Napsat recenzi

Úžasné moře a úžas nad nepřátelskými Italy

Recenze hotelu CalanovellaMare Club Hotel *** (Itálie - Sicílie - Piraino)

Hodnocení:
průměrně: 2,9/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2017
Přečteno: 148x
Recenze se líbila: 263 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

První návštěva Sicílie. Měli jsme štěstí na krásně čisté a klidné moře (jen 2x s menšími vlnami) a musím přiznat, že mě velmi překvapil upravený resort bez odpadků a špíny. Bohužel jsem marně hledala tradiční italskou pohostinnost a přátelskost. Nejmilejším personálem byla obsluha našeho stolu - Rumunka - milá, usměvavá, vstřícná. CK tento zájezd absolutně nezvládla.

Ubytování  průměrně (3/5)

Areál je menší, velmi hezky upravený, čistý. Hned za ním je železniční trať do Palerma, vlaky jezdí podle "špičky" jednou za hodinu až tři hodiny. Večerní program je dost hlučný (na to si stěžovalo velké množství lidí), a to až do 2 hodin o rána, kdy poslední zoufalce drží animátoři na parketě. Až mi to přišlo, jestli nejsou placení od toho, co hosté zkonzumují, protože od 23. hodin jsou služby baru placené. Bylo mi proto víc líto těch animátorů, když jsem se v půl druhé šla na tu "diskotéku" podívat.

Pokoje jsme měli jeden třílůžkový s manželskou postelí - hezky vybavený, jen v matracích byly nerovnosti, denně uklízený s dvoudenní výměnou ručníků. Druhý pokoj byl s železnou palandou. Oba měly balkony, kde se dalo sušit prádlo, příp. večer si číst, kouřit. Klimatizace byla centrálně nastavená asi na 24 stupňů.

Strava a stravování  průměrně (2,9/5)

Určitě neodpovídá spojení all inclusive, ale spíš plné penze bez možnosti výběru. Snídaně byly jednotvárné s kompotovaným ovocem a zcela bez zeleniny. Obědy a večeře vždy servírované - vždy těstoviny (k obědu 2 druhy), poté ryba (ty byly velmi dobré), krevety nebo maso s mix salátem. Ten se skládal ze cca. tří druhů salátů s octovou zálivkou a fungoval většinou jako příloha, jednou byly vařené fazolky, jednou špenát, jednou hranolky a jednou br. kaše. Jídlo nemělo moc výraznou chuť, aby vyhovovalo co největšímu počtu strávníků. Poté následovala např,. mozarella s rajčetem, talířek několika sýrů nebo jiný menší "předkrm", jednou zmrzlina, jednou dezert, jednou kus melounu. Pokaždé miska s ovocem - jablko, broskev, cca. 3 donut broskve, 3 ringle, 3 meruňky. Večeře trvala 1,5 hodiny, takže nasoukat do sebe takové množství jídla (na talíř jste dostali, kolik jste chtěli) hraničilo s obžerstvím. Platil však striktní zákaz z jídelny cokoliv vynášet - a to i v případě toho ovoce, které následně na mnoha stolech zůstávalo, nebo si ho lidé odnášeli pokoutně. V restauraci v rámci AI jen voda a víno (bílé bylo celkem dobré). Ostatní nápoje za poplatek, nebo musely děti vyběhnout k baru, nechat si nalít 1 dcl, vypít a vrátit se.

Bar je ostudou provozovatele. Pití se nalévá jen do deckových plastových kelímků, které se následně vyhazují ( i když dopijete a chcete dolít, protože máte žízeň), Italové ale na ekologii moc nedbají. Do fronty musíte i pro obyčejnou vodu, místo aby někde stranou byl nápojový automat (aspoň s tou vodou!!!), džus je dělaný samozřejmě z koncentrátu a hodně sladký. Nejhorší je, když Čech dostane točené pivo do deckového kelímku :-)

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (2,4/5)

U bazénu nedostatek slunečníků, takže když přijedou na víkend Italové, animátoři se jim většinou snaží vyhovět a zabavit jiný slunečník. Bazén je zavřený od 13 do 16 hodin, neexistuje, aby si tam někdo nechal na lehátkách (ani na pláži) věci, vše je srovnáno na hromadu, slunečníky stáhnuty, lehátka srovnána. Personál většinou ovládá jen pár slovíček angličtiny, ti, co hovoří italsky, tak mají výhodu. Animátor Jakub byl příjemný a hodně se snažil vtáhnout hosty do programu. Delegát Roman byl po dvou týdnech služby dost unavený neustálými stížnostmi, které ze své pozice neuměl moc řešit.

Pláž a moře  průměrně (3,9/5)

Moře nádherné, čisté, teplé, klidné k plavání i dovádění a šnorchlování za pár rybičkama. Pláže 2, na jedné lehátka se slunečníky zdarma (opravdu velká výhoda), druhá se sedátky a slunečníky. Vstup do vody je možná na boty, jsou tam kameny - mnohdy ostřejší, osobně jsem si zapíchla kus hřebíku do vody - zřejmě pozůstatek po nějakém odstraněném betonovém valu. Ale to byla spíš náhoda.

Okolí hotelu  průměrně (2,8/5)

Nádherný je výhled na Liparské ostrovy, z moře na druhou stranu na zalesněný kopec. Jednou - ale až po večeři jsme se podívali do sousedního městečka po pláži - cca. 20 minut pěšky.

Celkový dojem  průměrně (2,9/5)

Čekala jsem větší vřelost, ještě že to zachránilo alespoň to moře.

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 5
z 13 recenzentů

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Sicílie - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání