Napsat recenzi

Dovolená za 1

Recenze hotelu Grand Blue Beach Hotel ***** (Řecko - Kos - Kardamena)

Hodnocení:
průměrně: 5/5
Vloženo:
Pobyt: září 2016
Přečteno: 258x
Recenze se líbila: 358 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Spokojenost ve všech směrech

Ubytování  průměrně (5/5)

Hotel je nový - byl otevřen v říjnu 2015, takže všechno zařízení je perfektní, nové, čisté. Hlavní budova je na kopci, jsou v ní i dvě jídelny, jinak jsou hosté ubytováni v různě roztroušených patrových domcích dolů k moři, každý domek obsahuje 4 pokoje v prvním patře a 4 pokoje v přízemí, všechny s terasou či balkónem. Pokoj obsahuje jednu velkou manželskou postel a jedu extra přistýlku velkou jako půlka té manželské postele. Pokoje je opravdu prostorný, pro dva až až. Klimatizace fungovala. Podlahy a koupelny září bílým mramorem, stoly a židle neopotřebovány a nepoškozeny, budovy nové, vonící novotou, balkony a terasy prostorné se židlemi a stolečkem, v okolí bungalovů zasazena zeleň a květiny, ale zatím se to nestačilo rozrůst. Hrozná je cesta k restauraci na kopci(dle popisku mírném, dle reality dosti strmém), takže tento výstup na Matterhorn člověk musí podstupovat 3x denně a chce to trošku kondičky (obzvláště v poledním vedru je to náročný výšlap).

Strava a stravování  průměrně (5/5)

Nám velmi chutnalo - k dispozici dvě restaurace, jedna řecká, druhá kontinentální, šmrnclá Evropou (hranolky, špagety), na výběr několik druhů mas (i jehněčí a skopové) včetně ryb (některé neznám ani jménem), spousta zeleniny a příloh od brambor až po bulgur, kuskus či cizrnu. Zvláště pečenou či grilovanou zeleninu (cukiny, lilek) jsem oceňoval. Jinak také gyros, spoustu grilovaných mas. K snídani i palačinky či tousty. Nápoje z automatů od prosté vody přes limonádu, citronádu a dietní kolu až po pivo či víno - vše samoobslužné. Automaty na kávu - výběr z několika druhů. Množství zeleniny jako salát či ovoce jako salát - nakrájené. Možnost i celého ovoce (banány, pomeranče, jablka, blumy). Také velký výběr sladkostí od malých dortíčků až po rozklepané želé. Výborná zmrzlina. Každý den bylo jiné jídlo, takže si každý mohl podle libosti vybrat. V jídelnách a na terasách bylo dosti židlí a stolů, takže člověk nemusel čekat, až se něco uvolní, nikde se nehromadilo špinavé nádobí, talířů, příborů i servítků bylo dost.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (5/5)

Personál, a to od recepční, číšníků a číšnic, vedoucích směn až po řidiče vozítek, samí milí, příjemní usměvaví lidé, stejně tak i uklízečky a dělníci pracující v areálu. U nás se žádný problém nevyskytl, takže jsme nemuseli nic řešit. Možno volit z 3 bazénů pro dospělé a 2 dětské, udržované, čisté. A také dva pool-bary s nápoji a občerstvením ve formě toustů, obložených baget, pizz a sušenek po celý den. Také pivo, víno a nějaké míchané nápoje. Také zmrzlina. Je tam tenisový kurt, dětský koutek s prolézačkami a působí tam také profesionální animátoři (tedy pro mne tohle v žádném případě není). Ručníky se měnily každý den. V pokoji i lednička, doplňovaná každý den vodou, kterou jsme vypili. Také varná konvice k dispozici, šálky, skleničky, dokonce pytlíkový čaj a káva - pro ty, kteří brzy vstávají nebo ty, kteří dávají přednost kafíčku na balkónku v intimitě. Špatné je, že domky k bydlení stojí na úpatí a na kopci stojí restaurace, takže každý den se musíte šplhat nahoru. Nutno říci, že v areálu se pohybují golfová vozítka řízená zaměstnancem hotelu, která si můžete po telefonické domluvě s recepcí objednat na odvoz v konkrétní hodinu (jsou tam do pěti minut), anebo - což je častěji - pokud vás uvidí, jak se lopotíte do kopce, tak zastaví a nabídnou vám svezení. Tudíž pohodlí i pro tlusťochy a lenochy - anebo pro ty, kteří tuto službu opravdu potřebují (staří, pohybově omezení, či nějakým způsobem invalidní).

Pláž a moře  průměrně (4,5/5)

Moře opravdu čisťounké, pláž je od hotelu jen kousek přes silnici, a je písečná, někde jsou drobounké oblázky (rozdrolené mořem), které tvoří jakoby schody, špatně se po nich stoupá, trochu to řeže do chodidla. Pláž je asi 20 metrů široký pruh, bohužel neviděl jsem tam ani jednu hezkou, všude - protože moře příbojem užírá pevninu - je pláž zpevňována betonovými kvádry, které už jsou vlivem počasí rozpadající se, Jak říkám vábně to nevypadá, ale mezi takovými úseky je možno najít písečný kousek a tam se uhnízdit. My leželi jen na ručnících, popř. seděli na tom betonu, ale viděl jsem tam někde i lehátka se slunečníkem - nevím ale, zda za poplatek či zdarma, ani nevím, zda to patřilo k hotelu.

Okolí hotelu  průměrně (4,5/5)

Vzhledem k tomu, že hotel je nový, tak v okolí nic není. Po levé straně stojí také terasovitý hotel, také není starý, po pravé straně je jen nějaká pustina zarostlá křovím, lebedou a kaktusy. Do centra města je to asi 10 minut pěšky, ale moc od toho nečekejte, jedná se o tři ulice, ve kterých jsou buď taverny anebo krámky s blbostmi, které jsou ve všech obchodech stejné. Krajina je všude ve Středozemí stejná - subtropická a vyschlá, to tak prostě je, není to ani deštný prales, ani České středohoří.

Celkový dojem  průměrně (5/5)

Myslím, že jsme tam nebyli naposledy!

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 2
z 2 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Další recenze hotelu

Umístění hotelu

Kos - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání