Napsat recenzi

Paradise Beach Sicílie, Itálie, CK Solymar

Recenze hotelu Paradise Beach Resort *** (Itálie - Sicílie - Marinella di Selinunte)

Hodnocení:
průměrně: 2,7/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2013
Přečteno: 440x
Recenze se líbila: 511 čtenářům
Fotografie: 7
Videa: 0
Komentáře: 3
  • západ slunce, pohled z pokoje západ slunce, pohled z pokoje
  • pláž v době siesty pláž v době siesty
  • pláž v době siesty, v pozadí hotel pláž v době siesty, v pozadí hotel
  • pláž pláž
  • hotel hotel
  • dopolední moře dopolední moře
  • posezení na cestě z pláže k hotelu posezení na cestě z pláže k hotelu

Hotel má 3* a stejně tak bych ohodnotil dovolenou, za tři, tzn. dobrý. Klidná dovolená s krásným mořem a pláží.

Ubytování  průměrně (2,7/5)

Hotel je větší, pro cca 600 lidí. Je příbližně 25-30 let starý a má tvar do "L". Pokoje větší, ale menší okno. Vybavení pokoje je různého stáří, tzn. v koupelně nové baterie, záchod, umyvadlo, ale starší skříně, klimatizace, obložení, místy zašpiněné tapety. V koupelně velmi špatně rozmístěné zařízení. Pokoje jsou s výhledem na moře nebo do okolí, přičemž obojí má své výhody a nevýhody. Když máte výhled na moře, tak vás může obtěžovat hluk z večerního programu, který končí zpravidla v 1 hod. Pokoje s výhledem do okolí jsou klidnější, až na několik výjimek, kdy pod okny je hlučná klimatizace.

Strava a stravování  průměrně (3/5)

Měli jsme polopenzi. Snídaně pořád stejné, hodně zaměřené na sladké, tzn. bábovky, croissanty, koláče, ale také musli, vaječina, šunka a sýr. Na snídani zcela chybí ovoce a zelenina, a taky nejsou žádné párky, slanina, tavený sýr.

Večeře jsou formou švédských stolů, tzn. teplý i studený výběr z jídel. Velmi nám chutnaly ryby a těstoviny. Samostatné ovoce a zelenina nebyly, zelenina byla v salátech, případně v různých místních úpravách. K večeři byl vždy džbánek bílého vína (nic moc) a vody. Jednou za pobyt byl italský večer a to byla láhev červeného vína.

Doporučujeme na večeře chodit včas, ne vše je průběžně doplňováno a po osmé, kdy začíná večeře, je opravdu v jídelně narváno, zejména od čt do ne, když dorazí více italů na víkend.

Obědy lze dokoupit od 5 do 15 eur, za 5 byla houska se sýrem a rajčaty a voda, za 15 kompletní menu (salát, voda, ovoce).

V hotelu je bar, ceny jsou vyšší i na místní poměry: čepované pivo (hrozné) za 5 E, panák 3,5 E, míchaný drink 6 E, voda 1,5 E.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,3/5)

Hotel má velmi dobrý animační program, nejen pro děti, ale každý večer je od 10 hodinový program pro dospělé. Nevýhodou programu je to, že je pouze v italštině. Někdy to nevadí (když je zaměřený tanečně), ale někdy je to nepříjemné (když jsou scénky založené na mluveném slovu).

U bazénu jsou často soutěže a stálý program s výjimkou siesty (od 13 do 16 hod). Na pláži je také program (ráno joga, bocce, šipky, tanec, beachvolejbal).

Hotel je určený zejména pro italy (siciliány), kteří tam jezdí na prodloužené víkendy a jejich cílem je se dobře najíst, pobavit a hlavně nic nedělat. V hotelu bylo ubytováno asi 500 lidí, z toho 80 čechů.

Personál příjemný, neměli jsme problém.

Wifi zdarma, ale dosah je pouze v okolí recepce.

Pláž a moře  průměrně (4,3/5)

Moře krásné, čisté, dopoledne klidné, odpoledne mírné vlny.

Pláž je cca 200 m od hotelu, cesta k pláži je mírně z kopce, místy schody. Vše je v areálu hotelu, takže k pláži jezdí i vozítko, ale pěšky je to max. 2 minutky. Na pláži jsou lehátka a slunečníky zdarma pro cca 150 lidí. Nebyl žádný ranní boj o lehátka. Dopoledne se pláž zaplní, kolem 13 italové odejdou na siestu a na pláži zůstanou pouze češi, nás tam bylo tak kolem 10 a měli jsme celou pláž i moře jen pro sebe. Na pláži je stánek s pitím a nanuky. Dají se půjčit šlapadla, loďky, surf, vše za poplatek.

Okolí hotelu  průměrně (3,3/5)

Hotel je mimo zástavbu, nejbližší městečko je sellinunte vzdálené 45 min. procházkou po pláži. V městečku ale nečekejte zázraky, je tam obchod, restaurace na pláži (spíše bufet) a větší ruch než na hotelu.

Celkový dojem  průměrně (2,7/5)

Krásné moře, horší pokoj, fajn animační program, průměrné jídlo. Adekvátní kvalita za zaplacenou cenu (10 tis. kč za osobu na týden).

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 2
z 3 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Dan: CK Solymar - 19. 7. 2013 21:18

Ještě pár slov k CK Solymar. Delegáti na místě jsou příjemní, ochotní a rádi poradí. Trošku jsem cítil tlak na koupení nabízených výletů, ale to může někdo vnímat jinak. Na hotelu je stále přítomen min. jeden delegát, což je fajn. Když jsem byl v jiných destinacích, tak tam zpravidla delagát dojížděl 2x týdně. Komunikace s CK před odletem byla v pohodě a vzhledem k tomu, že to byl last minute, tak i rychlá. Co nás ovšem hodně zklamalo, byla cesta zpět. Původně měly být dva lety, jeden do prahy a jeden do brna, ovšem zpět bylo pouze jedno letadlo do prahy a následně jsme byli přesunuti busem do brna (zpoždění způsobené busem cca 4 hod). Zřejmě z důvodu špatné komunikace v cestovce nebo s aerolinkama, jsme dorazili na letiště a následně nám bylo oznámeno, že odlet bude o 2 hod. později. Chápu, že CK má dle cestovní smlovy právo změnit letiště, a dokážu i pochopit, že z důvodu malého naplnění letadla se místo dvou letů uskuteční pouze jeden, ale proč nebylo zajištěno mezipřistání v brně je mi záhadou. Při odjezdu mi chyběla lepší komunikace se zástupci CK a docházelo ke zpoždění. Někteří klienti se rozhodli nevyužít busu zajištěného CK a následně docházelo ke zmatkům typu kde jsou, budeme čekat, jak dlouho, nevíte kdo chybí??? reagovat

Marta: CK Solymar - 20. 7. 2013 13:00

Také uvažujeme o dovolené v tomto hotelu, ale čekáme na další vypsané last momenty. Komunikace s CK Solymar byla zpočátku velmi rychlá a vstřícná, co se týče dotazů, ale nyní už bez odpovědí. Tak nevím, zdali náhodou tato CK už nekrachuje. Také na jejich webových stránkách nelze otevřít nabídku na super last minute, která je v levém sloupečku nabídek uvedena. Chtěli jsme odletět v termínu od 30. července, ale takto nevím, zdali se nám to poštěstí. Byli bychom rádi, kdyby nám někdo z recenzentů napsal, zdali je možné někde u hotelu Paradise Beach půjčit auto a případně za kolik? Nechtěli bychom naši dovolenou trávit jen na jednom místě u hotelu. Děkuji předem a všem cestovatelům přeji jen krásné dovolené. reagovat

Dan: Re: CK Solymar - 21. 7. 2013 10:40

Při zakoupení zájezdu nám byla nabídnuta možnost zapůjčení auta přes CK již v Praze. Na místě byla při cestě z letiště na hotel také nabídnuta možnost zapůjčit si auto (myslím že 50 E/den, přičemž chtěli pronájem min. na 2 dny), nicméně hned druhý den nám bylo oznámeno, že auta nelze pronajmout (asi již byly všechny pronajaté). Službu pronájmu aut zajišťuje CK zřejmě ve spolupráci s hotelem a myslím si, že je to jediná možnost jak si auto v místě půjčit. Celé okolí, kde se hotel nachází, není prozatím turisticky "profláknuté", takže se zde ani nenacházejí takové služby jako půjčovna aut (mimo hotel). Ta je samozřejmě na letišti a ve větších městech, ale ne v okolí hotelu. reagovat
Přidat komentář

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Sicílie - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání