Napsat recenzi

nakonec celkem spokojenost

Recenze hotelu Blanc Palace **** (Španělsko - Menorca - Sa Caleta)

Hodnocení:
průměrně: 4,4/5
Vloženo:
Pobyt: květen 2016
Přečteno: 264x
Recenze se líbila: 408 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Pobyt senior 55+ s ck D**** v termínu 25.5. - 4.6.2016, nabídka na hotel 4* Vacances Menorca Resort, zaplacená polopenze s doplatkem na plnou penzi.

Resort se skládá ze 3 částí, my ubytováni v apartmánu Blanc Cottage. Blanc Cottage neodpovídal 4* , ani pokoj ani strava. Dejme tomu 3*. Celkově lze vylepšit využitím možnosti stravování (obědy, večeře) v Blanc Palace, pokusím se popsat dále.

Toho, co bylo fajn, jsme si užívali a nad to ostatní se snažili povznést.

Ubytování  průměrně (4,4/5)

Předností našeho ubytování v Blanc Cottage byl prostorný apartmán v 1. patře (2 místnosti), větší terasa se sušákem, dostatečně velká koupelna s bidetem, čistota, klidné prostředí u bazénu. Na TV jsme našli kanál ČT24, kupodivu CNN ani BBC ne. V noci byl klid.

Leč apartmán sám byl poněkud vybydlený - kuchyňka bez jediného kousku nádobí, lžičky atd., varná deska nefungovala. V provozu byla pouze lednička a el. zásuvka a tekla voda. Zásuvky stolku v ložnici měly ulomené otvírání - chvatem zespodu si pomůžete k jejich otevření, kohoutky v koupelně tekly - výměnu těsnění se nám nepodařilo za celou dobu zajistit, sprcha tekla asi z půlky bokem (přitom na celém ostrově je spousta výzev k šetření vodou a elektřinou), držák na toaletní papír také nebyl kompletní a tak se občas role koulely po podlaze. Specialitou je prostorná skříň se spoustou ramínek a širšími dveřmi, asi 40 cm od postele. Když ji ale chcete otevřít, je nutno poněkud odstěhovat postele (není to těžké, postele kloužou po podlaze celkem ochotně).

4* bychom ubytování nepřidělili.

Strava a stravování  průměrně (4/5)

Úroveň stravování Cottage průměrné 3*. Časem jsme se, náhodně a "nazapřenou", dověděli o možnosti docházet na obědy a večeře do Blanc Palace, po předchozí rezervaci na jejich recepci. Tam jsme byli spokojeni, této restauraci 4* patří, jen na rozdíl od Cottage nenabízeli polévku. V Blanc Cottage vám připraví "piknik" pro případ obědu mimo hotel (nic moc - bageta se den ode dne zhoršovala, ovoce, 3dcl vody), v Palace tuto službu neposkytují.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,2/5)

Recepce Cottage byla otevřená pouze dopoledne. Dámy byly milé, jakoby vstřícné, reklamace závad na pokoji však bez odezvy. Opakovaně nás zlobila karta pro otevírání dveří pokoje, to řešily na počkání. U bazénu Cottage bylo málo slunečníků (reklamovat to nepomohlo), lehátek bylo aktuálně dost.

Kdo hledá ryčnější zábavu a animaci, může si je užít v Blanc Palace. Naopak jsme si všimli několika hostů z Palace, kteří chodili k nám, do areálu Cottage.

Auto lze půjčit na recepci hotelu Blanc Palace, byli jsme spokojeni.

Pláž a moře  průměrně (3,2/5)

S pláží jsme byli spokojení a to čím jsme jich navštívili víc, tím jsme si víc považovali naší Sa Callety. V době našeho pobytu byla čistá, je tam sprcha. Vstup do vody tak akorát pozvolný. Pláž je vskutku jen pár kroků od hotelu, po skoro privátní cestě můžete přejít i v plavkách nebo v symbolickém přehozu. Pobyt na pláži si můžete zpestřit procházkou po nejbližším okolí. Za 3 dny s autem jsme navštívili několik pláží, pro nás nejkrásnější byly Cala Pregonda, Turqueta, Cala Galdana (její levá méně organizovaná část). Pěkně jsme se vykoupali také na Sant Tomás. Na Son Bou jsme se dostali podvečer a zastihlo nás kazící se počasí (výjimka!), tak jsme hned odjeli. Brimel-lá jsme jen prošli, nechali jsme si čas na Pregondu a ten zážitek i s cestou po Camí Cavall byl úžasný!

Pláž Es Grau nás nezaujala, po procházce rezervací jsme si zchladili nohy a pokračovali v průzkumné cestě dál.

Okolí hotelu  průměrně (3,8/5)

Zapadá do celkového ducha Menorky tak, jak jsme ji poznali. Příjemná je procházka podél moře směrem na komerční přístav, zvláště před západem slunce (tehdy cca v 9 hodin). Bývá vidět silueta hor Mallorky. Nehledali jsme večer bary ani jinou hlučnou zábavu, nic nám nechybělo.

Do Ciutadelly je to slabá půlhodinka pěšky, byli jsme tam z různých důvodů aspoň 4x. Na radnici jsou Informace, naproti nim před obeliskem jsou na náměstí čisté veřejné wc (může se hodit). V pátek a sobotu se konají trhy. Historické centrum ani procházka přístavem nezklamou.

Celkový dojem  průměrně (4,4/5)

Když se nedáte otrávit nesplněním představy o nadstandardní péči ve 4*, tak si můžete užít opravdu příjemnou dovolenou. Nemějte raději předem moc představu o pobytu na Menorce. Menorka byla jiná než většina našich (možná 15ti) pobytů ve Středomoří.

Líbilo se nám tam ale až tak, že bychom se rádi vrátili a zopakovali si některá místa (jako mys Cavalleria, pláž Pregonda) a objevili další, zajímavostí zbývá ještě mnoho.

Za pochvalu zvlášť stojí bezchybné značení na silnicích.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 5
z 5 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Menorca - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání