Napsat recenzi

tak nějak by to mělo být

Recenze hotelu Hotel Esperia *** (Řecko - Peloponés - Tolo)

Hodnocení:
průměrně: 3,9/5
Vloženo:
Pobyt: červen 2016
Přečteno: 303x
Recenze se líbila: 422 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Hotel, personál, jídlo, bázén a bazénový bar, úklid v hotelu, okolí, pláž, nákupní možnosti, vycházky, posezení v místních tavernách, milí Řekové, ochota, úsměvy, empatie, možnosti nádherných výletů za historií, to všechno hotel Esperia a letovisko Tolo nabízí těm, kteří nemusí hotelové VIP anonymní molochy a neočekávají nadstandartní stravu a služby. Což ani snad nikdo z klientů za cenu tohoto 11 denního pobytu nemůže očekávat. Vše bylo takové, jak jsme očekávali a to práce delegátky Rity byl už jenom bonus navíc.

Ubytování  průměrně (3,6/5)

Hotel odpovídal standartu, pokoje vždy čisté, výměna ručníků i mimo rámec povinností, pokud jste požádali, a bonus - hotel voněl čistotou, jídlo standard, ale chutné, všeho dost, obsluhující slečna Elena doplňovala vše okamžitě, s usměvem, snídaně klasické, ale vždy se dalo objevit něco nového, večeře nestereotypní, sáláty, dvě přílohy, předkrm, dvě teplá zeleninová jídla, jeden druh masa, ovoce,ale stačilo. V rámci polopence, naprosto dostatečně. Bar u bazénu fungoval celé dny mimo siesty až do 22 - 23 hodin, paní Angela moc milá, bazén čistý, kolem bazénu uklizeno a vzhledem k začátku sezony volno. Ubytování a služby v hotelu zaslouží jedničku s hvězdičkou!

Strava a stravování  průměrně (4,2/5)

Jak už jsem psala, jídlo bylo velmi slušné - kdo očekává v řecku jiné, než řecké jídlo, byl asi zklamán, ale nám vždy chutnalo a myslíme si, že jídlo bylo standartní a chutné, neviděla jsem ani mezi ostatními, že by nechutnalo nebo byla nějaké výrazná kritika. Obsluha slečny Eleny byla milá a bezchybná. Jídla byla formou bufetu, karafu s vodou k večeři na požádání zdarma vždy přinesla vychlazenou, ostatní nápoje bylo možno zakoupit, točené pivo, víno apod. Snídaně všehochuť, byť se opakující, záleží na fantazii každého, jestli si vybere, sortiment byl široký - od párků a vajec až po cereálie a jogurt. Skvělá byla káva z kávomatu, žádná hnědá šlichta, jak bývá v mnohých hotelích. Dva druhy džusů, čaj na výběr z několika druhů, marmelády, nutela, med, zelenina, sýry, salámy, sladké, slané, nebyl problém si vybrat. Večeře vždy čerstvá, dobře ochucená, možná by to chtělo více než jeden druh masa, ale strava odpovídala standardu hotelu. Denně ovoce a skvělí spolubydlící, vždy bylo dost pro každého. Možná díky začátku sezony, tím, že hotel nebyl plně obsazen, byl v jídelně klid a pěkná atmosfera.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,1/5)

Vybavení hotelu bylo pěkné, pokoj naprosto velikostí vyhovoval, koupelna a balkon taky, trošku poddimenzovaná velikost sprchy - ale to bohužel mluvím za sebe - fén u zrcadla v pokoji, klimatizace v ceně, vše čisté, dokonce jsme nafasovali na první dny lapač komárů, než jsme si zakoupili do něj vlastní náplně - nám se více osvědčilo nasprejovat večer záclonu sprejem proti komárům a přístrojové výpary jsme nemuseli celou noc dýchat. Personál milý, usměvavý, ochotný, možná záčátkem sezony ještě neunavený, ale velmi milý a osobní přístup ke všem.

Pláž a moře  průměrně (4,6/5)

Moře krásné, čisté, dopoledne klidné, odpoledne vždy větrno a s tím i větší vlny, jediný zádrhel vznikl při příjezdu, protože podle katalogu byly na pláži lehátka a slunečníky a ta kromě rozbitých sprch a nepořádku vyplaveného z moře neměla nic z avizovaného. V recepci - dle informací CK - o zapůjčení slunečníků zdarma nic nevěděli - ale během 4 dnů byla lehátka a slunečníky na pláži postaveny ,sprchy spršily, ale počítat s tím v případě, že jedete jako my před zahájením sezony. Ale je možno si za konzumaci domluvit lehátka a slunečník v okolních hotelích. Pláž je hned před hotelem přes místní komunikaci cca 50m, písečná, na kraji u moře drobné oblázky, moře čisté, průzračné, teplota jak kdy, ale většinou velmi příjemná, osvěžující, ale ne studená, vstup do moře dopoledne naprosto bez bot v pohodě, odpoledne, když pofukovalo a byly vlny, tak to při výstupu chtělo nepatrně zabrat, ale i pro malé děti a seniory naprosto ideální. Vodní sporty - šlapadla - se konala až od druhého týdne, ale byl to začátek sezony - když chcete klid a příjemné teploty, nemůžete čeket servis jako v plné sezoně.

Okolí hotelu  průměrně (4,1/5)

Okolí hotelu je periferie malého letoviska, ale v dosahu je vše, co potřebujete - obchůdek se základními potravinami, ovocem, zeleninou, drogerií, vedle pekárna, pizzerie, taverny, naproti hotelu zastávka busu do Navplia,do centra městečka, kde zase až tak úplně není o co stát, je procházka místní hlavní třídou ve společnosti motorek a aut, obchůdky se suvenýry a plážovým sortimentem, taverny, restaurace, posezení s výhledem na moře, nad městečkem hřbitov a kostel a procházkou od hotelu torzo hradu Assini, je tam prostě klid a pohoda, žádné disco šou, mladí ať se tomu zdaleka vyhnou, pokud nevyhledávají romantiku ve dvou. Všudypřítomné kočky a psy dodávají tu správnou řeckou atmosféru - ale Řekové se k nim oproti jiným obyvatelům Balkánu chovají hezky.

Celkový dojem  průměrně (3,9/5)

Nám se v Tolu v hotelu Esperia líbilo MOC! Byla to krásná pohodová dovolená, všem, kteří vyhledávají klid - ale ne mrtvo - doporučujeme. A na úplný závěr - velký dík a poklonu delegátce CK S slečně Ritě, protože jsme sice velcí cestovatelé, ale tak příjemnou, empatickou, ochotnou a nad rámec povinností pracující delegátkou jsme se ještě nesetkali. Byla skvělá a i díky ní byla skvělá i naše dovolená.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 5
z 7 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro zamilované a manželské páry
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Peloponés - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání