Napsat recenzi

Dovolená v Alkyonu Beach

Recenze hotelu Alkyon Beach Hotel *** (Řecko - Korfu - Agios Georgios sever)

Hodnocení:
průměrně: 3,2/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2014
Přečteno: 1 378x
Recenze se líbila: 471 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 2

Moře chladnější s teplejšími proudy a výskytem řas, pláž písčitá, místy hojně pokrytá schnoucími zbytky mořských řas, hotel postarší opotřebovaný, ale čistý a udržovaný, all inclusive - ultra super light. Opravdu klidná dovolená, kde dávají komáři dobrou noc.

Ubytování  průměrně (3/5)

Hotel postarší vybydlený, ale poměrně čistý a udržovaný. Pokoj: malý (3,5x4m), postel s pružinovou matrací, 2 noční stolky, 2 toaletní, 1 tv s mini tv, fungující klimatizace, balkon, který se nedal pořádně zavřít, ale s venkovními žaluziemi. Koupelna: se sprchovacím koutem a dost krátkým závěsem, takže každé sprchování=vytopení koupelny, žádná ventilace či odvětrání. Chodba: s vestavěnou skříní bez polic, ale s množstvím věšáků (zřejmě po předchozích hostech). Zařadila bych ho spíše do dvou hvězdiček. Velkou devízou je však blízkost pláže, bazén a lehátka u bazénu, bar.

Strava a stravování  průměrně (2,5/5)

All inclusive - no, tak super light all inclusive: snídaně stále stejné - 2 druhy pečiva, přeslazená bábovka, jogurt (ale skvělý), med, jahodový, meruňkový a pomerančový džem, lupínky, musli, salám přičemž jeden den kulatý a další den hranatý, sýr - jeden den tvrdý druhý den balkánský, k tomu jeden den rajče a druhý den vařené vejce (jinou formu úpravy asi neznají), káva (viz melta), čaj, mléko, "chemické" džusy. Po 5 dnech, tedy necelé polovině pobytu, to lezlo nejen krkem, ale i nosem a ušima. Obědy: jedna polévka "Vitana vaří za vás", 2 druhy hlavního jídla (maso v UHO na kostky či na plátky a k tomu vařená nebo dušená zelenina, párečky v UHO, asi 2x ryba), 2 druhy příloh ( brambory na různý způsob, rýže nebo těstoviny), salát z rajčat, salátu, okurek výjimečně s troškou oliv či paprik, sem tam meloun. Večeře: o jeden druh masa rozšířená obědová nabídka + 3x za pobyt lehký zákusek nebo kousek melounu popř. broskev či tvrdá nektarinka nebo jablko. Maso podávali na oběd servírka, večer kuchař. Jednou jsme chytli průjem z krůtích plátků, ale endiaron z ČR to zažehnal. Týkalo se to všech Čechů kolem nás, kteří to ten večer jedli (asi 10 lidí). Příliš velcí hladovci si mohli dát během dne lehkou svačinku či zmrzlinku v baru u bazénu, což vůbec nebylo k zahození. Celkově: jídlo bylo poměrně chutné, ale sortiment a výběr skutečně velmi omezený. Nedostatek ovoce a zeleniny.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,1/5)

Vybavení odpovídalo stáří hotelu, poskytované služby byly k naší spokojenosti (Wifi pouze okolo recepce) a personál vesměs velmi příjemný a snaživý. Akorát "Pan" majitel, pokud to byl on, nám připadal jako by vlastnil "Excelsior", a přitom má, co dohánět.

Pláž a moře  průměrně (4,3/5)

Pláž asi 1,5 km dlouhá, kousek od hotelu, pokud by byl uklizen přírodní materiál - místy až kopky řas, by neměla chybu - nádherná písčitá, místy oblázky. Moře je blízko "Jadranu", a tak je hodně podobné a trošku chladnější než např. na Rhodosu. V moři jsou místy řasy, které se přesouvají, dle proudů. Každý den se však i zde dají najít místa zcela čistá s průzračnou vodou a pozvolným vstupem. Místy i 20 m od břehu je hloubka tak 1,4 m.

Okolí hotelu  průměrně (3,6/5)

Opravdu zcela klidné, žádné davy lidí ani přeplněné pláže. 750 m vpravo od hotelu 3 jejich "supermarkety" (obchůdky, jak dlaněčky) a cca 3 taverny, 750 m vlevo 1 obchod a 1 taverna. Co zde velmi vázne je úklid a upravenost - víc jak u nás, ale to je vzhledem k povaze jižních národů a jejich ekonomické situaci pochopitelné...

Celkový dojem  průměrně (3,2/5)

Kdybych byla v Řecku prvně, tak bych asi jásala, ale toto místo řadím ze tří podobných zájezdů po Řecku na třetí místo, a to i s ohledem na cenu... Místo a hotel bych doporučila všem, kteří jedou do Řecka prvně, chtějí klid a odpočinek, jsou velmi nenároční a nemají s čím srovnávat.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 38
z 72 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

martina: Alkyos - 1. 10. 2014 15:21

Dobrý den, naprosto se ztotožňuji z touto reakcí. Náš pokoj ještě k tomu velmi zapáchal - polská recepční se nám snažila vymluvit, že jsme po celou dobu první, kdo má stížnost - byly zde špatně udělané odpady a příšerné staré deky s chlupem. Komentář ke krůtímu masu sedí - spousta lidí měla ty samé problémy - nebyly zde žádné omáčky k masům - pouze šlem ze škrobu a uhnilé ovoce. Měli jsme zvláštní pocit z pána, který vydával jídlo, jako by to platil, ze svého a my byli pouze otravný hmyz. reagovat

J. S.: Re: Alkyos - 2. 10. 2014 7:58

Naprosto souhlasím s doplněním mé recenze - pan kuchař byl nepříjemný, krůtí maso je zřejmě jeho "achilovka" a ty staré deky jsem nezažila na žádné jiné dovolené. reagovat
Přidat komentář

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Korfu - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání