Napsat recenzi

Hrůzný pobyt v obludáriu

Recenze hotelu Apartment Ben Yehuda 54 (Izrael - Tel Aviv)

Hodnocení:
Vloženo:
Pobyt: červen 2017
Přečteno: 186x
Recenze se líbila: 434 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 2

Říká se, že by si člověk měl někdy sáhnout až na dno. Myslím, že nám se to s manželkou podařilo letos v Izraeli při 42 zahraniční dovolené. Ač jsou Izraelci velice příjemní a přátelští lidé, zejména směrem k občanům ČR a tedy i bývalého Československa, přesto se u nich projevuje jakási "nakaženost" arabským světem, což se pak odráží v některých oblastech, zde konkrétně v ubytování.

Ubytování 

V loňském roce jsme s manželkou navštívili město Eilat u Rudého moře a tak jsme se rozhodli, že se podíváme na druhý konec Izraele ke Středozemnímu moři. Náš výběr, bohužel, ovlivnil posun termínu letu do Tel Avivu, neboť oproti původnímu pátku ráno se letělo v sobotu ráno a to je Šábes/ nebo taky Šabat nebo Sabat/. V podstatě je to jedno, protože nic nefunguje, tedy kromě taxíků, které vás oškubají až na slipy. Naše původní ubytování ve městě Aškelon tím padlo, protože bychom za taxík tam i zpět dali víc, než za celé ubytování a tak jsme se rozhodli /bohužel/ pro levnější variantu v Tel Avivu. Našli jsme si přes portál ****** celkem levné ubytování /tedy relativně, protože v Izraeli je zhruba 3 - 5x dráž, než u nás/. Podle fotografií na portále jsme usoudili, že by to nemuselo být špatné, 200 metrů od pláže.

Po příjezdu na ubytování jsme ovšem zažili nebývalý šok! Především - ubytování bylo v suterénu, vlastně v jakémsi bunkru, který mi připomínal výcviková léta na vojně v 80 létech minulého století. Od všade trčely dráty a různé hadice. Ve zdích byly díry, které vedly bůhví kam /později jsem to zjistil. Byly to hlavní trasy švábů, ale o těch až později/. Spolumajitel nás zavedl do našeho pokoje/ ó jak vznosné pojmenování/ který nám byl přidělen a spěšně se vzdálil z dosahu ubytování. Ano, už vím, jaké je to být v kataleptickém stavu...Je to popsáno dokonce tak, že je to "symptom mizejícího kokainového opojení". U nás to byl, bohužel, symptom mizejícího opojení z krásné dovolené. Špinavá špeluňka 3x3 metry se dvěma narvanými postelemi stlučených snad na koleně a jednou pryčnou, na kterou jsme byli nuceni si dát oblečení a jiné věci, protože v pokoji byla absolutní absence skříní, či jiného odkládacího ústrojí. Zamřížovaná okénka u stropu/byli jsme přece v bunkru/ nepropouštěla mnoho světla a chmurně svítící jediná zářivka dodávala tomuto "obludáriu" jedinečnou hamletovskou atmosféru. Pochmurnost tomuto prostoru dodával navíc velký, špinavý a zaprášený větrák.

Vypotáceli jsme se z ubytovacího prostoru/nemám dále odvahu nazývat toto místo pokoj/ s tím, že si alespoň uvaříme kávu. V podmínkách ubytování totiž byla deklarována kuchyňská linka... Jistě, ale kuchyňská linka se vyznačuje jistými náležitostmi, jako je třeba tekoucí voda se dřezem. Dřez jsme nenašli, vodu jsme objevili asi pět metrů na WC. V popisu kuchyně bych podotknul, že obsahovala ledničku /zamrazeno se zbytky jídel a vylitých tekutin/, mikrovlnou troubu /která se ovšem nemohla časově a tepelně nastavit a musela se hlídat ručně/ a také rychlovarnou konvici, která snad jediná splňovala kriteria nazývat se plně funkční. A pochopitelně součástí této "kuchyňky" byl také neustále přeplněný koš, který měli majitelí vyklízet, ale také vytírat alespoň 1x denně, ale dělo se to někdy 1x za dva dny a ke konci pobytu i 1x za 3 dny.

Koupelna a WC bylo v havarijním stavu rezavé, součástky odpadávaly, různé dráty trčely ze zdi. Sprchy na tom byly podobně, ale byl tam bonus. Při prvním sprchování jsem zjistil, že se se mnou koupe šváb. Asi 5 cm velký kamarád plaval /nebo dělal, že umí plavat/. Tak jsem vypustil vodu a nechal jej odlézt do výlevky. Nebyl to jediný kontakt. Druhý den při snídani jsem svůj pohled bezděky zamířil na svoje chodidlo a ejhle pěticentimetrový šváb mi seděl u nohy a žadonil o nějaký žvanec. Dupl jsem nohou, on bleskově asi 20 cm odběhl a pak se znovu přišoural k mé nože loudit žvanec. Posléze jsme zjistili, že onen apartmán je prolezlý šváby. Největší měli kolem 5 cm, menší /snad jejich děti/ kolem 2 cm. Měl bych uvést hodnocení, ale nikde není napsáno, že je zde i méně, než jedna hvězdička. Proto dávám tedy 1*.

Strava a stravování 

Stravování jsme měli vlastní a to byl balzám na náš pobyt.

Vybavení, služby a personál hotelu 

O vybavení jsem se rozepsal v kapitole "Ubytování". Myslím, že tohle by tady ve střední Evropě žádný hygienik nepovolil.

Okolí hotelu 

Ač blízko pláže /200 metrů/ ulice působily oprýskaným dojmem. Byly v mnohem horším stavu, než nový Tel Aviv. Jistě, byly to domy staré, ale bylo vidět, že se o ně nikdo nestará v otázce údržby a obnovy.

Celkový dojem 

Celkový dojem mohlo sice zlepšit teplé a čisté moře, ale tento dojem pokazily ryby, které koušou do pat a taky žahavé medůzy, takže mnoho lidí/ mezi nimi i manželka/muselo vyhledat octovou pomoc na stanici první pomoci na pláži. Takže mohu odpovědně napsat, že to byla nejhorší dovolená v našem životě od roku 1993, co jsme začali jezdit do zahraničí.

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 0
z 1 recenzentů

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

Komentáře

Lenka: komentář...... - 2. 7. 2017 19:48

Z takové dovolené bych byla taky naštvaná,ale napsal jste to takovou formou,že upřímně přiznám,s manželem jsme se hodně nasmáli.I zlá zkušenost je zkušenost :-) Bohužel.... reagovat

Robiop15: Re: komentář...... - 3. 7. 2017 15:05

Díky za odezvu. Teď už se s manželkou zasmějeme také, ale v konkrétním čase to byla opravdu konkrétní hrůza. reagovat
Přidat komentář

Izrael - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání