Napsat recenzi

Pro "normální" lidi doporučuji !

Recenze hotelu Palumbo Kendwa Hotel **** (Tanzanie - Zanzibar - Kendwa)

Hodnocení:
průměrně: 3,7/5
Vloženo:
Pobyt: prosinec 2015
Přečteno: 1 400x
Recenze se líbila: 508 čtenářům
Fotografie: 6
Videa: 0
Komentáře: 0
  • uklizený pokoj uklizený pokoj
  • vnitřní výzdoba vnitřní výzdoba
  • ..před snídaní... ..před snídaní...
  • restaurace na pláži restaurace na pláži
  • kotviště kocábek kotviště kocábek
  • západ slunce západ slunce

Můj subjektivní závěr - pro běžného návštěvníka nadprůměrné. Je pravda, že uváděné 4* je - např. ve srovnání s SAE (nebo i Egyptem) nadhodnocené, ale je třeba srovnávat srovnatelné...

Za téměř 10 let cestování mne to v komplexním pohledu oslovilo asi nejvíc !

Ubytování  průměrně (3,4/5)

Opravdu jednodušší stavba, ale třeba nejprostornější pokoj, co jsem kde zažil. Kombinace klimatizace a stropního ventilátoru je též výtečná, postel s nebesy a moskytiérou také nenajdete všude... vždy vzorně uklizeno i ustláno, potěší i květy na ozdobu. Když jsem si řekl, dostal jsem i lednici (v katalogu není !) V přízemí jsem neměl s vodou sebemenší problémy (naopak vyšší tlak studené a tím horší regulace), bez výpadků. Na někoho možná nepůsobí nejlépe hrubší omítka a minimální výzdoba - ale jste v Africe ! Zásuvky trochu netypické, ale standardních 240 V s našimi dvoukolíkovými zástrčkami fungující.

Strava a stravování  průměrně (3,1/5)

Snídaně + večeře standardně v mini jídelně ve 4.patře, ale nestalo se, že by nebylo místo - vždy příjemný personál, jen někdy trochu zpřehází objednávky. Výběr skutečně nižší (vepři-knedlo fakt nečekejte...), ale za 13 dní mi 1x nechutnala úprava ryby a 1x jakási mletina. Může se ovšem stát, že něco dojde dříve a to samé již nepřinesou.

Obědy v plážové restauraci, obdobný rozsah - i zde samoobsluha. Menší problém s teplotou nápojů - barmani nemají systém v ledničce.

Oproti většině jiných destinací je relativně malý časový rozsah na stravování, pouze 90 minut a většině vadí dlouhá pauza mezi obědem a večeří. Delegárka nám sice sjednala i malý odpolední snack, ale se změnou směny opět ustal....

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,1/5)

Vybavení je opravu hodně jednoduché, ale i to málo málokdo využívá. Jedna televize v malé části haly /neviděl jsem tam nikoho sedět), mini bar v hale - ale přes den si musíte obsluhu přivolat přes recepční (všichni jsou obvykle na pláži nebo na výletech).

Personál usměvavý, příjemný a ochotný, ale rychlost a přesnost není nejsilnější stránkou /kde v Africe je ?/, u větších skupinek mají problém s celkovým počtem od druhu..

zjednodušeně, jde spíše o malý penzion, než hotel !

Pláž a moře  průměrně (4,3/5)

Pláž naprosto jedinečná, velejemný bílý písek, který se nikdy nerozpálí. Nevýhodou je, že při přílivu se vyvrhne spousta nečistot, které se neuklízejí (ale stejně se leží na lehátkách 50 m od břehu a tam se čistota udržuje). Je možno jít daleko na obě strany, po vzrůstajícím přílivu se ovšem těžko vrací - někde sahá moře až na skálu.

Moře nádherné, tyrkysové s nádechem do zelena /podloží je vápencové/, a pouze v této lokalitě vám "neuteče" (jinde i víc než 1 km při odlivu...).

Drobnou nevýhodou je poslední "štace" před menší komerční zónou - ostraha sice na vyhrazenou pláž nepustí potulné prodavače, ale sami lákají do svých stánků a jiné turisty tam propustí i mezi lehátky (ale stále podstatně klidnější, než pláže egyptské...).

Okolí hotelu  průměrně (2,4/5)

To je fakt jen pro cestovatele - trampy. Většinou jde o pozůstatek buše, takže převážně neudržovaná zeleň (bohužel přerůstá i do hotelové zahrady, ale tam stejně nikdo nechodí).

Pro ty objektivní návštěvníky je zážitek cesta na pláž, skutečně jde téměř o 850 m skrze vesnici - k vidění jsou i hliněné chýšky a po celé trase i 3 žárovky (= takže po setmění jdete v naprosté tmě, můžete si ale přivolat hotelový transfer, rychleji tam ale dojdete sami).

Výhodou je minimální ruch okolí, nemusíte se obávat vydat se po pěšinkách - přes zeleň ale není rozhled.

Celkový dojem  průměrně (3,7/5)

Pro danou lokalitu /oblast/ naprosto vynikající kompromis mezi cenou a náklady. Při SLM je cena i pod 30.000,-, což při ceně letenky znamená tak max. 500,- Kč/den za kompletní služby (s výjimkou alkoholu - 0,5 l pivo /chutné/ obvykle 3 USD). Počítáte-li se mezi návštěvníky, kteří upřednostní místní poznávání (před večeřemi ve smokingu a na zlatých podnosech), budete převážně spokojeni.

Jen nezapomeňte na množství 1 UDS bankovek /případně směnu na 1000 TZS/ - ten papírek v hodnotě 20-25 Kč vám vše výrazně usnadní...pro místní je obnos významný.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 5
z 7 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Zanzibar - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání