Napsat recenzi

Slušná dovolená za slušnou cenu

Recenze hotelu Kalia Beach Hotel **** (Řecko - Kréta - Kato Gouves)

Hodnocení:
průměrně: 3,7/5
Vloženo:
Pobyt: říjen 2014
Přečteno: 1 956x
Recenze se líbila: 439 čtenářům
Fotografie: 10
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Dvojlůžkový pokoj Dvojlůžkový pokoj
  • WC + sprchový kout WC + sprchový kout
  • Zrcadlo s umyvadlem Zrcadlo s umyvadlem
  • Kalia Beach - hotelová taverna Kalia Beach - hotelová taverna
  • papoušci před restaurací na útesu papoušci před restaurací na útesu
  • restaurace na útesu restaurace na útesu
  • ostrov CHRISSI (přístav) - Libijské moře - nejjižnější ostrov Evropy ostrov CHRISSI (přístav) - Libijské moře - nejjižnější ostrov Evropy
  • Santorini - kaldera Santorini - kaldera
  • Santorini - západ slunce Santorini - západ slunce
  • Santorini - večer Santorini - večer

V různých recenzích nemá hotel dobrý ohlas, ale bral bych to sportovně. Nejedná se o žádný luxus, ale turistická ubytovna to také není. Z několika řeckých destinací, které jsme navštívili bychom ho hodnotili jako lepší průměr - i když i zde by se našla nějaká velká (-) ... Strávili jsme zde 14 dnů a pobyt odpovídal ceně zájezdu.

Stanice autobusu (zastávka č.11) je cca 1 km od hotelu - asi tak 10-15 min. cesta do kopce.

Jízdné do Heraclionu 2,20 €/osobu

Ubytování  průměrně (3,6/5)

V hlavní budově směrem na parkoviště - v noci rušili opilci, ve 4 h ráno popeláři, občas nějaký transfer, celou noc letadla - člověk se moc nevyspí. Ale letadla jsou problém celého severního pobřeží, takže s tím se musí počítat ... Vybavení pokoje standardní - nadstandardní byla 3 dílná skříň - od podlahy až ke stropu, šuplíky police, spousta ramínek ... poprvé jsme vybalili veškerá zavazadla a ani jsme celou skříň nezaplnili - SUPER. Malý balkonek - bohužel 2 klimatizační jednotky (i pro sousední pokoj) plastový stůl, dvě židle a pro osoby už jaksi nezbývalo místo - takže nepoužitelný. Plusem byla šňůra na prádlo. Koupelna klasická řecká - mini sprchový kout se závěsem, ale při troše šikovnosti se dá sprchování zvládnout i bez potopy na podlaze ...

Strava a stravování  průměrně (3,4/5)

Celkově bych stravu a stravování zhodnotil kladně, ale ... 14 dnů jíst vepřové na tisíc způsobů je za trest ... přizpůsobují se evropské kuchyni, ale mnohdy se to nedá jíst - v Řecku bychom si dali něco řeckého, ale to musíte navštívit nějakou tavernu - tam si opravdu pochutnáte. Z jídla mi asi nejvíce chutnaly (v jiné recenzi kritizované) "pečené kosti" (vepřové nebo krůtí) - asi opravdu "odpad", ale chuťově výborné, okořeněné, ba i pikantní, ostatní "experimenty" bych zařadil do slabšího průměru, ale každý den se dalo něco jedlejšího vybrat. Hlavní jídlo (maso) servíruje personál, ale není žádný problém vzít více nebo méně, ostatní je formou bufetu - zeleniny dostatek, dobré zákusky, ovoce (meloun, občas broskev nebo víno - OK). Snídaně klasika - vejce (na tvrdo, míchaná, volské oko), slanina, fazole, chléb, tousty, ..... atd., atd. - máslo, salám, sýr, jam, med .... atd. atd. ....

Kromě zmíněného masa vše OK - dobré - dostatečné množství ...

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,8/5)

Personál se snažil, služby odpovídají hotelu - OK. Velké mínus jsou plastové kelímky na cokoliv - např. pivo by se dalo skousnout, ale z onoho plastu to byla hrůza - alespoň k jídlu ho čepovali do skla, takže tam si člověk i pochutnal ... WiFi zdarma v okolí baru.

Pláž a moře  průměrně (3,6/5)

Moře přes silnici; pláž tak 200 m - krásná písečná (několik dalších pláží v okolí).

Občas vlny, při silnějším větru i velké vlny - příjemné zpestření

Okolí hotelu  průměrně (3,5/5)

Určitě se vyplatí Aquarium - cca 1,5 km.

Jinak v okolí nic moc není - několik taveren, pár obchodů ... asi 2 km na východ na útesu nad mořem krásná, romantická restauračka - před vchodem volně papoušci (ARA)

Absolvovali jsme 2 denní výlet na Santorini - SUPER - na jeden den se to spíše nevyplati; doporučuji porovnat ceny v místních "cestovkách" liší se i o desítky eur.

Výlet KNOSOS - od české cestovky 40€ (po vlastní ose 14€ - bez českého výkladu)

Ostrov Chrissi (česká cestovka 52,5€ - pouze cesta) - místní cestovka 40€ i s obědem

apod. ...

Celkový dojem  průměrně (3,7/5)

Báječná dovolená - nejsme nároční, takže menši "nedostatky" přehlížíme a zbytečně si dovolenou nekazíme - celkově s celým pobytem spokojenost.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 10
z 19 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Kréta - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání