Napsat recenzi

Pro mě paráda !

Recenze hotelu Memories Holguin Beach Resort **** (Kuba - Holguín - Playa Yuraguanal)

Hodnocení:
průměrně: 4,7/5
Vloženo:
Pobyt: leden 2017
Přečteno: 321x
Recenze se líbila: 423 čtenářům
Fotografie: 6
Videa: 0
Komentáře: 1
  • hlavní vstup (recepce, lobby, bar 24 h) hlavní vstup (recepce, lobby, bar 24 h)
  • ubytovací objekty ubytovací objekty
  • hotelová pláž I - koupání hotelová pláž I - koupání
  • soustava bazénů - 7 v kaskádě, se stálým průtokem soustava bazénů - 7 v kaskádě, se stálým průtokem
  • plážové animace - dnes příprava kávy plážové animace - dnes příprava kávy
  • hotelová pláž II - vodní sporty (půjčovné zdarma !) hotelová pláž II - vodní sporty (půjčovné zdarma !)

I přes fakt, že kubánské hotely jsou (či mají být) výkladní skříní a hlavně musí zajistit příjem z turismu, byl jsem mile překvapený. Ty 4* si plně zaslouží a celkovou šíři nabídky služeb by závistivě sledovala řada resortů stejné klasifikace jak ve Středomoří, tak na Blízkém východě.

Asi jen nelze souhlasit, že je to vhodné "pro osoby toužící po klidu a odpočinku", rozlehlost resortu a ubytovací kapacita, stejně tak "provoz" na vnitřních komunikacích, to v podstatě vylučuje - ale oficiální klasifikace je každopádně objektivní a vzhledem k politicko-ekonomické situaci země to předčilo očekávání. Téměř optimální poměr cena : výkon !!!

Ubytování  průměrně (4,3/5)

Kdyby to šlo, tak 4+. Standardní pokoje jsou v samostatných pavilonech, po 4-10, kolem vašich dveří se prochází do max. dalších 2 pokojů, takže klid a soukromí. Pokoje prostorné, s terasou či balkonem (stolek + lenošky), v koupelně potěší úplné oddělení WC, sprchy od hlavní části. Denní výměna ručníků, osušek + ložního prádla, postele vždy vzorně ustlané.

Dílčí slabinou je hustý porost v těsné blízkosti, takže je spíše šero a při větru /skoro pořád../ větvě lomozí o střechy a stěny a při vydatnějším dešti jsou chodbičky zčásti zaplaveny.

Součástí inventáře je standardně lednička, deštník (a jak se hodí...) - já měl i žehličku, žehlící prkno a minibar až na 4 lahve. Někde byly i varné konvice - ale kdo by si dělal kávu/čaj sám, když je nonstop provoz na nápoje.

Trochu záhadná klimatizace - i když chlazení dosáhlo požadované teploty, stále pak běžel větrák a dokonce i při dalším poklesu o -1°, když se úplně vypne, je mírně cítit odpad. U odpadových otvorů (celkem asi 4) občas proběhnou nějaká zvířátka, ale asimají své teritorium a mimo koupelnu jsem je nezahlédl.

Strava a stravování  průměrně (5/5)

Šíře nabídky obrovská, spíš jen drobné logistické problémy, primárně vše formou samoobsluhy, ale zejména nápoje přinese obsluha opakovaně až ke stolu (zvlášť za malý "bakšiš" hned zpočátku).

K snídani vejce na 5-6 způsobů - omelety + palačinky připravované individuálně na přání, pečená slanina, minipárečky i klobásky, salámy i sýry, pochopitelně základní zelenina + ovoce, zdarma koktaily z rozmixovaných plodů (např. i karambola).

Při obědech i večeřích připravují /téměř/ veškeré maso - hovězí, vepřové a kuřecí plátky, rybí filety, mušle, kalamáry + garnely opět přímo na přání každého (trochu nevýhodou je delší čekání, ale vyplatí se), samostatný pult s fastfood nabídkou (hot-dog + burger), Dále samostatně těstoviny (až 3 druhy) + minipizza (2 druhy).

Možná trochu zarazí kvalita ovoce + zeleniny /jako v českých supermarketech/, např. ananasy i melouny jsou nedozrálé, stejně tak rajčata i okurky a kdo pamatuje kubánské pomeranče, tak se rozhodně nezlepšily. Překvapí i kombinace zeleniny čerstvé a nakládané - naberete si čerstvý hrášek a kukuřici, ale hned vedle jsou fazolky či cibulky konzervované nějakou kyselinou (ocet takové koncentrace jsem ještě neviděl...).

Výdejní doba více než dostatečná, i 10 min. před koncem je k dispozici 70 % nabídky.

Dále 4 restaurace "a la card", s objednáním není problém, nárok je na všechny 1x za pobyt. Nějaký snack je 24 hod. k dispozici v jednom z barů a i plážový bar kromě pizzy, hot dogů nabídne občas i pečené selátko nebo grilované kuře, za 10 EUR lze objednat i 1/2 humra.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,7/5)

Opět bych to zvýšil na 4+, velmi široká nabídka, non stop provoz recepce + 2 barů, v běžné denní době stále obsluhovaná místa pro kontakt s hosty (většinou se na 1 místě objedná a na jiném čerpá), vlastní směnárna /raději EUR/, obchůdek /drahý/, umožňují i cca 6 prodejních stánků "pouličních" obchodníků, ale střídají se (sortiment i prodejci). Velká nabídka vodních sportů /na amatérské bázi - šlapadla, kajaky, šnorchlování - jen katamarán je s doprovodem/, denně nárok na 1 hod od každého druhu !

Mezi služby patří i možnost objednání dopravy po areálu (z/do restaurace, odvoz zavazadel nebo jen projížďka - areál je fakt veliký), pochopitelně se očekává malé všimné /jinak se třeba cestou vybije akumulátor vozítek../. Je dobré mít po kapsách drobné, ani 2x 25 cent (cca 14,- Kč) personál neurazí !

Personál je četný, pracovitý, ochotný a usměvavý, občas způsobí drobný problém přímá nekompetentnost nebo absence informace /třeba když lokálně dojde nějaký druh drinku nebo jen přísady, raději pošlou do jiného baru, než aby si sami doplnili/. "Studenější" jsou jen uklízeči (rozbité nádobí, vylité tekutiny), ale to jen proto, že stejnou mzdu dostane i tehdy, když nemá co uklidit...

Společná část hotelu v podstatě plně bezbariérová a předpokládám, že i část ubytovací kapacity je tako zařízena.

Pláž a moře  průměrně (4/5)

Vlastní pláž pouze pro potřeby hotelu, vše zdarma a převážně vždy smeteny vyplavené nečistoty, i když občas toho není málo, vyváží se vozíky na okraje, kde to pak bohužel trochu připomíná smetiště - ale od centrální části slušně vzdálené. Při odlivu se dá jít poměrně daleko směrem na západ /i naboso/, problém je při přílivu a větším vlnobití. Vstup do moře velmi pozvolný, shluky vodních rostlin jsou nepravidelné a trochu četnější, než by se ze břehu čekalo, ale dají se najít jen písečné průchody až cca 100 m daleko. Vítr sice působí větší vlny, ale ty se vždy rozbijí o korálovou bariéru ve dvojnásobné vzdálenosti a jedinou nevýhodou je pak zvíření písku u břehu a zvláště rozryté dno.

Při nejvyšším přílivu se vyvrhuje spousta mušlí a škeblí, občas se padne na kousek, který pak na trhu objevíte za víc než 10 EUR /CUC (vývoz bez problémů - neplatí pro korály !).

Vlastní plážový bar, s 90 % sortimentu alko i nealko, pouze omezena nabídka koktailů, před vstupem na pláž čerstvé kokosy - zdarma ! Obsluha stíhá, málokdy je vetší fronta než 10 osob, v největším návalu se zjeví 2 barman a oddělí čepování piva (Kanaďani si nechávají točit do termo nádob /až barelů.../ a to chvíli trvá. Kolem poledne i zde malý snack , cca obden i extra nabídka grilovaných mas - dá se zde "přežít" celý den, bez návratu na oběd do hlavní restaurace.

Malou slabinou je vzdálenost WC (100 m a neznačeno), zejména páni zhusta odbíhají do okrajových křovin...

Okolí hotelu  průměrně (4,7/5)

O okolí se sice nedá příliš mluvit, jde o víceméně uzavřený areál, značně rozlehlý. Dá se jít po příjezdové silničce, lemované palmami, ale vidět jsou jen okolní pastviny a okolní pahorky, cca 800 m od hotelu je vetší farma kombinovaná s jednoduchou ZOO, ale uvnitř jsem nebyl. Pár pěšinek do podrostu sice působí romanticky, ale konkrétního není k vidění nic (ti, co zašli dále, se prý přiblížili k hranicím sousedních resortů). S ohledem na minimální provoz je silnice vhodná pro rekreační běžce,

Prostředí spíše ocení ti, kdož preferují klídek, zklamaní pak budou milovníci komplexů typu golf + marine.

Celkový dojem  průměrně (4,7/5)

V této zemi nad očekávání. Celkově neváhám přidat půlku poslední hvězdy (****+), zvlášť v porovnání s cenou, potažmo pak s celkovou ekonomickou situací země ! Jeden z mála hotelů, který si hodnocení vyslouží spíš personálem a službami, než honosným vzhledem a drahým vybavením. S klidným svědomím doporučuji !!!

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 3
z 3 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

další recenze hotelu »

Komentáře

Hana Prokopová: Hotel Memories Holguín - 7. 2. 2017 23:02

Hotel splňuje všechny představy o perfektní dovolené, ubytování, personál, strava, drinky, areál, ubytování- vše dokonalé. Areál je velice rozlehlý, doporučuji pevnou obuv na přemísťování pokoj - pláž - jídelna - bar, hodně se zde nachodíte, případně najezdíte elektrovozítky. Jediné malé mínus je moře, které je kousek od břehu zarostlé vodními travinami a znepříjemňuje plavcům cestu do hlubší vody. S tím se ale nedá nic dělat. CK měla zájezd perfektně zorganizovaný, delegátka Eva byla skvělá. Hotel si zaslouží nejlepší hodnocení a doporučení! reagovat
Přidat komentář

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Holguín - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání