Napsat recenzi

Dobrodružná dovolená s průměrným ubytováním

Recenze hotelu Mistral Penzion ** (Řecko - Lefkada - Agios Nikitas)

Hodnocení:
průměrně: 4,4/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2016
Přečteno: 925x
Recenze se líbila: 446 čtenářům
Fotografie: 31
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Z pláže Milos Z pláže Milos
  • Výhled na Pefkoulii z cesty na Milos Výhled na Pefkoulii z cesty na Milos
  • část ubytování Mistral část ubytování Mistral
  • terasa Mistral terasa Mistral
  • výhled z 2. patra výhled z 2. patra
  • terasa v Mistralu terasa v Mistralu
  • Nidri Nidri
  • vodopády v Richi vodopády v Richi
  • pláž Agiofili pláž Agiofili
  • Porto Katsiki Porto Katsiki
  • Egremni Egremni
  • Egremni Egremni
  • západ slunce západ slunce
  • pohled na Milos pohled na Milos
  • pláž v Agios NIkitas pláž v Agios NIkitas
  • taverny v Agios Nikitas taverny v Agios Nikitas
  • vlny na Milosi vlny na Milosi
  • pohled na Egremni pohled na Egremni
  • cesta na Egremni po zemětřesení cesta na Egremni po zemětřesení
  • cesta na Egremni po zemětřesení cesta na Egremni po zemětřesení
  • pláž Egremni a nikde nikdo :) pláž Egremni a nikde nikdo :)
  • pláž Egremni a nikde nikdo :) pláž Egremni a nikde nikdo :)
  • pláž Egremni a sesuvy pláž Egremni a sesuvy
  • Mys Doukato Mys Doukato
  • Nejvyšší vrchol hor - Profitis Ilias a krásný výhled pod ním na okolí ostrova. Nejvyšší vrchol hor - Profitis Ilias a krásný výhled pod ním na okolí ostrova.
  • Rybářské město Syvota Rybářské město Syvota
  • vinařství vinařství
  • S láskou..z Lefkady :) S láskou..z Lefkady :)

Lefkada je menší zelený ostrov. Nádherné pláže - překrásné azurové a teplé moře (bez mořských příšerek). Přesto je to ostrov nabízející vzrušení a adrenalin. Nenajdete zde historické památky. Agios Nikitas - je opravdu nejlepší varianta, pro klidnější a romantické malé městečko v blízkosti toho NEJ co ostrov nabízí.

!!! Podstatná věc na úvod, na kterou Vás ani v CK NEMUSÍ INFORMOVAT !!! Lefkada se nachází v místě ČASTÝCH ZEMĚTŘESENÍ! My jsme jedno zažili 25.7.2016 při západu slunce - NAŠTĚSTÍ bylo jen o síle 3! které jsme nepocítili, jen za námi na skále padaly kameny (po vyhledání na webu (earthquake) poslední velké o síle 6,5 ! bylo na podzim v roce 2015. Do dnes jsou vidět po ostrově následky. A tím pádem je veřejně NEDOSTUPNÁ pláž EGREMNI a GIALOS, ale náročnou a adrenalinovou cestou se k ním dá dojít. Na jiho-západní straně bylo zemětřesení nejsilnější.

Ubytování  průměrně (3,9/5)

Pokoje jsou opravdu extra malinké, my jsme měli pokoj č.6 v 1.patře a ten je nejmenší ze všech. Kuchyň v našem případe umístěna naproti balkonku, na ostatních pokojích kuchynka v chodbičce mezi pokojem a balkonkem. Jediný má oddělený balkon(terásku) od ostatních. Přesto, že jsme měli požadavek na pokoj v patře a s výhledem na moře, nebylo nám vyhověno,ale směr pohed na moře byl z ostatních pokojů, které zase měly balkony asi metr od sebe. Náš výhled z piďi balkonku byl na rozestavěnou stavbu a část vedlejšího hotelu, krytou naštěstí zelení. Na balkonech se nachází stůl a 2 židle.

Strava a stravování  průměrně (4,1/5)

Ubytování nenabízelo žádnou stravu, takže jsme se stravovali sami.

V tavernách najdete české menu. Většina se jich snaží také prohodit pár českých slovíček, při návalu čechů :))))

V blízkosti ubytování je několik průměrných taveren, barů a kavárny s pečivem a 3 markety, kde seženete také čerstvé pečivo. Možnost rychlého občerstvení nám stačil i Pita Gyros (gyros do ruky) 2 - 3 Eura.

Navštěvovali jsme dvě taverny po doporučení a to :

1. TE - STEKI (modrá taverna) - Pita Gyros 2,50 Euro, Gyros Special 8 Euro (obložený talíř - gyros, pita, hranolky, salát, tzatziki), Greek salat " řecký sálát" výborný 5 Euro, Tzatziky 3 Eura neměli moc dochucené česnekem = celkově to bylo dobré, ale gyros už jsme měli i na jiných místech lepší. Celkové hodnocení lepší průměr.

2. LEFTERYS - řecké speciality má moc dobré. Papoutsaki (lilek plněným masem a zapečeným sýrem) Mleté masové kuličky v pikantní tomatě, domácí hranolky. Výborná Smažená cuketa s tzatziki 4.5 E, Greek Salat byl lepší v Te - Steki, Feta tu měla více "ovčí" pachuť, Tzatziki byly více česnekové. - Ale dobré a velké porce.

Vždy nám nabídli na stůl vodu a chléb (pokud zkonzumujete, hradíte si to). Majitel příjemný, usměvavý, čechy má rád. A ceny jsou také super.

Mythos pivo je všude skvělé :) !!!

U každé taverny jsou "lákači", kteří Vás ihned odchytávaní do taverny, nenechte se, porozhlídněte se i po ostatních. A známá rada - kde je nejvíce lidí a není příliš "načinčaná" nebo nevábná taverna, tam vaří nejlépe.

Jen jedno mínus mě zarazilo, v žádné taverně, nás nepohostili žádným dezertem, či malou pozorností. Na jiných ostrovech jsem se tím setkala. I při tom, že jsme taverny navštívili několikrát.

Skvělé a za tu cenu velké FRAPÉ vám přichystají za 2,5 E v kavárně s moc milou obsluhou - u místní pláže (po pravé straně to bylo za 1*.

Od Mistralu k hlavní promenádě (z kopce - do kopce), včerně taveren, barů, marketů, auto půjčoven je cca 200-300 m.

Ještě upozorním na všudy přítomné potulující kočky a to i v tavernách,kde vám lezou kolem stolů a žebrají

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,4/5)

Vybavení : Mini koupelna - sprchovací kout je tak malý a bez závěsu tak že je voda po celém sociálním zařízením. Sprchová hadice je přímo nad WC mísou (která je i hrozně nízko - velmi vtipné :D ) Každé použití WC, nebo sprchování jde slyšet po celém hotelu.Naštěstí ani nemusí být nutná klimatizace, pokoj nebyl na slunné straně, takže při otevřeném balkonu je příjemné větrání. Zbytečností mi přijde na pokoji televize, kdy se na pokoji jen přespí. A raději volný čas strávíme na terase v mezi-patrech.Najdete tu však i žehličku a deštník :)

Zdi jsou velmi hlučné! . Velkým mínusem se je opravdu malá jedna skříň s ramínky,ale pro dva lidi je nedostačující. Zbylé věci jsme museli mít v kufrech, pro které ani nebyl prostor, kam je vložit, ani pod postel se nevešly

Postel je velikostně akorát, přesto docela tvrdá. Nad hlavami je možnost roztažení sítě proti komárům, které naštěstí se na ostrově ve velkém množství nevyskytovaly, takže jsme ji ani nevyužily.

Mini kuchyň - dobře vybavená, najdete tu vše do detailů (po otrvírák na víno, česnekovač, vařečky, malé a větší hrnce, pánev, jen nože hrozně tupé, skleničky i na víno, hrnky, misky ), ale bez žádné odkládací plochy, ani chléb tu nenakrojíte. Elektrický dvoj vařič. Rozhodně to není kuchyň na velké vyvařování. Postačí max.na ohřátí polévek či těstovin. Lednice taktéž velmi malá !! S mrazícím otvorem, kam se vejde max malá pet lahev 0,5l.

Opravdu dostačující na přespání a pro nenáročné klienty - doporučuji.Celkově velmi čisto a hezké romantické prostředí. U recepce je v ohrádce několik želv. Ve večerních hodinách jsou prostory hotelu hezky osvíceny.Hotýlek je umístěný v blízkosti nedostavěných staveb a hotelů,ale je tu klid. Je tu umístěno majitelkou spoustu zeleně, v každém patře terasy s velkým množstvím obřích kaktusů, sukulentů a ostatních rostlin s posezením, i na houpačce, a ve 2.patře výhled na moře. Který tu zde mají pouhé 3 pokoje! Ale nehledejte tu žádný bazén :)

Připojení na Wifi bez problému.

Jako velké plus beru možné zapůjčení slunečníku a mrazák s ledy na recepci !!! Majitelka je Němka, takže domluva německy, nebo anglicky nebyl problém. Úklid pokojů prováděla fajn pokojská, který byl denně. Výměna růčníků a prostěradla na přikrytí. Vše naprosto v pořádku, pokoj byl příjemně voňaví.

Pláž a moře  průměrně (4,5/5)

Lefkada vám nabídne překrásné čisté, azurové moře (bez žádných příšerek) s krásnými ač dobrodružnými plážemi - ty NEJ na západním pobřeží. Moře je všude teplé. *Nejblížší "městská pláž" 200 m za to nestojí a je přelidněná.Odtud jezdí lodní taxi na MILOS.Každých cca 15 minut. Ale při větších vlnách NEJEZDÍ. Náročnější pěší cesta trvá asi 30 minut.Rozhdoně dobrou obuv - vede lesní cestou,kameny, kmeny,do mírného kopce a poté dolu po vyšlapaných schodech z kamení. Zadní část pláže většinou nudisté, nebo nemáte vedle sebe nalepené lidi. Pláž - měnší a většími oblázky, jako na většině pláží ostrova. Dopoledne pláže poloprázdné.KATHISMA - podlouhlá komerční pláž, plná barů a taveren - hrůza. Lehátko na lehátku.KALAMISTSI - cesta k ní vede z kopce po serpentýnách k parkovišti. Malá pláž s lehátky u velkých kamenů.MEGALI PETRA - kousek od Kalamistsi, musíte přelézt velké a úzke kameny a jedna menší pláž. A poté máte překvapení, že bude pláž jen vaše, nebo s párem nudistů. VEŘEJNĚ NEDOSTUPNÉ PLÁŽE GIALOS A EGREMNI! Všichni budou tvrdit, že se na ně nedá dostat. Ale místní už zpřístupnují divočejší Gialos . Za to jsme si nenechali ujít nejkrásnější pláž ostrova -EGREMNI - cesta hodně náročná 45 minut, pevná obuv a hodně vody s sebou a to i na zpět, kdy na vás praží slunko. Jdete přes kamení, popraskané cesty, které způsobilo zemětřesení a část "slanování" konec zbylých pár schodů.Jen upozorním-Egremni je stále "živá". Kamení se tam neustále sesouvá - Je nebezpečná, strašidelná, ale přesto fascinující a ohromující -být na 2-3 km pláži zcela sami - navštívili jsme ji 2x a po druhé,šlo vidět, jak sesuvy stále sestupují.Takže opravdu opatrně. PORTO KATSIKI- bohužel z 8.NEJ pláže světa, je z ní přeplněná komerční velké parkoviště.MIKROS GIALOS -ne-e přelidněno - nic pro nás. AGIOFYLLI - krásná oblázková v zátoce, ale i ta je plná lidí, jezdí zde i lodní taxi z Vassilliky. Pláže na východě opak západu - a to nic moc, moc kamenité a špinavější. Mušle, bohužel na ostrově nejsou. Jen krásné bílé oblázky :)

Okolí hotelu  průměrně (4,1/5)

Celkový dojem  průměrně (4,4/5)

Lefkada je krásná na pláže,ale dostupnost na ně horší, ale ničím jiným extra nezaujme. Historické památky tu nenajdete.

Dále bych zdůraznila, že Lefkada je nejvhodnější a nejkrásnější na procestování - min. 3 dny! Nedoporučovala bych ji úplným "povalečům". Rozhodně CESTUJTE! Je co po ostrově vidět. Nejlepší univerzální vozítko je čtyřkolka na min. 3 dny ( 35E/den ). Pokud člověk cestuje do hor, nebo do těžkých serpentin a kamenitých terénů - vyjedete to vše bez problému, platíte menší parkovné u plážích, lépe zaparkujete na přeplněných parkovištích a je to i bezpečné.Takže na dobrodružné cestování - ČTYŘKOLKA jedině doporučuji! Dá se s ní objet i ostrov. Do Vasiliki z AN - to je fajn cesta cca 40 minut , bez problémů. Měli jsme 1 den i malé AUTO ( z půjčovny, kde mluvila i češka) 58 E / den ). Ale sotva nám vyjelo kopeček, nebo pár nižších serpentin, opravdu mělo co dělat. Slabým skůtrem vyjedete minimum,není tak bezpečný, rychlý a na cestování po ostrově bych ho určitě nevolila,ani by vám dobře neposloužil.

Určitě procestujte alespoň min. na 4 dny, kdy je to naprosto ideální. Uvidíte vše NEJ co ostrov nabízí, pláže, překrásné pohoří - hory, vnitrozemí,města,vesnice,vodopády,vinanřství. Objedete celý ostrov křížem-krážem.

DOPORUČUJI si koupit, nebo ochutnat místní medy a olivové oleje od místních domorodců, kdy od Athani vedou po silnici stánky s těmi to pochoutkami. Domorodci jsou velmi milí lidé.

Velké negativum, by si zasloužila delegátka Petra z CK Alexandria !!! Jako první hrozný přístup - s cigarterou u pusy s vámi komunikuje a takto předává info schůzku. Jejím účelem je, hlavně prodat výlety od CK, dá vám jednu malou mapku ostrova a tím to hasne! Takže info schůzka trvala asi 15 minut, pouze s tím,když nás lákala na výlety. Slečna Petra se několikrát chlubí, jak zde žije 8let, ale nedokáže poradit absolutně NIC. Žádnou trasu, nějaké speciality z okolí, dobrou tavernu, nic vám vhodného nenavrhne - nedoporučí, na tož v době pobytu odepsat na SMS - neexistuje! Při dotazu - NEVÍ. Takže každý si asi udělá obrázek sám... O odletu ani nemluvím, jen jsme měli vytištěno, v kolik hodin v poslední den čekat na transfer na letiště. Na letišti se s vámi nerozloučí ani nedoprovodí. Když vidíte, jak ostatní delegátky své klienty vyprovází, je takové chování velmi neprofesionální.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 7
z 8 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Lefkada - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání