Napsat recenzi

Pohodová dovolená

Recenze hotelu Blue Sky Beach Hotel **** (Řecko - Kréta - Gournes)

Hodnocení:
průměrně: 3/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2013
Přečteno: 841x
Recenze se líbila: 506 čtenářům
Fotografie: 11
Videa: 0
Komentáře: 0
  • pláž pláž
  • pohled od baru pohled od baru
  • pláž pláž
  • vlevo jídelna, vpravo výdejna vlevo jídelna, vpravo výdejna
  • jízdní řád do Heraklionu jízdní řád do Heraklionu
  • přístav Heraklion přístav Heraklion
  • obchůdek v Heraklionu obchůdek v Heraklionu
  • podmořské akvárium podmořské akvárium
  • Spinalonga Spinalonga
  • bouřlivé moře bouřlivé moře
  • pohled na bazén pohled na bazén

Musím přiznat, že vzhledem k několika předešlým příspěvkům v průběhu června a července jsem se na dovolenou ani netěšil (ještě na letišti na Krétě jsem měl velice smíšené pocity) a teprve po otevření apartmánu jsem si vlastně uvědomil, že to není tak špatné, jak řada příspěvků uváděla. Rozumím tomu, že pokud mne postihne průjmové onemocnění, tak pak je vše špatně... Možná také se třeba hotel pod tíhou připomínek a stížností zlepšil za což předchozím návštěvníkům děkuji. Dovolenou jsme si užili podle svých představ v klidu a v pohodě.

Ubytování  průměrně (3/5)

Ubytování bylo prostorné a čisté. Vše plně funkční, i tolik zmiňované koupelny. Z prostoru kuchyně jsme využívali pouze ledničku, jinak zde bylo základní vybavení v lince i když možná jako pozůstatek předchozích rekreantů. Denně jsme měli měněné ručníky (bez provize). Apartmán byl v druhém patře, nebylo třeba klimatizace, neboť jsme trvale větrali průvanem mezi dvěma balkóny. Vybavení pokojů je rozhodně staršího data, ale to se dalo přežít.

Strava a stravování  průměrně (2,9/5)

Strava byla plně dostačující a převážně i na české zvyklosti chutná. Ani přítelkyně, která má docela nepříjemnou dietu si vždy vybrala. Ani jednou jsme nebyli nuceni využít místních restaurací, jen skvělé ovoce (hroznové víno, broskve) jsme kupovali v nedalekém Sparu. Na výběr byl dostatek zeleniny, příloh i vždy tak 2 druhů masa. Na rozdíl od některých Čechů jsme se nikdy netlačili ve frontě na počátku výdeje jídla. Snídaně byly vždy stejné, jeden druh salámu a plátkového sýra, dvou marmelád, docela slabé, ale vzhledem k vrchovatým talířům ostatních strávníků i to stačilo...

Z nápojů jsme pili pouze víno, překapávanou kávu a slazené či neslazené vody. Nikdy se mi nestalo, že by personál byl neochotný opakovaně nápoje vydat.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,1/5)

Animační programy dvakrát v týdnu, ale nikdy jsem je ani v minulosti pro své děti nevyhledával, takže mi nechyběly. Bazén malý, ale byl jsem tam všehovšudy dvakrát, takže ani ten mi nechyběl, sloužil pouze k ochlazení. Personál hotelu velice klidný a vstřícný, je to taková rodinná atmosféra.

Pláž a moře  průměrně (4,3/5)

Pláž nemá rozhodně chybu, všude je jemný písek a pozvolný vstup do moře. Snad jen kuřáci (nedopalky v písku) by měli být trochu více ohleduplní. První den menší vlny, zbytek velké. Stále foukal vítr, pociťově velice příjemné. Vlny chvílemi docela nebezpečné, během našeho pobytu dva lidé v nouzi se dostali do těsné blízkosti kamenitého mola, byli včas zachráněni před úrazem. Námi přivezené ploutve a šnorchly byly úplně zbytečné. Lehátka na pláži k dispozici i okolo 10 hod., na rozdíl mých zkušeností z Egypta.

Okolí hotelu  průměrně (2,8/5)

Okolí je docela prosté, nějaká taverna a kavárny. Nedaleko však v souběžné ulici cca 400 m řada obchůdků, barů i kaváren a pekáren. Zde je též zastávka místní dopravy do Heraklionu, který vás za 1,80 euro odveze do přístavu města. Klimatizovaný autobus jede cca 25 minut a jezdí odpoledne každých 15 minut, potom až do nočních hodin cca po 30 min. Nemusíte být ani jazykově vybaveni, v Heraklionu vše srozumitelné (mapy). Můžete navštívit přístav a další památky ve městě, včetně rušných uliček. Také jsme využili nabídky výletu lodí do Spinalongy, náročné ale hezké.

Okolí hotelu hyzdí torzo nedokončené stavby.

Nejvíce z celého pobytu mne vadila skutečnost, že nad hlavami nám denně přistávali desítky letadel a zejména v noci to byl pro mne první dva dny z důvodu hluku nepřekonatelný problém. Ostatním, tak jak jsem zjišťoval, tato skutečnost nevadila.

Za návštěvu stojí rozhodně nedaleké podmořské akvárium (cca 25 minu chůze), vstupné dospělá osoba 9 euro.

Celkový dojem  průměrně (3/5)

Přes původní obavy sice skromnější, ale velice pohodová dovolená. Služby cestovní kanceláře bez připomínek.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 105
z 200 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Kréta - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání