, které jsou denodenné vyvrhovány na pobřeží. V tomto rezortu se v moři rozhodně nevykoupete. Je tu ale kyvadlová doprava cca po 2 hodinách, která vás přepraví na jinou pláž. Ta je ale jen o něco málo lepší. Hosté koupání řeší zdejším bazénem, který je neustále v čistotě a má i příjemnou teplotu. Pokud tedy jedete za mořem, rozhodně ne do Zanzibaru. Půjčil jsem si tu na tři dny auto a celý Zanzibar objel. Nikde jsem po azuru nezaznamenal ani památku.

Okolí hotelu  průměrně (3/5)

Hned vedle tohoto rezortu je vesnička, do které jsme s manželkou nechtě zabrousili při procházce kolem pobřeží. Kdo nemá dobrý žaludek, tomu radím, sem rozhodně ne. Lidé tu žijí v neuvěřitelných podmínlách spolu se zvířaty. Nedá se to ani popsat. Musí se to vidět. Nechápu, že na tu špínu kolem bydlení jsou domorodci čistě oblečení, včetně dětí. Nikdo není podvyživený. Zájezdy drahé. Je lepší si půjčit po internetu auto ( ZANCAR cena od 30US/den ) a zaplatit 10US polatek k mezinárodnímu ŘP, který vám doma vystaví na počkání proti 50Kč a aktuálnímu fotu. Sice budete jezdit vlevo a vyrovnávat se s automatickou převodovkou, ale budete se moci dostat tam, kam vás cestovky nezavezou. Ztáhněte si do mobilu mapu Zanzibaru a jeďte s GPS. Opičky si nenechte ujít. Zaparkujte u vchodu do pralesa a hned jich budete mít kolem spoustu. Pokud zaplatíte 10US na osobu za průvodce, dozvíte se pouze navíc to, že prales je tvořen stromy z Mahagonu ( 70%), eukaliptu ( 20%), palmy olejnaté ( 5%) a ostního křoví. 10US/os jsme zaplatili jen pro pocit, že jsme přispěli této velmi chudé zemi, která peníze tak moc potřebuje. Doufám ale, že peníze doputují tak kam mají. Hlavní tahy mimo tahu středem ostrova jsou ve velmi dobrém stavu. Jinak hlavní město si nenechte ujít. Neskutečný šrumec aut, skůtrů a kol. Píše se, že ze tří bankomatů jede jeden. Není to pravda. Dal mi až šestý a to mě musen navádět už delegát po telefonu.

Celkový dojem  průměrně (3,8/5)

Nelituji, že jsem Zanzibar navštívil, ale rozhodně se sem vracet nebudu. Je zde potřeba vybudovat odpadové hospodářství, jinak se tu místní brzy utopí v odpadcích dovezených z civilizace. Někde, hlavně na severu ostrova je to hrůza. Vnitrozemí je podstatně zelenější a čistější než pobřeží.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 2
z 4 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro zamilované a manželské páry
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Zanzibar - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání