Napsat recenzi

Pěkná dovolená

Recenze hotelu Villa Makedon Apartments *** (Řecko - Chalkidiki - Sarti)

Hodnocení:
průměrně: 4,8/5
Vloženo:
Pobyt: červen 2014
Přečteno: 1 316x
Recenze se líbila: 455 čtenářům
Fotografie: 9
Videa: 0
Komentáře: 0
  • pláž pláž
  • příjezdová cesta, vzadu vlevo je obchod, vpravo plážový bar, vlevo kolem hotýlku se jde dozadu k Makedonu příjezdová cesta, vzadu vlevo je obchod, vpravo plážový bar, vlevo kolem hotýlku se jde dozadu k Makedonu
  • východ slunce nad Athosem z naší terasky východ slunce nad Athosem z naší terasky
  • pláž u skal pláž u skal
  • východ slunce východ slunce
  • cesta od pláže, 3. budova vpravo Makedon cesta od pláže, 3. budova vpravo Makedon
  • restaurace s jídelnou pro návštěvníky Makedonu restaurace s jídelnou pro návštěvníky Makedonu
  • ..a pořád jdeme a vody je stále málo .... ..a pořád jdeme a vody je stále málo ....
  • není co dodat není co dodat

Pobyt jsme absolvovali v červnu, takže ještě málo turistů a klid.

Ubytování  průměrně (3,5/5)

Rezidence má asi 10 různě velkých pokojů od přízemí po 2. patro. V přízemí, i když je francouzské okno situované na moře, tak moře není vidět, jelikož před pokojem neustále parkují auta, to je celkem nepříjemné.

Voda z kohoutku teče údajně pitná, není odsolovaná, ale raději jsme používali i na vaření balenou.

Strava a stravování  průměrně (4/5)

Stravu jsme si zajišťovali sami. Restaurace, která poskytuje polopenzi Makedonu, je asi 80 m od rezidence, stravování tam není formou bufetu, ale číšník donese jídelní lístek.

Názory turistů byly rozporuplné, spíš horší, ale to nemůžu posoudit.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,2/5)

Velký pokoj, manželská postel a poschoďová postel, toaletní stolek se zrcadlem, 2 noční stolky, malá skříň, odkládací stolek a plastové židle. Kuchyňský kout, lednice velká, vařič 2plotýnky, malá trouba. Nádobí - 1 hrnec, 1 pánev, 1 rendlík, džezva. Hrnky, talíře, příbory, naběračka, prkýnko, podnos. Studio bylo uklízeno, vytřeno, ale nádobí upatlané, zaschlé lepivé kapky. To by se v žádném případě nemělo stávat (nebylo to jen u nás, i v jiných studiích) i když si veškeré nádobí vždy předem umývám.

Koupelna - sprchový kout, umyvadlo, klozet. V koupelně nám nesvítilo světlo, 5x měnili zářivkovou trubici, nikdy tam nedali novou, vždy opotřebovanou, tak to zase přestalo svítit.

Byli jsme v přízemí, na terasce před pokojem sušák s kolíčky, zahradní nábytek.

Jelikož balkony v 1. a 2. patře sahají asi do půlky terasy, hosté z vyšších pater nám tam neustále sypali smetí.

Neuklízí se na pokojích, povlečení se mění 1x a nejsou k dispozici ručníky ani osušky.

Tak to nám nevadilo, nemám ráda, když mi po pokoji stále někdo šmejdí.

Paní majitelka je usměvavá paní stř. věku. Domluví se anglicky.

Pláž a moře  průměrně (5/5)

Pláž asi 100 m od rezidence, pěkný jemný písek. Přímo naproti rezidence Makedon jsou pouze slunečníky bez lehátek, ale za našeho pobytu tam stavěli dřevěnou budovu, snad tam pak bude nějaký plážový bar a možná i lehátka. Na vedlejších plážích byla i lehátka.

Konzumace nápojů z baru je nutná, 1 nápoj = 1 lehátko na celý den = 3,- Eu. Na těchto plážích bylo i uklízeno.

Moře vhodné pro rodiny s dětmi, asi 150 m mělčina, pak pozvolný sklon do hloubky. Voda byla teplá, 1 den bouřka, velké vlny, ale pak zase klid, ráno úplně klidná voda, během dopoledne malé vlny. Voda průzračná.

Okolí hotelu  průměrně (4,2/5)

V blízkosti rezidence je 1 obchod se smíšeným zbožím, ale koupili jsme tam vše co jsme potřebovali,několik restaurací. Každý den jezdili k rezidencím zelináři s ovocem a zeleninou, a to i několikrát denně. Procházky po okolí - bezpočtu, různými směry.

Město, tak to už je horší. Dle delegátky 7 min podél pobřeží ????, manžel, který je dobrý chodec to zdolal za 20 min, já mám zdravotní potíže, takže 45 min. Spoustu různých obchůdků se suvenýry, minimarkety, lékárny, pekárna, 1 větší supermarket, ale trochu bokem, večer disco, no běžné řecké město.

Místní doprava žádná, autobus jezdí z centra do Toroni a Neos Marmaras, ale nelze se tam spoléhat na jízdní řád, vloni jsme tak chtěli jet z Toroni do Sarti, ale po 45 min čekání na zastávce jsme to vzdali.

Celkový dojem  průměrně (4,8/5)

Byli jsme, i přes absenci dopravního prostředku, spokojeni. Holčička se vyřádila v moři, nemuseli jsme mít obavy, že by spadla do nějaké hloubky, nebo že by se poranila na kamenech.

Rezidence je vhodná i pro starší a méně pohyblivé osoby, pokud si objednají pokoj v přízemí a nebude jim vadit, že před jejich pokojem neustále parkují auta a není vidět na moře.

Měli jsme pěkné počasí a tak jsme každý den viděli na Athos.

CK pořádá několik různých zájezdů, většinou celodenních, pro jejich časovou a fyzickou náročnost jsme se nezúčastnili. Velice oblíbené byly v minulosti trhy v Neos Marmaras, ale i tento zájezd je na celý den, jelikož je spojený s okruhem po Sithonii.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 3
z 4 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Chalkidiki - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání