Napsat recenzi

Punta Umbría - nádherné pláže

Recenze hotelu Barcelo Punta Umbria Mar Hotel **** (Španělsko - Andalusie - Punta Umbria)

Hodnocení:
průměrně: 5/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2014
Přečteno: 710x
Recenze se líbila: 391 čtenářům
Fotografie: 12
Videa: 0
Komentáře: 0
  • pohled z pokoje na moře pohled z pokoje na moře
  • široká pláž široká pláž
  • pokoj pokoj
  • centrální bazén venkovní centrální bazén venkovní
  • vlny vlny
  • koupelna koupelna
  • moderní část Sevily moderní část Sevily
  • Pomeranovníky v Punta Umbría Pomeranovníky v Punta Umbría
  • bazén bazén
  • pohled od baru pohled od baru
  • Sevilla Španělský pavilón Sevilla Španělský pavilón
  • Sevilla katedrála Sevilla katedrála

Překrásná dovolená pro ty, kterým nevadí chladnější moře - začátkem července 23 stupňů. Ovšem odměnou za to bylo nádherný Atlantik s velkým přílivem a odlivem. Já napočítala 63 kroků, což poskytuje úžasnou scenérii vln. Teplé až horké počasí v rozmezí 26 -38 stupňů bylo vykoupeno příjemným 20 stupňovým večerem. I přes klimatizaci v hotelu jsme ji ani jednou nepoužili, spali jsme u otevřeného okna za šumnění oceánu. Úžasné!! Doporučuji fajnšmekrům, kteří nepotřebují mít za zády haldu německých, ruských turistů, kteří se chovají jak rozeřvaní majitelé zeměkoule. Byli jsme jediní Češi v hotelu Barcelo-Punta Umbría Mar, který je položený nejblíže u moře ze všech hotelů v místě. Doporučuji vřele ke klidnému pobytu u moře s místní atmosférou Španělů, neboť sem jezdí z 99% slušní a pohodoví "maňána" Španělé. Doporučuji těm kdo chce poznat Sevillu a Gibraltar.Skutečně Nádherná dovolená!

Ubytování  průměrně (4/5)

Barcelo hotely jsme navštívili např. v Dominikánské Rep. jsou zde stejného typu typicky Španělské. Hotel Barcelo Umbría Mar byl jediný v místě s nejbližším přístupem k moři. Cca 200 m přes chodníček na duně, která zabraňovala větru od oceánu. Ubytko celkem spokojenost, čisto, každý den úklid. Zprvu trochu překvapí tmavé barvy na stěnách a hrubá dlažba místo podlahy,ale je to daným stylem a rozhodně to nevadí. Jediná nevýhoda, že hotel nedoplňoval minibar na pokoji-hotelový servis. Lednička tam byla sice zapnutá ale prázdná. Využívali jsme ji pro zakoupené pití zvenčí. Vcelku si potrpí obyvatelé na klid v ubytovací zóně, takže po skončení animačních prochramů cca kolem půlnoci byl v hotelu absolutní klid. Na spaní a odpočinek, paráda!

Strava a stravování  průměrně (5/5)

All inclusive na vysoké úrovni. Vše k mání od ryb. mořských potvor, španělských specialit, úžasných zákusků, ovoce a dokonce k snídani i sektu volně dostupného. K pití voda, džusy 100% vynikající, pivo, cola, sekt, místní alkohol, whisky, rum, gin, víno. Absolutně bez chyby a na velmi vysoké úrovni!!!

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (5/5)

Centrální bazén venkovní, dostačující když moře řádilo vlnami byl na počet obyvatel hotelu a lehátek dostačující a příjemný. Žádné rozeřvané děti, vcelku jen pár rodin s malými dětmi, jinak převažovali starší hosté a páry středního věku s velkými dětmi. Ochota personálu po všech stránkách. Velice vstřícní animátoři i obsluha barů u bazénu i restaurací.

Pláž a moře  průměrně (4/5)

Moře chladnější, čisté, bez různýc kousacích potvor. Veliký příliv a odliv skýtal obrovské množství nádherných velkých lastur a mušliček. Teplota moře ráno dost studené, odpoledne se dalo koupat v pohodě, dosahovalo tam cca 25 stupňů. Musím dodat že jsou tam velmi dlouhé dny, stmívá se až po 22 hodině a ještě ve 22,30 je západ slunce lehce načervenalý, scenérie naprosto úchvatná. Jediné mínus jsou poplatky za slunečníky a lehátka. Cena 13 Euro pro 2 osoby na den je docela darda, ale s tím se musí počítat. Ve Španělsku jsou všechny pláže veřejné s tím nic nenaděláme, jedině si lehnout na osušku do písku, a to není od věci.

Okolí hotelu  průměrně (3/5)

Hotel je celkem na okraji Punta Umbría, do centra je to 15 min chůze. Různé obchody se suvenýry jsou hlavně v sousedícím místě obrovského komplexu Barcelo Punta Umbría Resort - šílený Čmelíkov. 1 200 pokojů!!! Velká koncentrace lidí, kteří sem chodí na dojídání do KFC do kina se 7 kinosály...chvílema si připadáte jako v nákupním centru na Zličíně....takže tím směrem se vydat nedoporučuji. A ostatní nákupní příležitosti jsou směrem do městečka kde jsou obchůdky s Vietnamci, docela šmuky, nic moc pěkného a zavírají některé již v 22 hod!!

Celkový dojem  průměrně (5/5)

Celkový dojem je za 1 ! Myslím, že tato část Španělské Andalúzie stojí za to poznat. Dýchá na Vás Kolumbova historie propojená s Arabskou říší, skutečně zajímavé místo a na rozdíl od opačného pobřeží Španělska - Costa Dorada, Costa Brava si zde užijete klidnou dovču bez rusky a německy mluvících křiklounů .

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 1
z 1 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Andalusie - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání