Napsat recenzi

Perfektní dovolená

Recenze hotelu Apollon Windmill Hotel **** (Řecko - Kos - Lambi)

Hodnocení:
průměrně: 4,2/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2014
Přečteno: 454x
Recenze se líbila: 543 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Celkový dojem z dovolené je velmi dobrý. Užili jsme si od všeho - sluníčko, koupání v moři i v bazénu, dobré jídlo a pití, výlety na kolech i se zapůjčeným skútrem.

Ubytování  průměrně (3,9/5)

Ubytování v hotelu Boheme je opravdu sice skromnější (dvojlůžkový pokoj: dvě postele, toaletka se zrcadlem, velká trojkřídlá skříň, rádio, lednička - bez poplatku; koupelna s vanou, umyvadlem a WC; malý balkón s dvěma plastovými křesílky a stolkem). Klimatizace bez poplatku, možnost jejího zapnutí jen v době pobytu na pokoji. Podle nás plně dostačující, v podstatě jen pro přespání.

Strava a stravování  průměrně (4,5/5)

Stravování v hotelu Apollon - od hotelu Boheme příjemnou procházkou (3 min.) udržovanou zahradou, kde je na co se dívat: strava vynikající, velké množství všeho možného, pořád doplňovali čerstvé (i těsně před skončením doby vyhrazené pro jídlo), bylo tedy stále z čeho vybírat. Jen trošku malý výběr ovoce - většinou jen jablka, melouny, nektarinky. Ale při takovém množství dobrého jídla to úplně stačí. Výběr asi ze 6 druhů zmrzliny při obědě i večeři, pivo dobré, víno bílé a červené, nealko. Hodně zeleniny, jak čerstvé, tak různě upravené, často grilované (grilovaná cuketa a lilky naprosto vynikající), několik druhů masa na různé způsoby, těstoviny pokaždé jinak, různé nákypy, quiche, pizza, sýry - především výborná feta, pečivo, k snídani slanina, vajíčka na různé způsoby, ovoce, tvaroh, zelenina, sladké i slané pečivo (výborné kobližky polévané medem), atd. Nedá se ani vše vypsat, rozhodně si vybere každý. Jediné mínus - kila šla nahoru.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,1/5)

Co se týče služeb hotelu Boheme, hodnotíme kladně každodenní úklid, čisté ručníky, příjemnou obsluhu u baru i recepční. Bar u hotelu Boheme v provozu sice jen do 19,00 hodin (ale nevadí, po večeři jsme většinou zůstávali u baru v hotelu Apollon, provoz do 23,00 hodin). V Boheme nápoje u baru jen do plastových kelímků, pivo jen do dvojky - to se člověk naběhá, u Apollonu i do skla.. Bazén jsme využívali u našeho hotelu Boheme, lehátka volná bez problémů, i slunečník se stolečkem, klid a pohoda. Bazén u Apollonu byl využívaný daleko více, už ráno byla většina lehátek obsazená ručníkem. Tam se také konaly různé animační programy (vodní pólo, aqua aerobik, zumba, disko, živá hudba, apod.). Trávili jsme tam většinou jen večery, dostatečný výběr pití u baru, i dobré pivo a káva. V obou hotelích v prostoru recepce a baru wifi zdarma - většinou signál v pohodě i na skype. Při příjezdu v ranních hodinách jsme dostali hned na recepci náramky a mohli čerpat služby all inclusive, ani na pokoj jsme nečekali dlouho, jen cca 15 min., i přesto, že check-in mají až ve 14,00 hodin. Před odjezdem jsme měli na šestou hodinu ráno zajištěnou i snídani (sice jen káva, čaj a sladké pečivo), ale bylo to fajn.

Pláž a moře  průměrně (3,9/5)

Od hotelu není daleko k plážím (5 - 10 min. pomalou chůzí). Je možnost se chodit koupat na pláž na severní straně, která je písčitá, sice není moc udržovaná, je možné si pronajmout slunečníky a lehátka za poplatek (nevyužili jsme), je tam sprcha, velmi pozvolný vstup do moře (cca 50 m v od břehu ještě vystačíte), moře je na této straně teplejší a jsou tam větší vlny (perfektní na blbnutí s lehátkem, apod.). Pak jsme chodili na východní stranu, procházkou přes zahradu hotelu Atlantis, pláž písčitá, udržovaná - zřejmě od hotelu Atlantis, lehátka bez poplatku v případě zakoupení drinku (nevyužili jsme),chladnější voda, při vstupu do vody na kraji vyplavená tráva, ale nic hrozného, po 3 metrech od břehu už nevystačíte, sprcha, bar na pláži (hotel Atlantis). Výhled na turecké pobřeží, večer krásně osvětlené. Když se odpoledne vracejí výletní lodě, je to moc hezké sledovat.

Okolí hotelu  průměrně (3,9/5)

Nákupní možnosti v bezprostřední blízkosti - malé krámečky se zbožím pro turisty a pár metrů dále i obchodní dům Konstantinos. Stejně tak hospůdky, kavárny, apod. - vzhledem k all inclusive jsme ani nepotřebovali. Procházkou lze dojít do hlavního města Kos (v horku i večer dost únavné, daleko víc jsme si to užili, když jsme měli půjčená kola). Doporučujeme půjčit si skútr a projet ostrov (jen jejich dopravní značení je dost zvláštní, lepší je mít kromě mapy také navigaci v mobilu). Najeli jsme 180 km za celý den, vykoupali se na krásných plážích i termálních přírodních lázních, projeli jsme hory (nádherná je vesnička Zia) a pak výhled shora na moře - prostě paráda!

Celkový dojem  průměrně (4,2/5)

Opravdu jsme si to užili, příště by to chtělo na více dní a možná se sem vrátíme i s dětmi.

Delegátka Marika od ************t byla perfektní.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 28
z 34 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Kos - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání