Napsat recenzi

Strasti i radosti v městě Rhodos

Recenze hotelu Blue Sky City Beach Hotel **** (Řecko - Rhodos - Rhodos město)

Hodnocení:
průměrně: 3/5
Vloženo:
Pobyt: červen 2014
Přečteno: 600x
Recenze se líbila: 436 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Je třeba objektivně říci, že těch dovolenkových radostí bylo daleko více, než těch strastí. Až na pár drobností se naše dovolená vydařila. Kdo se chce ovšem jen koupat, měl by volit pozdější datum, nikoli začátek června. Voda byla spíš pro ty otužilejší. V pozdějším termínu však musíte počítat s větší teplotou vzduchu. Kdo se chce jenom bavit, má zde stovky možností. Kdo má rád exkurze po tavernách, má zde těch možností ještě více. Pokud má turista ovšem dostatečný počet euroměny. Pak můžete úplně vše.

Ubytování  průměrně (2,9/5)

Pokoj byl maličký, ale jinak normálně vybaven. Koupelna byla ale tak malá, že jsme si při sprchování a utírání v mini sprchovém koutu doslova otloukali paže o stěny. V žádném případě to neodpovídá čtyřem hvězdám. Klimatizace nefungovala, což bylo znát zejména v noci.

Strava a stravování  průměrně (3,7/5)

Jediné, co lze ohodnotit slovem excelentní. Velký výběr jídel vynikající chuti, což se týká jak teplé, tak i studené kuchyně. Jídla byla pravidelně doplňována. Stravování nemělo jedinou chybu.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,3/5)

Pokoje byly uklizené, uklizečky se i ptaly, zda chceme vyměnit ručníky, po této stránce to nemělo chybu. Narazili jsme ovšem, když jsme urgovali u recepčního nefunkční klimatizaci. maloval nám na papír, co máme udělat s ovladačem a na naši odpověď, že jsme zkusili úplně vše, jen pokrčil rameny a přestal s o nás zajímat. Absolutní neochota. Personál jídelny byl perfektní a příjemný.

Pláž a moře  průměrně (3,3/5)

Člověk by neměl slepě věřit nejrůznější průvodcům, ať už tištěným, nebo těm živým. Západní pláž měla být větrná a voda studenější, než na druhé straně ostrova. Skutečnost byla trochu jiná. Prudký vítr byl na obou stranách ostrova a voda na západní pláži byla jasně teplejší, než na té straně východní. To teplejší ovšem v uvozovkách, neboť voda byla velmi studená na obou stranách. Ale to je dáno začátkem června. Když jsme v pět odpoledne přišli na západní, zcela liduprázdnou pláž, že se přeci jen vykoupeme, zvedla se jakási slečna, skrytá v rohu a nekompromisně na nás žádala 8 euro, přesto, že jsme jí říkali, že jsme tu jen na chvíli. Otráveně jsme odešli, protože jsme nechtěli ležet na hrubém písku.

Okolí hotelu  průměrně (3,1/5)

Delegátka ******** nám napovídala, že je do starého města jen kousek, že jsou památky v neděli otevřené a navíc nám nutila půjčovnu aut velice drahou, ze které má zřejmě provizi a hrozila, že pokud si půjčíme auto jinde, nebude se o nás dál starat. Toto by asi mělo zajímat její představené. Do starého města byl asi kilometr, na východní pláž ještě dále. Ale procházka starými uličkami a paláci je tak kouzelná, že jsme to rádi denně šlapali. Památky byly sice zdarma, ale v úplně jiný čas, který jsme zcela náhodou mohli využít. Kousek od hotelu je obchodní část města, plná restaurací, barů, obchodů a obchůdků. Takže kdo chtěl bary a zábavu, mohl se vyřádit do sytosti, stejně tak, kdo má rád procházky kolem moře, nebo prolézání kouzelných uliček a taveren Starého města. S touto částí naší dovolené jsme byli beze zbytku spokojeni. To, že jsou v hlavním městě podstatně vyšší ceny všeho, než v ostatních částech ostrova, s tím musí dovolenkář ovšem počítat.

Celkový dojem  průměrně (3/5)

Celkový dojem z naší dovolené nemohl být narušen maličkým pokojíkem, ani neochotným recepčním. Auto jsme si půjčili na dva dny, pochopitelně úplně jinde, než nám nutila delegátka a za poloviční cenu. Tohle je zřejmě nešvar všech delegátů, kteří mají ve svých destinacích řadu konexí na obchodníky, kterým takto dohazují kšefty. A mnohdy docela drahé. A proto se nikdy nenechte delegátem zblbnout a prověřte si nejdříve ceny. Je nutné se řídit zdravým rozumem. Rhodos je kouzelný ostrov a vyplatí se ho projet celý, včetně horských vsí. Jen pozor na Údolí motýlů. Zaparkovali jsme u jeho první části a když jsme prošli jeho částí druhou, tak jsme zjistili, že to není žádný okruh a že je auto zaparkované několik kilometrů daleko u prvního vchodu. Takže jsem musel nechat ženu v klášterní taverně, proti čemuž ani neprotestovala a sám jsem musel šlapat v poledním vedru po silnici několik kilometrů dolů k autu a dojet si pro ni zase nahoru. Není to zrovna příjemné, pokud je člověk již zasloužilým penzistou se špatným srdcem. Vše jsme přežili a jsme tomu rádi. Dovolená byla skvělá, nasekal jsem na 400 fotek a hodinu filmu, takže mohu nyní cestovat znovu, tentokrát u počítače.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 4
z 7 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro obchodníky
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Rhodos - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání