Napsat recenzi

Korfu jako ostrov protikladů (Ermones)

Recenze hotelu Ithea Rosa Bella Corfu Suite Hotel & Spa **** (Řecko - Korfu - Ermones)

Hodnocení:
průměrně: 3/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2018
Přečteno: 162x
Recenze se líbila: 246 čtenářům
Fotografie: 14
Videa: 0
Komentáře: 0
  • pohled z okna pokoje pohled z okna pokoje
  • smutný pohled na Double beach smutný pohled na Double beach
  • odlehlá pláž Gyali, deset minut lodí od hotelu odlehlá pláž Gyali, deset minut lodí od hotelu
  • výhled z balkonu výhled z balkonu
  • výběr jídel výběr jídel
  • všudypřítomné kousky plastů všudypřítomné kousky plastů
  • Double beach Double beach
  • jídelna jídelna
  • pravděpodobně starý vývod kanalizace do říčky pod hotelem pravděpodobně starý vývod kanalizace do říčky pod hotelem
  • příjezd k hotelu příjezd k hotelu
  • stoly v jídelně stoly v jídelně
  • říčka na pláži Ermones říčka na pláži Ermones
  • všude podél silnic všude podél silnic
  • kuriozity kuriozity

Nádherná příroda zeleného ostrova se střetává s lidskou lhostejností především z pohledu neskutečného množství odpadků. Již to nejsou jen hromady okolo popelnic a občasné petky či igelitky na plážích, ale všudypřítomný nepořádek v různém stádiu rozkladu. V průzračné vodě i na odlehlých plážích proti vám neustále plavou větší či menší kousky plastů... Velkou měrou se na tom podílejí turisté kteří každodenně vyprodukují tuny plastových kelímků s brčky, petlahve, plastové příbory atd. Je nepochopitelné, že tento odpad jsou schopni vyhazovat cestou i na skvosty ostrova, např. Double beach u Afionas. Je to asi dáno tím, že když už je smetiště všude, tak je to vlastně jedno... podporují to navíc i ti místní, kde domky jsou obklopeny nepořádkem jako někde ve vyloučené lokalitě. Na Korfu je tato situace z našeho pohledu ve srovnání se Samosem, Krétou či Rhodosem jednoznačně nejhorší...

Ubytování  průměrně (4/5)

Na Řecko dobré (za cenu LM). Pokoje velké s výhledem na moře, celkem klid. Koupelna "unavená a okyslá", ale vše funkční. Wifi zdarma jen u recepce, jinak všude jinde v hotelu placená... TV má naštěstí vstup USB a tak lze přehrávat vlastní filmy z externího zařízení. Je dobré počítat i s občasnou návštěvou komárů.

Strava a stravování  průměrně (3/5)

Slibovali středomořskou kuchyni, ale vycházeli vstříc především buřtožroutům. Ryby byly každý den, ale jen jeden druh filé. Saláty především z nastrouhaného zelí různých barev. Olivy jsme vůbec neviděli. Ovoce se skládalo vždy jen z jednoho druhu a to buď byly melouny, jablka a nebo banány či nektaríny. Nápoje zoufalé a to hlavně u baru. Značkový tonik či dobrá vína, to zde vůbec nepodávají. Dostanete (u AI) pouze otřesné víno či průměrné pivo a nebo hromadu pestrobarevných "tlamolepů". Dětská klientela si užívala zmrzlinový box a ten podle toho vypadal. Kuchaři se sice snažili, my jsme si vždy nějaké jídlo vybrali např. jehněčí, hovězí a dokonce jednou slávky. Ostatní byli většinou také spokojeni s každodenními špagetami, hranolkami, párky apod. Rozhodně to neodpovídalo udávaným hvězdám, co se týče šířky nabídky. Snídaně raději nekomentovat, ale vysušená míchaná vajíčka nebo volská oka, slaninu, párky a fazole zde najdete každý den... Zajímavé bylo i to, že se celková kvalita jídla během týdne zhoršovala, asi se již blížil konec sezóny...

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (2/5)

Jídelna neskutečně malá a na terase vosy (za ty snad nemohou, pokud nebydlí v těch odpadcích...). Již vyhlášený (v ostatních recenzích) číšník mračoun nás opravdu nezklamal, ani nepozdravil... Ostatní celkem milí. Dominantou hotelu je bazén, ale ten nevyužíváme. Neobjevili jsme převlékárny a tak především při nočním odletu musíte se spokojit s jednou sprchou, kde neodtékal odpad (na dámách). Z personálu byl nejsympatičtější chlápek, co ve starém Jeepu rozváží kufry, neboť hotel je v prudkém kopci a výtah je jen do jeho půlky.

Pláž a moře  průměrně (2/5)

Bohužel pláž Ermones pod hotelem začíná rozbitými mostíky nad prapodivnou říčkou tekoucí do moře. Všudypřítomné závany kanalizace a možná i tlejících odpadků citíte především na pláži. Pláž je jinak příjemná, drobné oblázky a písek. Sprchy funkční. Za našeho pobytu téměř žádné vlny.

Okolí hotelu  průměrně (1/5)

Odpadky všude a bez auta jste přikováni na jedno místo. Ale lze na Ermonés využít i lodní taxi na okolní pláže za patnáct euro na osobu (zpáteční), což fungovalo perfektně. Při pronájmu auta musíte především hledat a vymýšlet místo na parkování (jako ostatně všude), hotel má jen pár míst. Stanice busu je až na kopci, což je úmorné, kopce jsou zde opravdu velké. Jít někam romanticky na procházku zde nepřipadá v úvahu. Dokonce i cesta podél moře k nedalekému klášteru končí téměř horolezeckým výstupem, naštěstí se lze vrátit horem po lepší cestě.

Celkový dojem  průměrně (3/5)

Nádherný ostrov se stává absolutním smetištěm... Místní jsou naprosto lhostejní a jen inkasují a pozorují ve vesnicích s úsměvem plahočící se turisty. Nejvíce nás překvapilo to, že pěší cesty jsou velmi náročné s obrovským převýšením. Mnozí turisté zde strádají jen v žabkách. Bez pořádné obuvi se nedostanete prakticky nikam. Také jsou zavádějící udávané vzdálenosti i dojezdové časy navigace. Neustálé vyhýbaní, kličkování a parkování v nejrůznějších skulinách je jen pro otrlé řidiče. Výhodou je si půjčit co nejmenší auto, to ale zdolává prudká stoupání na hranici svých možností. Na druhou stranu je příjemné, že parkování nejen u pláží je téměř všude zadarmo. Dokonce vstupy do kláštěrů i jiných památek jsou buď zdarma a nebo za snesitelný poplatek. Původní vesnice i hlavní město mají neopakovatelnou atmosféru (mimo turistické oblasti), ale ten, kdo má rád Řecko, zde musí hodně přimhouřit obě oči...

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 0
z 1 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro mládež
  • Pro rodiny s dětmi

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Korfu - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání