Napsat recenzi

Studia Kymata - Skopelos 29.8. - 9.9.2013

Recenze hotelu Kymata Studia a Apartmány ** (Řecko - Skopelos - Panormos)

Hodnocení:
průměrně: 5/5
Vloženo:
Pobyt: září 2013
Přečteno: 1 008x
Recenze se líbila: 600 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

V Panormos,malinkaté jednouliční milé vesničce ,se nachází zahrada s možností parkování, s množstvím fíkových stromů, které krásně voní a uprostřed jsou na sebe nalepená malá studia, každé s verandu a možností posezení. Ovšem bez jakéhokoliv soukromí na těchto verandách neb mezi sebou nejsou hrazené a tak sousedi vidí a slyší celý den co se u vás děje.

Zahradou projdete na nádhernou pláž s většími oblázky, kde lehátka a slunečník je zadarmo - maximálně za frapé , které si koupíte v restauraci , která patří příbuzným majitelů Kymat

Ubytování  průměrně (3/5)

Studia jsou malinká - ale čistá a ani ne příliš vybydlená.Kuchyňské zařízení skromné - dvouvařič s troubou a překapávač na kávu - chybí rychlovarná konvice a mikrovlnka. Nádobí poskrovnu - ale dá se co chybí vypůjčit u sousedů:-). Tv a klima jsme nevyužili.Lednice pěkná a dostatečná. Občas funguje WIFI / delegátka dodala heslo/.

Povlečeno čistě a na každé posteli 1 velký+ 1 malý ručník - v průběhu pobytu vše majitelé / rodinný podnik - velice příjemní lidé / 1x vyměnili a dodali wc papír.

Bohužel na okýnku napevno ochrana proti komárům - a tak pokojík je tmavý a i ve dne se v některých studiích musí svítit - hlavně ve 3 , která jediná mají výhled na moře. 1 studio výhled na moře z verandičky - ostatní výhled do zahrady či zeleně.

Nevýhodou jsou neoddělené verandičky.

Od studií přes zahradu k průzračnému a krásnému moři je to pár kroků - pláž čistá, větší oblázky - moře již po 3 m má prudký spád do hloubky .

Pláž dlouhá cca 800 m a jsou na ní 3 restaurace a na konci pláže hotel, kde občas koncertují místní umělci. Vstup volný - ale koupit si nápoj vyjde na 4 E.

Strava a stravování  průměrně (5/5)

Měli jsme vlastní

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4/5)

viz výše

Pláž a moře  průměrně (5/5)

viz výše - a navíc další pláže většinou oblázkové dosažitelné autem či motorkou : Milia

/ cca 5 km od Panormos/ a Kastani / cca 6 km/- proslavené natáčním Mamma mia - ale jsou to opravdu jen pláže - v sezoně s možností občerstvení a pouští reprodukovanou hudbu.

Dále v městečku Elios - přístav a dlouhá pláž Hovolo / 11 km/ - a navíc dojdete podél pobřeží až na skoropísčitou pláž - trochu nudapláž.

Pokračováním směrem na Glosu jsou ještě 2 nebo 3 pláže - ovšem se strmějším přístupem.

V Glose v Loutrace / cca 16 km/ za hezkým přístavem a restauracemi je i pěkná pláž a za ní malinkatá pláž kde bývá moře často bez vlnek.

Z Glosy se dostnete do Perivouli - to už je hodně severně a přístup k samé pláži pěší strmější chůzí. Nic krom pláže tam není.

Vrátíme se do Glosy a pokračujeme ostrovem pěknou asfaltkou na krásnou Glistery pláž s rodinnou restaurací - a to už jste kousek od města Skopelos a objeli jste skoro celý ostrůvek.

Takže když projedeme Skopelosem a zdejší menší pláže jen omrkneme, pokračujeme v cestě směrem na Panormos - a několik km za Skopelosem je víska Stafilos s restaurací a pláží - přímo k pláži po asi 25 schodech dolů - ale je skoro písčitá.

Pár km za touto pláží je hodně malá, ale hezká a milá pláž Agnontas - s malinkatým přístavem a se 3 restauracemi nalepenými na sobě, z nichž však jen ta prostřední má nejleší rybí kuchyni.

Po dalších několika km směrem na Panormos je pláž Limniomari a za několik dalších pár km jsme v Panormos - opět na plaži u studii Kymata.

Krom vyjmenovaných je tam ještě několik dalších pláží s hodně strmým přístupem - a ty jsme tedy neviděli a tudíž o nich nelze nic říci.

Ale všechny uvedené pláže mají převlékárničku - a některé i sprchy. Většinou bylo všude čisto, minimálně odpadků - jen občas při jízdě lesními cestami jsme viděli, že až tak dokonalí obyvatelé Skopelosu nejsou neb tu v lese pohozená vana, jinde zdemolovaný trezor i s panelem.... a tak nějak podobně.... Ale oproti jiným ostrovům - to bylo opravdu nic:-)

Okolí hotelu  průměrně (5/5)

Okolí je úžasně čisté a velmi zelené - nejzelenější a nejčistší řecký ostrov ze všech, které jsme navštívili/Thassos,Kreta,Rhodos, Kypr,Korfu, Zakynthos, Kefalonie/

V jednouličním / a tou jednou ulicí je hlavní cesta vedoucí přes Panormos ze Skopelosu do Glosy/ Panormos jsou 2 markety a ještě 2 restaurace / krom těch na pláži/ a jinak samé penziony a hotýlky. Do vnitrozemí vede jedna cestička podél ,které je ještě několik domečků místních - ale tak po 1 ,5 km končí a musíte se vrátit zpět.

Celkový dojem  průměrně (5/5)

Skopelos je nádherný ostrov - zelený, čistý a ve vnitrozemí si připadáte jako v českém lese. Moře , které obklopuje ostrov a vidíte ho skoro celou cestu ze Skopelosu do Glosy je úžasné a panoramata jak z filmu - a na druhé straně vnitrozemí s kopci s výškou i přes 600 m.

Města Skopelos i Glosa s přístavem Loutrakou jsou si hodně podobné - ale ve Skopelosu to více žije, jsou tam mini obchůdky i v uličkách, kvanta restaurací, hotelů a neskutečné množství půjčoven aut,motorek i kol. Dokonce Super market a Carefure.

Prošli jsme obě města - a jediná smutná věc je , že hodně domečků v uličkách je prázdných a některé skoro na spadnutí. Bohužel se obě města vylidňují - a noví lidé je neobydlují.

Ale kostelíky, kterých má být údajně přes 400 jsou všude upravené, nabílené a opečovávané.

Výhledy z kteréhokoli místa jsou kouzelné a neopakovatelné - památek málo , ale třeba Agnios Ioannis, kostelík na skále , který zabrali do filmu Mamma mia, je ve skutečnosti tak pro 10 lidiček a výstup na něj do schodů dá zabrat - ale stojí to za to.

Sendoukija byla velikým překvapením - na to že silničních ukazatelů bylo dost , jsme očekávali alespoň minivísku - ale dojeli jsme autem v kopci ke 2 lavičkám a čistě náhodně si všimli ukazatele nahoru do kopce s názvem Sendoukija - a tak pěšky na vrchol, z kterého byl překrásný výhled skoro na celý ostrov a úžasné moře. Ovšem žádný momument nečekejte - jsou tam jen 3 hrobky vytesané v zemi ve skále a zpola zakryté další skálou coby poklopem.

Jediná vada je na tomto ostrově v tom, že nelze věřit žádné mapě, kterou si koupíte.....Značení cest s asfaltem, štěrkem, kamením, lesní cesta pro sotva jedno auto - na to se nedá spolehnout a je neuvěřitelné, že i na tak malinkatém ostrově se najednou ocitnete zcela jinde než jste podle mapy čekali....

Cestu tam doporučuji určitě letadlem na Skiathos a odtud trajektem - jede buď do Skopelosu tak 1 hodinu nebo do Glosy půl hodiny.

My byli bohužel autobusem Hellas tour - a místo slíbených celkových 30 hodin jsme dojeli za 38 hodin..... a to proto, že nás o půl 6 ráno v Olympia beach vyhodili řidiči z autobusu, se slovy, že se jdou vyspat / přičemž nás o tomto v plánu cesty nikdo neinformoval a ani řidiči se neobtěžovali nám něco říci předem / a do Volosu,

/ 120 km/ kam jsme měli plynule dojet a přestoupit se zavazadly na trajekt , pojedou s námi až v 9.00. Přitom trajekt jel před 8 a tak bychom ho v pohodě stihli - takhle nás připravili o celé odpoledne.......a místo poledne jsme byli na Kymatech až ve 20.00.

A navíc o půl 6 ráno bylo vše zavřené, neměli jsme se kde umýt / v té době už jsme měli za sebou více jak 20 hodin jízdy/ a jediný záchod pro 30 lidí bez klíče a bez mýdla.....Arogantní delegátka nám řekla, na dotaz co by ona dělala na našem místě , že by si takový laciný zájezd busem nekupovala - a vůbec , že má na starosti jen lidi z Olympie a my co jedeme na Skopelos máme delegátku tam.....Neuvěřitelné chování a přístup delegátky, žádné informace od řidičů předem , kdy bude přestávka , žádné informace o nástálých organizačních změnách a zmatcích...... no prostě busem s Hellas nikdy více.........

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 1
z 1 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Skopelos - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání