Napsat recenzi

Recenze

Recenze hotelu Villaggio Baia Calava Hotel *** (Itálie - Sicílie - Gioiosa Marea)

Hodnocení:
průměrně: 2/5
Vloženo:
Pobyt: červen 2019
Přečteno: 104x
Recenze se líbila: 222 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Po dlouhé době jedna z nejlepších dovolených.

Ubytování  průměrně (3/5)

Destinace se nachází cca 2,5 hod. od letiště v Katánii.

Jedná se o rozsáhlý hotelový komplex. Uváděná informace o tom, že hotel leží přímo na pláži, je však zavádějící. Naše ubytování bylo v nejvzdálenější části komplexu. Vzdálenost od moře byla cca 200m, k tomu 65 schodů!!! Z pokoje byl ale úžasný výhled na moře a na celou zátoku.

Pokoj byl slušně veliký, měl balkón s velkým sušákem na prádlo. Součástí pokoje byla i klimatizace, která byla zdarma !!! Každý den se zde uklízí. Všude je čisto a voňavo. A nikde nejsou komáři !!!

Při příjezdu se platí pobytová taxa 1,4 Euro / osoba / den.

Strava a stravování  průměrně (4,3/5)

Italská kuchyně je prostě skvělá !!! Množství jídla bylo až neskutečné a jeho rozmanitost prostě musí vyhovovat každému. Na své si přijdou jak "masožravci", tak vegetariáni, milovníci ryb i sladkostí všeho druhu.

Restaurace byla otevřená 3x denně. K jídlu bylo možno si vzít neomezené množství nealko nápojů, ale i vína bílého a červeného. Ale pozor, pivo se musí platit a je dost drahé. Rovněž káva, ta byla jen ke snídani. Mimo otevírací dobu restaurace funguje v blízkosti plážový bar, kde ještě odpoledne bylo možno konzumovat lehkou svačinku (kousky pizzy, brambůrky, ...).

Při příjezdu máte možnost si na recepci vyzvednout kreditovou kartu, kterou si dobijete na vámi zvolenou částku, ze které si pak dokupujete alkoholické nápoje, pivo, kávu, ... Nevypotřebovaný kredit vám při odjezdu vrátí. Nikde v areálu se neplatí penězi !!!

Jen pro zajímavost:

Pivo 2dl - 3,5 Euro, 4dl - 5 Euro.

Rum, Gin, Vodka, Whisky, ... cca 4 Euro

Při odjezdu máte nárok na balíček s jídlem na cestu. Pozor, nahlásit musíte den předem !!!

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,3/5)

Už při příjezdu jsme ocenili ochotu personálu se i s někým, kdo má omezenou jazykovou výbavu, za každou cenu dorozumět. I s překladem do češtiny !

V hotelu funguje hotelová služba, která vám při příjezdu vaše zavazadla z recepce odveze a vynese až před dveře pokoje !!! Totéž při odjezdu !!!

O vaši spokojenost a zábavu se v průběhu dne i večera stará k tomu účelu najatý štáb mladých nadšenců. Večer v amfiteátru je připraven každý den program jak pro děti, tak později pro dospělé. Hudba, scénky, soutěže, zábava, ... Ačkoliv jsme italsky nerozuměli ani slovo, docela slušně jsme se bavili. Co jsme ocenili ze všeho nejvíc bylo to, že v noci byl klid a ticho.

Pláž a moře  průměrně (3,3/5)

Slunečníky a lehátka na pláži jsou zdarma !!!

Během dne máte na pláži možnost zdarma (!!!) zapůjčit šlapadlo či kajak.

Na pláži i v bazénu se stále něco děje. Pořádají se soutěže, pohybová cvičení, ...

Moře je neskutečně čisté. Pláž je oblázková, čistá, bez jediného odpadku !!! Vstup do moře je naprosto bezproblémový.

Okolí hotelu  průměrně (2,3/5)

Okolí hotelu se udržuje v naprosté čistotě.

Hotel je umístěný v lokalitě, odkud není prakticky možné se libovolně kamkoliv vydat. Nad hotelem sice vede železnice a hlavní silnice, cesta k ní je docela problematická. Údajně zde jezdí autobus, který vám zastaví na mávnutí a někam vás zaveze. Jízdní řád ale prakticky neznají ani místní, takže je to spíš pro dobrodružné povahy.

Celkový dojem  průměrně (2/5)

Celkový dojem předčil očekávání. Destinace je prakticky určená všem věkovým kategoriím, zvláště pak těm, kteří upřednostňují odpočinek a zábavu. Pro ty, kteří chtějí poznat i něco z okolí, jsou určeny fakultativní zájezdy. Bohužel se nám nepodařilo se žádného zúčastnit z důvodu malého množství zájemců.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 1
z 3 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Sicílie - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání