Napsat recenzi

Dovolená v Emirátech s rodinou

Recenze hotelu Pullman Resort Al Marjan Island ***** (Spojené arabské emiráty - Ras Al-Khaimah - Marjan Island)

Hodnocení:
průměrně: 4,3/5
Vloženo:
Pobyt: květen 2016
Přečteno: 753x
Recenze se líbila: 437 čtenářům
Fotografie: 18
Videa: 0
Komentáře: 0
  • posezení posezení
  • wellness v prvním patře wellness v prvním patře
  • hala hala
  • cesta k pokoji cesta k pokoji
  • okolí hotelu okolí hotelu
  • okolí hotelu okolí hotelu
  • molo molo
  • pláž a moře pláž a moře
  • cesta z pláže k hotelu cesta z pláže k hotelu
  • skluzavka skluzavka
  • restaurace restaurace
  • studená kuchyně studená kuchyně
  • zákusečky zákusečky
  • obídek obídek
  • víkend místních víkend místních
  • nepořádek po místních nepořádek po místních
  • moře moře
  • okolí hotelu okolí hotelu

Tato dovolená byla mojí druhou návštěvou Emirátů a ve srovnání s tou první bych hotelu jednu hvězdičku odebrala. Bohužel to není pouze můj názor, ale i některých dalších, které jsem v tomto hotelu potkala a byli zklamáni. Pro ty, kteří jsou v Emirátech poprvé a neví, co jaké služby mohou očekávat je hotel dobrý, ale pokud okusíte něco daleko lepšího, tak Vás některé věci mohou nemile překvapit a pobyt znepříjemnit. Už cesta FlyDubai byla o menším pohodlí, kdy za celých 6h letu dostanete pouze 100ml vody a tísníte se v menším prostoru na nohy. Na letišti byly automaty téměř vybrané, takže ani tam někteří s vodou neuspěli. Proto doporučuji si vzít nějaké zásoby s sebou a to i něco na zub typu musli tyčky aj. Při cestě zpět stejnou společností nám urazili kolečka a na reklamaci jsme se potkali s dalšími min. 5 případy poškození kufrů (dokonce i ztracenými).

Ubytování  průměrně (4,9/5)

Pokoj byl prostorný, velká televize, balkon s posezením, záchod s vanou a bidetem, klimatizace. Dobře běžící wifi jak na pokoji, tak i u bazénu, ale pozor, na 1 pokoj pouze pro 2 přístroje. V Emirátech je zapotřebí použít k nabíjení elektroniky redukci, ale na recepci je možné si ji vypůjčit, případně je v koupelně zásuvka na 150V a 240V.

Strava a stravování  průměrně (4,7/5)

Strava nebyla moc různorodá, očekávali jsme toho daleko více. Sladkého ke snídani bylo dostatek - donuty, muffiny, bábovky, croissanty, vánočky, palačinky atd. Z teplého vajíčka na vícero způsobů, párečky, fazole, slanina atd. K obědu 2 druhy polévek, rýže, brambory, zelenina, jehněčí, kuřecí, ryba, obdobně i k večeři. Na studeno několik druhů salátů, 2x do týdne sushi, 1x čokoládový fondán a sladkého opravdu dostatek. Jediný problém jsme měli jak uspokojit dcerky jazýček. Ačkoli jí toho hodně, skoro vše bylo dost okořeněné a pálivé, takže nám to odmítala jíst. Na sladkém se pak vyřádila. Trošku nás zklamalo ovoce, pomeranče, jablka, ananas, 3 druhy melounů, blumy. Toť vše, očekávala jsem např. rambutan, liči aj. obdobně jako u předchozího 5* hotelu. V hotelu se nedočkáte žádné kapky alkoholu, ale o tom se můžete dočíst v informacích o hotelu. K pití pouze voda, fanta, kola, 7up, mirinda, káva, čaj.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,7/5)

Při příjezdu na hotel jsme se dozvěděli, že česká recepční, o které se básní v některých dřívějších recenzích, v hotelu již nepracuje. Recepční mluví anglicky, rusky, nikoli německy, takže někteří měli problém se domluvit. Depozit, který zde vyžadují buď v podobě kreditní karty nebo cash můžete zaplatit např. dolarech, ale zpět Vám jej vrátí pouze v dirhamech a na Vás je, abyste si jej zpět proměnili např. na letišti, ale pozor, delegát nás ujišťoval, že je směnárna otevřena non-stop, otvírací doba je však od 6h, otevřeli ji až v 6:20, kdy už jsme čekali v dlouhé frontě a doufali, že stihneme odlet. Na hotel jsme dorazili pozdě v noci, ale nárok na večeři jsme "ještě" neměli. Na pokoji jsme byli s naší 3 letou dcerkou, ale přistýlku jsme nedostali, ručníky, ani pití pro ní také nikdo nepočítal. O fén na vlasy jsme si museli říct na recepci a to jsme nebyli jediní. U bazénu hlídá plavčík, což mě mile překvapilo, ale obsluha na baru u bazénu nebyla téměř k zastižení. Chodit se muselo do pirátského klubu a požádat, aby obsluha přešla na bazénový bar. Dost vázla i obsluha v hlavní restauraci. Tam jsme byli rádi, že jsme seděli u stolu, kde nám zůstávalo 1 volné místo a my jsme na něj mohli odkládat použité talíře. Číšníků kolem nás pochodovalo dostatek, ale někdy mi přišlo, že se kolem nás pohybují jako spící panny. A to nás někdy bylo v restauraci pět a půl. Odvoz na pláž pohodlný, ale zpět v době oběda se čeká cca 10min. Dokonce se nám i stalo, že se lidé o něj málem prali. Při brzkém odjezdu nám byla připravena snídaně na cestu v taštičkách, ale i když nám delegát tvrdil, že s námi na recepci počítají, tak pokud bychom se sami neozvali, tak bychom nic s sebou nedostali. Jídlo nám i nechali si vzít s sebou na palubu letadla stejně jako pití. V hotelu je wellness, fitko, oddělené vířivky, ale to jsme nevyzkoušeli.

Okolí hotelu  průměrně (3,7/5)

Na jedné straně hotelu je molo s promenádou, kde jsou k zapůjčení kola a 4kolky. Z boku tenisový kurt a plácek s umělou trávou a prolézačkami pro děti. Akorát zde chybí lavičky pro rodiče, ale dětičky se zabaví. V okolí jsou vidět ostatní hotely a hodně je jich rozestavěných. Hluk jsme ze staveb vůbec neslyšeli. Pláž je opravdu velmi malá, voda zde úplně stojí, malé vlnky jsou tu pouze v případě, že se někdo projede na skútru a to pak smrdí celá pláž po benzínu. Písek je tu hodně hrubý, kousky odlomených mušlí se nepříjemně zapichují do nohou, pro malou jsme byli rádi za boty do vody. Nepříjemná byla i tráva ve vodě, kterou dcera přímo nesnáší. Při odlivu se k bójkám došlo s vodu o pás těla. Na spodní straně bójek byl hezky vidět mořský život. Na pláži jsme nacházeli nejen pěkné mušle, ale i hvězdice. Na kamenech po straně se probíhali černí krabi. V moři tu a tam plaval igelitový pytlík, náplast atd., což nebudilo moc příjemný dojem. Bazén je zde jeden velký a jeden dětský, oba vyhřívané. Budova hotelu je dost vysoká a téměř v každou denní dobu vytváří u bazénu stín. V Pá přijeli houfy místních, kteří dělaly dost velký hluk, nejen halekáním, ale i na skútrech a to celý den až do večera, na bazénu byl nepořádek, nedostatek ručníků, které se válely po zemi a na toaletách, lehátka byla mokrá.

Celkový dojem  průměrně (4,3/5)

Kdybych nezažila nic lepšího, tak jsem spokojená, ale s Emiráty jsem měla po první návštěvě spojené pohodlí a přepych, což tady opravdu nebylo. Mile mě překvapilo, jak si tamní váží dětí. Udělali jsme si výlet taxíkem do Dubaje a vyzkoušeli metro Red line, ihned jak jsme s dcerkou nastoupili, hned nás pouštěli sednout. Cesta zpět však byla trošku nepříjemná, když nás nabral taxikář od Dubai Mall a 3x se po cestě musel ptát na pumpě na cestu a stejně se s námi ztratil. Pro méně náročné je hotel dobrý, ale do té doby, než přijedou na víkend místní, to znepříjemní pobyt téměř každému.

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 12
z 14 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání