Napsat recenzi

celkem dobré

Recenze hotelu Hotel Fuerteventura Playa **** (Španělsko - Fuerteventura - Costa Calma)

Hodnocení:
průměrně: 3,4/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2012
Přečteno: 780x
Recenze se líbila: 648 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Celkově dobré. Vhodné pro rodiny s dětmi. Klid. Nuda pro mladé, co hledají zábavu a rušný život. Hotel starší, rozhodně ne 4 hvězdy - jen 3!

Ubytování  průměrně (3,4/5)

Hotel rozhodně není na 4 hvězdy. Určitě jen 3 hvězdy. Pokoj celkem dobrý. Bydleli jsme na rodinném pokoji - 2 dospělí, 2 děti. Dost místa, koupelna s vanou. Je vidět, že hotel je starší, ale pokoj byl čistý. Když jsme si dali na dveře cedulku, že prosíme uklidit pokoj, bylo vždy pěkně uklizeno, čisté ručníky. Pokud jsme cedulku nedali, úklid byl jen zběžný, aby se neřeklo. Jediné, co bych opravdu vytkla je, že měli zatuchlé ručníky.

Strava a stravování  průměrně (3,8/5)

Jídlo bylo dobré, rozmanité. My zkoušíme vždy místní kuchyni, ta byla dobrá. Ryby, mořské potvory, rýže apod. Našlo se i jídlo pro ty, co žijí jen o hranolkách a těstovinách s kečupem. Podle mě si tam vybere každý.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,2/5)

Protože jsme nečekali pětihvězdičkový hotel, můžu říct, že jsme byli spokojeni. Hotel na 3-4 hvězdy. V pokoji lednička. My měli balkon se sušákem prádla, stolek s židličkami, v pokoji v části koberec, v části dlažba. Stolek se zrcadlem, veliká šatní skříň.

Služby hotelu pro nás dostačující. My chodíme každý den k moři, na výlety apod, takže od hotelu krom přespání a jídla nic nepotřebujeme. Personál milý, usměvavý, pomohl vždy, když jsme potřebovali.

Restaurace je hezká. Personál usměvavý, milý. Fungují velmi rychle. Číšníci vtipní, je vidět, že místní lidé mají rádi děti. K dispozici je i bar u bazénu a večerní Tapas bar s jídlem i pitím. V hotelu je fungující posilovna, my tam nebyli, jen jsme slyšeli od ostatních.

Pláž a moře  průměrně (3,4/5)

Pláž je přímo u hotelu. Na pláži přímo u hotelu nás překvapilo velké množství kamenů, oblázků. Není to jen písčitá pláž. Písek s kamínky, poté velké černé lávové kameny, pak jemný písek při přílivu zcela schovaný v moři. Ovšem u hotelu je dlouho mělko. Vhodné pro menší děti. Dospělý si dobře zaplave jen při přílivu. Při přílivu jsme s pětiletými dětmi chodili na pláž k hotelu hned vedle. Tam byl jen písek. Ovšem byla tam větší hloubka. Na plavání skvělý, malé děti se musely víc hlídat. Každý den jsme si našli to svoje. Moře čisté. Občas příliv přinesl mořské řasy, ale jen na tu pláž u druhého hotelu. U Fuerteventura Playa se nám to nestalo.

Na pláži mělo být hřiště pro děti. Varuji - je v dezolátním stavu. Pro malé děti nevhodné, možná až nebezpečné. Dva-tři polorozbité a polorozpadlé domečky s dřevěnými klouzačkami, po kterých se ani nedalo klouzat. Možnost hrát plážový volejbal.

Bazén je s mořskou vodou. K dispozici je i maličké brouzdališťátko se sladkou vodou pro miniděti.

Animační program - o zábavu se starali moc milí mladí lidé. Dopoledne si zájemci mohli zacvičit jógu, aerobic. Denně byl vodní aerobic, zábava u bazénu, volejbalové zápasy. Každý večer zábava v druhé restauraci - akrobaté, show s cvičenými papoušky apod.

Přímo na pláži lehátka za poplatek tuším 9 EUR/den. Hotel je ale přímo u moře a lehátka jsou u hotelu zdarma. Nedají se přenést, ale není to z nich daleko.

Plážové osušky jsou k dostání na recepci za zálohu 15 EUR. My jsme drze využívali osušky z pokoje a nebylo to problém. Původně jsme ale měli informaci, že plážové osušky jsou k dispozici zdarma. Nebylo tomu tak.

Okolí hotelu  průměrně (3,8/5)

Bez auta a výletů po celém ostrově je to dost nuda. Bydleli jsme na Costa Calma. Tam krom jedné ulice s pár obchůdkama a dvěma restauracema nic není. Nuda. My jeli s dvěma pětiletýma dětma, chodili jen k moři a místní zábava nám tedy celkem stačila. Byli jsme tam týden. Delší dobu si ale neumím na tom místě představit. Udělali jsme si jeden výlet do blízkého Oasis Parku - ZOO. Tato ZOO je velmi hezká, povedená. Palmy, stín, na zvířátka je dobře vidět. Show s cvičenými papoušky, lachtany, krokodýly. Možnost se podívat a dokonce i dotknout lemurů. Do parku jsme jeli místním busem, který je zdarma. Jede jeden ráno tam a druhý v pět odpoledne zpátky. Původně jsme mysleli, že celý den v tom vedru nemůžeme vydržet, ale nakonec jsme byli rádi, že jsme bus vůbec stihli. ZOO má uličky ve stínu palem, je tam dost občerstvení, zastíněné hřiště pro malé děti. Zvířátka mají moc pěkně udělané výběhy. Výlet tam můžeme doporučit.

Celkový dojem  průměrně (3,4/5)

Celkově pohoda, klid. Vhodné pro nenáročné klienty, pro rodiny s dětmi. Pokud máte možnost půjčit si auto a udělat výlet, tak doporučuji. Delegátka naší cestovní kanceláře nám doporučila pár asi dobrých míst. My ale neřídíme, byli jsme tedy odkázání jen na hotel a okolí.

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 4
z 9 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Fuerteventura - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání