Napsat recenzi

Průměrný hotel pro běžného návštěvníka

Recenze hotelu Grand Tala Bay Resort Aqaba ***** (Jordánsko - Rudé moře - Tala Bay)

Hodnocení:
průměrně: 2,5/5
Vloženo:
Pobyt: květen 2023
Přečteno: 28x
Recenze se líbila: 56 čtenářům
Fotografie: 17
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Pokoj Standard Pokoj Standard
  • Chodbička v pokoji Chodbička v pokoji
  • Pokoj po úklidu Pokoj po úklidu
  • Ukázka jednoho z jídel (víc fotografií nemám) Ukázka jednoho z jídel (víc fotografií nemám)
  • Hotel z pohledu od hlavního bazénu Hotel z pohledu od hlavního bazénu
  • Heat Wave bar a diskotéka v plném proudu Heat Wave bar a diskotéka v plném proudu
  • Zapadající slunce na pláži Zapadající slunce na pláži
  • Posezení u hotelu Posezení u hotelu
  • Tala Bay Marina Tala Bay Marina
  • Tala Bay Marina Tala Bay Marina
  • Lehátko s přístřeškem na pláži Lehátko s přístřeškem na pláži
  • Výhled z pokoje Výhled z pokoje
  • Vstup do moře - BOTY DO VODY NUTNÉ Vstup do moře - BOTY DO VODY NUTNÉ
  • Tala Bay Marinia Tala Bay Marinia
  • Hotelová pláž Hotelová pláž
  • Výhled z pokoje Výhled z pokoje
  • Molo, které se bude rekonstruovat, aby byl příjemnější vstup do moře Molo, které se bude rekonstruovat, aby byl příjemnější vstup do moře

V hotelu jsem byla ubytovaná v rámci infocesty v Jordánsku v květnu 2023. Je to hotel, který má dle mého názoru průměrné, ale dostačující služby. Není to žádný luxus, ale člověku se dostane to, co od dovolené lze požadovat. Za svůj pobyt jsem opravdu byla spokojená s přístupem personálu, výběrem jídla i možností vyžití v hotelu. Co bych vytkla, tak jsou omezené hodiny výdeje alkoholu, člověk si opravdu musí zapamatovat, co kdy si může dát, ale vzhledem k tomu, že je to jediný hotel v Aqabě, který má úplné all inclusive (a ne light) a je přizpůsobený nám - evropským hostům, tak se opravdu snaží.

Ubytování  průměrně (2,9/5)

Vybavení pokojů už něco pamatuje, ale není to žádná katastrofa, jak jsem se dočetla v některých recenzích. Pokoj je čistý, koupelna se záchodem tak akorát. Úklidová služba funguje, každý den, líbí se mi, že jsme v pokoji vždy měli 1,5 l vody na osobu, vzhledem k tomu, že se pít vodu z kohoutku nedoporučuje (jako v každé arabské zemi). Pokoje byly vždy čisté a uklizené, ručníky vyměněné, toaleťák doplněný, koše vysypané. Což je to, co očekávám.

Strava a stravování  průměrně (2,8/5)

Výběr nebyl až tak obsáhlý v porovnání s jinými hotely, ale každý den se snažil personál jídlo obměňovat a byla možnost ochutnat různá jídla. Záleží, co a jak si člověk poskládá. Pokud si bere stále to samé jídlo dokola, tak věřím, že strava může být monotónní. Jediné co bych vytkla, tak je to, že někdy personál nestíhal uklidit stoly. Ale co se týče vína a piva u jídla, jak jsem zde četla, tak jsme vždy měli na stole všeho dostatek a nebylo toto pití nijak omezeno.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (2,6/5)

Co bych chtěla vyzdvihnout, tak je bar Heat Wave, který fungoval do 23:00 a byl zde program (belly dance, diskotéky), možnost dát si vodní dýmku (přímo v Aqabě byla jednou tak levnější, ale s tím se v hotelu dá počítat, že to bude dražší). Také jsme zde vždy dostali víno, pivo či jiný drink (v rámci all inclusive není moc velký výběr, ale na arabskou zemi a jak už jsem psala výše, že je to jedinný hotel v Aqabě s plnohodnotným all inclusive, je to slušná nabídka).

Personál byl ochotný a cokoliv jsme požadovali, tak se snažili splnit. Ono je to možná o přístupu. Pokud se člověk chová mile a občas se i usměje, tak se mu to vrátí. Oni nejsou naši poskoci a my bychom se podle toho jako hosté měli chovat a mít i k personálu nějakouk úctu. A uvědomit si taky, že nejsme čuňátka.

Pláž a moře  průměrně (3/5)

Pláž je zde písečná, přímo u hotelu a lehátka a slunečníky zdarma. Jen co je horší, tak je kamenný vstup do moře (až je přejdete, tak je to v pohodě), ale určitě se hodí boty do vody, ty NEZAPOMENOUT.

Okolí hotelu  průměrně (3,4/5)

Hotel je v části Tala Bay, kde je spousta dalších hotelů v okolí a v docházkové vzdálenosti (asi 5 min chůze) je i hezký přístav s obchůdky a restauracemi kolem. Je zde hezká procházka večer, kdy vše pěkně svítí. Samotné centrum Aqaby je asi 15-20 km vzdálený. Určitě doporučuju večerní návštěvu Aqaby za nákupy a atmosférou - dá se jet taxikem.

Celkový dojem  průměrně (2,5/5)

Celkový dojem je pozitivní. Ono jak se říká, kdo chce psa bíti, hůl si vždy najde. V tomto případě jsou také drobné výtky, ale celkově je hotel opravdu fajn. Pokud si chcete odpočinout, nabrat síly a zrelaxovat, není o čem. Určitě ale doporučuji nezůstávat pouze v hotelu. Jordánsko je země spousty chutí a vůní a určitě se vyplatí podívat se do Petry, k Mrtvému moři nebo do pouště Wadi Rum, která předčila mé očekávání. Ať už v rámci výletu od CK nebo individuálně. Stojí to za to. A pak zjistíte, že Jordánci jsou velice milí lidé, kteřé jsou pyšní, že jste si pro návštěvu vybrali právě jejich zemi. Nebudou Vás urputně nutit k nákupu suvenýrů, ale popřejí Vám hezký den. To je moje vlastní zkušenost, která mi přišla velice milá a to pak člověk neřeší, jestli má na jídlo druhý den po sobě kuře.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 12
z 25 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro mládež
  • Pro zamilované a manželské páry
  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Rudé moře - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání