Napsat recenzi

Aktivní dovolená

Recenze hotelu Arion Hotel **** (Řecko - Samos - Kokkari)

Hodnocení:
průměrně: 4,9/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2017
Přečteno: 296x
Recenze se líbila: 341 čtenářům
Fotografie: 11
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Samos, bazilika Pythagoreio Samos, bazilika Pythagoreio
  • Samos, hotel Arion Samos, hotel Arion
  • Samos, Pythagoreio přístav Samos, Pythagoreio přístav
  • Samos, Pythagorova jeskyně, schody Samos, Pythagorova jeskyně, schody
  • Samos, hotel Arion, hlavní budova s restaurací Samos, hotel Arion, hlavní budova s restaurací
  • Samos, hotel Arion, bungalovy Samos, hotel Arion, bungalovy
  • Samos, hotel Arion, pohled na Kokkari Samos, hotel Arion, pohled na Kokkari
  • Samos, pláž Tsamadou Samos, pláž Tsamadou
  • Samos, Tsamadou pohled směrem k nudi pláži Samos, Tsamadou pohled směrem k nudi pláži
  • Samos, hotel Arion, restaurace Samos, hotel Arion, restaurace
  • Samos, Egejské moře Samos, Egejské moře

Ostrov Samos nebyl i v plné sezóně nijak zahlcen turisty. Je to asi dáno i tím, že rozhodně není určen pro lenošivé dovolenkáře. Většina pláží je přístupná pouze sestupem po schodech či strmých cestách (a to včetně pláží v okolí hotelu Arion), navíc pláže jsou téměř všude kamenité a pro mnohé je tak vstup do moře spojen s téměř drastickou masáží chodidel poměrně velkými oblázky. Také "buřtožrouti" budou zklamáni, na ostrově se naštěstí zatím setkáme především s klasickou řeckou kuchyní. Naštěstí blízkost Turecka se nijak neprojevila žádnými přistěhovalci, dokonce na plážích nejsou již mnohde standardní prodejci různých cetek.

Ubytování  průměrně (4,7/5)

Klasické neduhy řeckého ubytování se zde nekonaly, odpady fungovaly dobře, (pitná) voda odtékala bez problémů, komáři a jiná havěť v pokojích nebyla, klimatizace se dala zapnout kdykoliv (až na to, že bylo nutné "samodomo" opravení vibrujícího výdechu). Krásný výhled na moře kazily jen vyčuhující mohutné komíny nějaké rafinérie za Kokkari. Naštětstí jejich černý dým šel po celou dobu přesně na druhou stranu. Hotel nijak neobtěžuje animačními programy ty, které o tyto aktivity nemají zájem.

Strava a stravování  průměrně (4,7/5)

Večeře i snídaně byly vynikající až na drobné detaily. Snaha o čerstvě grilované maso vždy vyústila v příliš usušené výsledky. Jinak bufet vždy nabízel množství řecké kuchyně včetně mořských plodů, ovoce i jednoho druhu polévky. Během týdne se nic neopakovalo. Problém byl u nás pouze s AI, kdy obědy byly bez možnosti výběru a zhruba dvakrát nás odbili čufty se zeleninou... Také byl trochu zmatek s tím, co patří do placených a neplacených nápojů, ale nakonec k naší spokojenosti jsme nic nedopláceli. Personál je příjemný, nic vám nevnucuje.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,9/5)

Hotel je v udržované zahradě, absolutně mimo jakýkoliv ruch. Wifi dosahuje pouze do okolí recepce či baru. Bazén byl naprosto čistý (nikdy jsme jej ale nevyužili). Možná pro někoho bude problém všudypřítomná nutnost překonávání schodů (včetně příchodu do jídelny, recepce atd.). Úklid naprosto bezproblémový. Hotel svými čtyřmi hvězdičkami možná překonává i řecký standard (zhruba ve srovnání s např. rakouskými třemi hvězdami).

Pláž a moře  průměrně (4,3/5)

Pláže jak u hotelu, tak i ty, co jsme viděli po ostrově, jsou vždy naprosto čisté, žádné petky, řasy s odpadky apod. a to ani v přístavech. Kousek od hotelu jsou dvě kamenité pláže, bližší a klidnější Lemonakia a dále více navštěvovaná Tsamadou s poměrně diskrétním zakončením s nudipláží, na opačném konci s barem Navagos a lehátkami zdarma (samozřejmě s tím, že si tam něco během dne dáte k pití, né zrovna vodu za padíka...). Hotelový bus vás doveze i na pěknou městskou pláž v Kokkari, tam se nemusí k moři nijak strmě sestupovat.

Okolí hotelu  průměrně (4,7/5)

Okolí hotelu je klasické Řecko, lehký nepořádek, různé nedostavěné nebo naopak rozbité cosi, ale nic, co by příliš vadilo. Horší postrach bylo při příjezdu míjet onu čoudící rafinérii za Kokkari..., ale naštěsí nás to nijak neomezovalo a díky opačnému větru jsme o tom ani nevěděli.

Celkový dojem  průměrně (4,9/5)

Kdo ví do čeho jde, je v realitě ještě více potěšen, moře je překrásné, nijak horké i ovzduší nijak tropické. V srpnu žádná nepříjemná vedra, naprostý klid, minimum turistů. V hotelu byli především seveřané, Češi pouze jedni. Z východní Evropy a Asie jsme potkali pouze jedny Slováky, polského studenta a zhruba tři české rodiny a to jsme dva dny cestovali autem po ostrově. Ale pozor, informace o turistických bodech včetně příjezdových cest i přístupů si je nutné předem velmi dobře nastudovat. Například návštěva jeskyně Pythagora je lehký offroad již při příjezdu (ale EU tam již buduje silničku) a následující výstup je srovnatelný s pochodem na Sněžku (ale ve vedru), možná i horší. Bohužel i informace na toto téma byly od zástupce cestovky spíše v teoretické rovině... Za absolutní špičku pobytu lze považovat dopravu hotelovým busem na pláže, odjezdy i příjezdy byly na vteřinu přesné. Klobouk dolů před řidičem (ten v hotelu je navíc "holkou" pro všechno a přes den se vůbec nezastaví).

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 7
z 7 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Samos - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání