Napsat recenzi

Preveza Sunset Beach Resort

Recenze hotelu Preveza Sunset Beach Hotel *** (Řecko - Epirus - Kastrosykia)

Hodnocení:
průměrně: 2,9/5
Vloženo:
Pobyt: září 2016
Přečteno: 432x
Recenze se líbila: 393 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 1

Na počátku bych rád podotkl, že jsme absolvovali s manželkou již desátou dovolenou v Řecku a pokaždé cestujeme na jiné místo a jiný ostrov. Takže bych řekl, že můžu trošku hodnotit. Býváme v podstatě nenároční a hlavně „nezkažení“ rekreanti pěti hvězdičkovými hotely v Turecku, Egyptě či jinde, dnes ne moc bezpečných zemí.

V první řadě musím podotknout, že hotel neleží na ostrově Lefkada, ale v Preveze, což je řecká pevnina. Netuším, proč ho mají cestovní kanceláře takto zařazen. Hotel Preveza Beach jsme navštívili na sklonku tohoto léta od 8. do 19. září 2016. V posledních letech si každopádně vybíráme hotely se službou all inklusive.

Hlavním dalším důvodem tohoto výběru byla vzdálenost od letiště cca 17 km, což znamenalo 20 minut jízdy autobusem. Hotel je sice na "konci světa", ale na odpočinkovou dovolenou vhodný. Je nutné se připravit na bodavou hmyzí žoužel. Její bodnutí nebylo vždy příjemné, a to ať u baru či v noci na pokojích. Delegátka nám při příletu a na schůzce sdělila co bylo nutné a v rámci možností se o nás postarala, za což jí moc děkujeme.

Na letišti při příjezdu a odjezdu jsme neměli žádné problémy, je to spíše jako na většině řeckých ostrovech letiště využívané pro rekreanty. Jinak slouží jako letiště vojenské. Rychlé odbavení nás docela mile překvapilo. Na letišti se při odjezdu dá i leccos málo koupit v duty free nebo se občerstvit před odletem. Ovšem toalety na letišti, ostatně skoro jako všude v Řecku – nic moc.

Prosím, berte tyto zkušenosti ani ne jako hodnocení, ale celkový popis námi prožité dovolené.

V žádném případě jsem nechtěl udělovat nějaké hvězdičky či body, ale dotazník by mne k zveřejnění nepustil. Samozřejmě si uvědomuji, že každý může mít svůj názor. Podotýkám, že v Řecku jsme byli již podesáté. Většinu těchto názorů měli i rekreanti, s kterými jsme se při pobytu seznámili.

Ubytování  průměrně (3/5)

Nemůžu hodnotit k hotelu přilehlé bungalovy, neviděl jsem je, nemám ve zvyku někde „slídit“. Vím jenom, že někteří češi v nich byli spokojení a někteří je chtěli vyměnit, nelíbilo se jim tam. Údajně malé pokoje nebo páchl odpad. Ale to byli lidé zvyklí na vícehvězdičkové hotely. V hotelu funkční výtah, úklid na pokojích probíhal každý den a to včetně veškerého povlečení a ručníků. Což se nám za deset let v Řecku stalo snad poprvé. A to i v lepších hotelích. Sprcha katastrofa, minivanička pro hubené s igelitovým závěsem. Ještě že mám 75 kg, jelikož při váze 90 a více kg, bych určitě igelitový závěs vytáhl z koupelny přilepený na zadku ven. Ať jsme při sprchání dělali se závěsem všemožná kouzla, tak voda vytékala nesprávným spádováním usazené vaničky tak šikovně ven, že jsme měli potopu. Ta bohužel ani neotékala do v půli umístěného kanálku. Asi v době výstavby a rekonstrukce hotelu ještě nebyla známá v Řecku vodováha. Nicméně každý den nám paní uklízečka dala nový supersající ručník, abychom se nemuseli s tímto trápit. Obávám se, že to byl problém celého hotelu. Jinak jsem byl jsem rád, že jsme si nezaplatili výhled na moře. Tušil jsem, že by nás v poledne a večer při odpočinku na balkóně trápilo sluníčko. Ale každý to má rád jiné. Kdo chce mít na balkóně stín, bude koukat před hotel a do polí a na hory. To mi vůbec nevadilo. Setkali jsme se zde se staršími manželi s vnoučkem, kteří se sem po roce vrátili. Česká klientela byla méně početná jak polská, něco zde pobývalo Řeků a asi Bulharů. Takže každopádně složení příjemné. Hotel už byl v polovině naší dovolené zaplněn s bídou na 50 %, což jsem samozřejmě uvítal. O víkendech se zde objevili pravděpodobně řečtí důchodci na přespání při nějakém výletě, měli tu i dvoudenní přespávací sraz se stravou motorkáři a dokonce i hosti nějaké řecké svatby se zde na noc ubytovali. Ale proč ne, aby hotel prosperoval, tak si musí majitelé či manažeři nějak pomoci s využitím jejich služeb. Každopádně nám vůbec nevadili. Zaplať pánbůh. Zkušenosti z jiných destinací u nás byly horší. Celkově působí hotel vybydleně co se týče vybavení nábytkem a vzhledu. Připomínalo mi to závodní rekreaci ROH v sedmdesátých letech minulého století. Na pokoji jsme neměli ani jeden šuplík, kam bychom si dali nějaké drobné věci či spodní prádlo. S tímto jsem se ještě nikdy nesetkal. Ještěže jsme měli v pokoji dvoupatrovou postel, kde jsme mohli naše poklady rozložit a nemít je zmačkané v kufrech. Kladem byla klimatizace a trezor zdarma, který nedostatek šuplíků v rámci služeb hotelu vyvažoval. Každopádně bylo všude viditelně čisto.

Strava a stravování  průměrně (3,5/5)

Stravování (all inclusive) nás docela mile překvapilo. Denně jsme měli výběr různých pokrmů, ze kterých jsme se vždy nasytili. Většina se sice opakovala, nicméně rozmanitost byla natolik dostačující, že jsme si každý den vybrali něco jiného. Škoda, že občas, hlavně ráno, byla strava studená. Kdysi jsem se dozvěděl řeckou teorii, že jídlo se má konzumovat studené – lépe se prý vychutná. Nikdy sen nám nestalo, že by i konci výdeje jídel něco chybělo nebo došlo. Kuchaři a kuchařka byli neustále „na place“ a ochotni každému sdělit, co je to za jídlo. Možná by bylo velmi vhodné název jídla (vepřové, skopové, mořské plody, atp.) napsat alespoň v angličtině na výdejní pult. S touto prezentací jídel jsme se setkali prozatím v každém hotelu. Co se týče darů moře jsem nikde takovou rozsáhlou nabídku neviděl. Bohužel, třeba za celých 12 dní jsme neměli takové klasické řecké jídlo jako jsou souvlaki či alespoň náznak gyrosu. Opravdovou lahůdkou pro mne byly (ač nejsem těstovinový) špagety se sýrovou omáčkou nebo tzv. turecký kotouč (masová roláda). Přílohy (rýže, brambory, hranolky, těstoviny, občas čočka) plně předčili očekávání.

Velice mile mne překvapila u výdejních pultů nabídka různých druhů koření, cibulky, nasekané petrželky atp., aby si mohl každý stravu dokořenit dle své chuti. Zákusky měli skoro stále stejné, a to včetně čerstvého ovoce (povětšině meloun či hroznové víno), ale to mi taktéž vůbec nevadilo. Zeleninové a studené těstovinové saláty také bez problémů a v široké nabídce včetně dresinků, octa, olivového oleje. Nápoj si každý host mohl nalít sám, což považuji za ideální. Jednalo se o pivo, bílé a červené víno, z nealko byl zde automat na colu, sprite, fantu, sodu. Samozřejmě všechno bylo z řecké produkce a docela kvalitní.

Snídaňový výběr dostatečný, mohl být ale k černému čaji nabízen např. ovocný či zelený. Ne každý má rád po ránu černý čaj. Já s tím ale problém neměl. Dále ke snídani z nápojů káva, mléko a džus. Nabídka byla složená z jogurtu a tvarohu, z kompotové broskve, dva druhy marmelád, med, dva druhy salámu, tvrdý sýr, minipárečky, někdy osmahlé klobásky, omeleta se sýrem, fazolky, croissanty sladké či slané se špenátem, sýrem či uzeninou. Takže docela O. K., až na to, že to bývalo hodně často studené. Výběr pečiva byl opravdu velmi slabý. Povětšinou nějaké bílé pečivo připomínající buchtu, která se u nás dává do jitrnic. Málokdy například tmavý chléb. Kladně hodnotím stálou a dostatečnou nabídku řecké speciality, sýru feta.

Někteří hosté (z každého národa někdo) si plnou penzi spletl s dokazováním něčeho nadřazeného, jako jsem to zažil u Rusů – narvat si talíře plné jídla, porýpat se v něm a jít si pro jiné. Na stole po nich zbyl doslova „hegeš“ a spousty jídla přišlo vniveč. To je mi strašně líto vůči personálu jídelny a hlavně kuchyně. Je to znevážení jejich práce. Vždyť není problém si nandat trošku a když mi strava chutná, tak si jdu přidat. Nikdy se nám nestalo, že by nás někdo odehnal od režonů plných jídla.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (2,7/5)

Animační programy bohužel pro Čechy žádné, asi už bylo po sezóně, takže nemůžu hodnotit. Poláci zde měli tři animátory, kteří se snažili zabavit polskou klientelu sportem, aquaerobikem, či večer jinými kulturními programy. Nebyl problém se k nim přidat, ale jazyková bariéra nás od toho trošku odradila.

Na recepci lidé přívětiví a ochotní. V baru pod hotelem jsme první tři dny čerpali all inclusive naprosto bez problémů. Obsluha namíchala koktejly či jiné drinky. Po třech dnech došlo k zeštíhlení návštěvní klientely a tím i personálu baru, která byla přebytečná. Od té doby byl pro program all inclusive „otevřen“ i bar u bazénu (před tím byl pouze pro polopenzi, která si vše hradila) a začala pro hosty doslova katastrofa. Obsluha pravděpodobně dostala příkaz šetřit nebo jim vadilo, že bylo změnami v organizaci all inclusive omezeno spropitné. Objednávání drinků bylo pro hosty s kterými jsem hovořil nepříjemným zážitkem v podobě nevraživého pohledu. Byli jsme obsluhováni doslova způsobem 70 % ledu a zbytek činil drink alkoholu a nealko. Pánové u pool baru doslova pokazili ostatnímu příjemnému personálu nejenom mé hodnocení, ale i hodnocení ostatních hostů. V případě, že jste barmanovi sdělili, že nechcete led, byl pohled ještě nevraživější. Takže po nalití jsem byl nucen led vyházet, jelikož bych pil zmrzlou vodu od bůhvíkde. Jednou jsem tento vodní drik

vypil a moc dobře mi to neudělalo. Dá se říci, že večer u baru jsme od 20 do 23 hod. vypili tak 3 drinky, víc ne. Takže jsme nebyli nějací pruditelé ze systému je to zadarmo, tak to do sebe nalijeme. Docela mi překvapilo, že nebylo rozléváno ouzo, na které jsme se těšili. V nabídce byl např. bílý rum, whisky, brandy, nějaký višňový likér, z nealko tonic, cola, sprite, oranžáda, soda z obchodního řetězce Lidl. Ale to stačilo. Pouze jenom a jenom být obsloužen trošku ochotněji. Vždyť jsme si to zaplatili, a tím jsme s hotelem či respektive s cestovou uzavřeli smlouvu o prezentovaných službách. Dále v odpoledních hodinách bylo možné si na baru vzít lehké jídlo (sladký perník, slané pečivo či něco jakobysendvič).

V baru u pláže se ke konci našeho pobytu obsluha vyměnila a po počátečním „seznamování“ s tímto mladíkem jsme vycházeli na jedničku. Barman nám i namíchal koktejl ze tří druhů nápojů či udělal kávu. Během dne jsme ho navštívili maximálně 2 x. Nejsme takoví žíznivci, abychom mu vypili bar. S posezením venku či i pod střechou při nepřízni počasí problém nebyl, místo jsme vždy našli.

Na hotelu byla všude k dosažení Wi-Fi. Na počátku jsme měli potíže s připojením, nicméně po trošku složitějším připojení k mobilům či notebooku byla rychlost docela příjemná. Trošku mi vadilo každodenní přihlašování k síti, ale takto to měl hotel řešené, asi z důvodů omezení stahování dat. Proč ne.

Hotelový minimarket je umístěn přímo v hotelu, ale najdete zde opravdu pouze to základní, co by jste mohli potřebovat.

Pláž a moře  průměrně (3,4/5)

Trošku jsem měl obavy, aby v tomto ročním období zde bylo teplo a hlavně nepršelo, což bohužel byly obavy oprávněné. Zažili jsme nestálé počasí, při příletu i odletu bouřky. Během pobytu se počasí měnilo jako na houpačce. Nicméně jsme se vykoupali v moři a ne jednou. Teploty byly sice okolo 25 st. C., ale dalo se to vydržet, zimníky jsme nepotřebovali. Pro mne z toho plyne ponaučení, že v září už budu opatrnější s výběrem lokality. Chtělo to opravdu letět trošku blíže k rovníku. I loňská zkušenost s Kefalonií mne v tomto utvrzuje. Každopádně, pokud nemáte rádi velká tepla, tak proč si tuto lokalitu nevybrat.

Moře bylo prioritou naší dovolené a také nezklamalo. Krásně čisté a teplé. Pláž velice prostorná byla ne úplně písčitá, ale chodili jsme normálně bosi. Různé naplavené frakce písku jsou příjemné na chodidla. Skoro bych hodnotil pláž jako nejlepší a pro mne nejužitečnější, co jsem zatím u hotelů viděl. Sice již kousek od kraje se dno svažovalo do hloubky, takže pro malé děti nic moc. Pokud měli dozor, tak žádné nebezpečí nehrozilo. Každý den jsme využívali lehátka u mola i bez slunečníku. Měli jsme zde krásný nádherný klid. Na pláži se slunečníky jsem viděl, že lehátek také bylo vždy dostatečné množství, navíc zcela bez poplatků. Asi tato služba hotelu plánovitě vyvažovala jiné nedostatky služeb hotelu. Ráno byla hladina nádherně klidná, odpoledne začal každý den foukat i dost vítr a dělali se vlnky. Po a před bouřkou jsme si zařádili i ve větších vlnách. Paráda.

Na šnorchlování to ale asi nic moc nebylo. Sem tam ve větší hloubce nějaký život. Jinak pro řecko docela příznačné – do moře se vyklopí zbytky betonů či dlaždic. Od mola nalevo byly zbytky asi nějakého dávného pokusu o betonové molo, ze kterého trčeli orezlé nebezpečné trubky. Dál v moři bylo v hloubce vidět něco jako větší balvany, ale ty nevadili. Po bouřce bylo moře lehce zakalené a sem tam nějaká tráva.

U hotelu je také bazén, který jsme využili pouze jednou odpoledne, když na pláži byl už nesnesitelný vítr. Voda v něm byla čistá a slečna plavčice dohlížela na pořádek a bezpečnost. Vydávala také oproti vratné záloze ručníky na pláž či k bazénu, které se mohly kdykoliv měnit za čisté. Tuto službu považuji za perfektní a ne všude v řeckých hotelích ji provozují.

Okolí hotelu  průměrně (2,5/5)

V okolí hotelu nečekejte žádné vzrušení. Je to opravdu klidná lokalita, kde se nedá ani říci, že tam chcípl pes. Těch se poblíž hotelu pohybovalo asi pět. Nicméně po odehnání se odplížili dál k jiným rekreantům, kteří jim něco dali k snědku. Nevím, jak toto mám hodnotit, nejsem nepřítel živých tvorů, ale nemyslím si, že je vhodné se „mazlit“ s cizím psem a vůbec, aby ho hladili děti rekreantů. Není to sranda, pokud dojde ke kousnutí. Personál hotelu z nich také nebyl nadšený.

V okolí hotelu kurt na tenis, košíkovou, volejbal, minifotbal. V hotelu kulečník a stolní tenis. Bohužel minigolf byl velice zanedbaný zapadaným jehličím a dlouho stály na drahách voda po deštích. Vadilo mi například, že u barů seděli pracovníci hotelu, asi údržbáři a než by vzali do ruky koště či hadr, aby po dešti utřeli stoly či opatlané židličky, tak cucali drinky či frappé a civěli do okolí. Pro mne nepochopitelné, ale pro Řeky za ta léta pozorování asi normální.

Hotelový minimarket je umístěn přímo v hotelu, ale najdete zde opravdu pouze to základní, co byste mohli potřebovat. Levněji a s větším výběrem uspějete v minimarketu Zorbas, který je asi 150 metrů od hotelu, a to včetně přilehlé taverny. Tu jsme ale nevyužili – měli jsme all inclusive. Paní v minimarketu nám vybrané dárky i úhledně zabalila.

Okolí hotelu bylo „řecky“ uklizené, ale pouze k hranici pozemku. Mimo areál opět nepořádek, ale to je bohužel Řekům vlastní. S tímto je nutné asi v celém Řecku počítat. Pokud se vydáte mimo hotel najdete všude křoví, neupravené plochy a hrozně bídně obdělaná a zaplevelená asi orná půda.

Celkový dojem  průměrně (2,9/5)

Jelikož jsme byli na pevnině a chtěli jsme opravdu alespoň trochu vidět Lefkadu (auto si zásadně v cizině nepůjčuji), tak jsme se nechali recenzemi zlákat na lodní výlet po čtyřech ostrovech. Autobus nás po hodině jízdy zavezl do Nidry, kde jsme nastoupili na loď Nidri Star I. Před vyplutím jsem tušil, že to pro mne nebude to pravé ořechové. Již jsem před léty takový výlet zažil na Krétě, ale tohle bylo jiné. Pro mne horší. Loď byla asi šikovností pana kapitána přervaná lidmi. Na palubě byly přidány všude plastové židličky za účelem efektivního využití lodi. Tím byla omezena naše schopnost někam vůbec jít a něco vidět. Ostatní výletní lodě v přístavu takto narvány nebyly. Po vyplutí se rozezněly ampliony po celé lodi hudbou. Následné komentáře v amplionech ve čtyřech jazycích byly dobré, alespoň jsme věděli, kudy jedeme a co bychom viděli, kdyby nebyla loď narvaná k prasknutí. Přeplněnost nebyl jenom můj problém, ale stěžovali si i ostatní čeští výletníci. U nás seděli asi nějaké mladé Angličanky, které si ještě nohy vytelily na sedačky a počaly se mazat směsicí ne moc voňavých krémů na opalování. Kousek ode mne ležel chudák retrívr, který se potil. A hodně. Do toho se potili i účastníci zájezdu. Při zastávce na koupání jsem zažil masakr na WC – všichni se tam převlékali do plavek. Pláže (celkem 4 zastávky na koupání) byly sice krásné, ale připadalo mi to, jako když byla vypuštěná zvěř. Při každé koupací zastávce u nás kotvili další výletní lodě a každá, včetně té naší, ampliony produkovala jinou muziku. Docela príma poslech. Po nalodění lítali účastníci koupání po přeplněné palubě a prodíráním se v podstatě utírali o výletníky, kteří se koupat nechtěli. Ne každý chtěl prožít den nasolený jako treska a upatlaný. Bar na lodi včetně opékání špízů byl docela příjemný, akorát při opékání se do již takto zasmrádlé lodi vmísil pach spáleného oleje. Celkově musím poznamenat, že to pro mne bylo jedno velké peklo v době trvání devíti hodin.V jednu chvíli jsem myslel, že skočím přes palubu a poplavu někam ke břehu, jedno kam. Kdyby loď nebyla přervaná výletníky, tak věřím, že to mohl být velice povedený výlet.

Závěrem mi vadil přístup rekreantů, kteří byli schopni se v nabídkových režonech rýpat a jídlo tímto esteticky znehodnotit. Dalším problémem, s kterým se nemůžu smířit, je oblečení hostů hlavně k večeři. Opravdu na každé dovolené se setkávám s neúctou hostů k Řekům – večeřet alespoň trošku slušně oblečen. Jedná se hlavně o Poláky a Čechy, kteří přišli v kraťasech, vytahaném triku bez rukávů a někteří měli při jídle na hlavě orvané kšiltovky někdy i s brýlemi. Dokonce i dámy s mokrými plavkami přehozenými pašmínou či nějakým zvlhlým šátkem Je to opravdu vrcholem zupáctví a omezenosti. Bohužel to dělali i lidé pokročilejšího věku. Pro mne hrůza. Myslím si, že delegátky by měly na toto upozornit a je mi líto i obsluhujícího personálu, že nemůže takového hosta umravnit.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 28
z 56 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Kalisto: Preveza - 22. 1. 2017 13:43

naprosto souhlasím, byli jsme tam v té době také - jen jídlo bylo studené a tím pádem mastné, tak měl žaludek co dělat. reagovat
Přidat komentář

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Epirus - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání