Napsat recenzi

Tuttomare - jen pro otrlejší

Recenze hotelu Residence Tuttomare ** (Itálie - Abruzzo - Martinsicuro)

Hodnocení:
průměrně: 4,1/5
Vloženo:
Pobyt: červenec 2013
Přečteno: 2 380x
Recenze se líbila: 519 čtenářům
Fotografie: 15
Videa: 0
Komentáře: 8
  • Penicilín na lednici, najdete jej také v koupelně a dalších místech... Penicilín na lednici, najdete jej také v koupelně a dalších místech...

Tenhle děs není možné popsat jednou větou.

Snad jedině - JEĎTE JINAM !!!

Ubytování  průměrně (3,7/5)

Betonová budova pavlačového typu. Oproti minulým rokům, natřená fasáda a zábradlí na balkonech. Pokoje velmi střízlivě zařízené borovicovým nábytkem (dá-li se tomu tak vůbec říkat), který je dost často zdevastován (ulámaná madla na šuplících, dvířkách, rozlámané židle atd..) Postele naprosto PŘÍŠERNÉ !!! Proleželé pérové matrace, nesoucí mnohdy stopy po různých "tekutinách" položené na drátěných "roštěch" zavěšených na vytahaných pružinách. Lehnete-li si, jste jako ve vykopané jámě. Chcete-li aby vás bolela záda z dovolené, jste na správné adrese.

Přikrývky - spíše deky - jsou jakoby je někdo přivezl z Kladrub, kde je sebral z koňských stájí. Věc, která se má dát pod hlavu se polštářem nazvat moc nedá. Vše samozřejmě bez povlečení, které si povezete z domov, nebo koupíte (pronajmete) od pořadatele zájezdu.

Vemte si raději své polštáře !!

Do apartmánů se vchází z pavlačí, které jsou uvnitř domu. Tato část domu (podobně jako vnější) je skvěle určena pro perfektní šíření hluku, který zde čeští turisté zdatně vytvářejí i do nočních/ranních hodin. Kovová brána ve vjezdu do "garáží" (též dosti honosný název) vytváří spolehlivý kravál, který vás spolehlivě probudí, když spíte (není nutno si brát budík).

Koupelna - sprchový kout - plíseň. Vymalováno bylo zřejmě v minulém století. Plíseň též můžete nalézt na některých místech lednice.

Mikrokuchyně nemá prostor pro přípravu surovin. Místnost obsahuje jen sporák (plyn) a dřez s nerezovou odkládací plochou. Dost často v pokojích poničené kuch. skříňky.

Hrnce, kastroly, pánvička atd.. značně opotřebované, např. ulomené držadlo na pánvičce (=> nepoužitelná). Talíře celkem ok, (byť každý jiný), hrnečky jako na chalupě z roku 1920. Nože jsou bezpečně vhodné pro sebevrahy, nelze s nimi uříznout pomalu ani máslo :-P

Balkóny u rohových apartmánů jsou zbytečně veliké, u vnitřních apartmánů přiměřené.

V přízemních bytech nenechávat otevřená okna/dveře ani přes noc. Je zde častý výskyt zlodějů. V apartmánech mikroTV (stará analogová), je ale nepoužitelná, neb nezvládá příjem digitálního vysílání, takže se podíváte jen na zrnění.

Teplá voda se připravuje v malém bojleru (kapacita na 6 lidí celkem bez problému). Místo košů na odpad jsou rozlámané pixly od kečupu z Makra.

Popelnice jsou v suterénu v jedné z "garáží" Je zde všudypřítomný nepořádek a zápach. Garáže a suterénní prostory jsou též plesnivé.

Majitelem domu je lakomec (Ital), který neinvestuje do domu ani cent.

Celý dům si pronajímá s nejvyšší pravděpodobností CK České kormidlo.

Strava a stravování  průměrně (3,6/5)

Kvalitu jídla nemohu hodnotit - nekonzumovali jsme jej.

Jídlo připravuje česká kuchařka v sousedním městě, na místo se dováží dle potřeby autem.

Jídlo lze pořídit v nedalekých barech, restauracích, nebo dojet do vzdálenějších obchodů, kde se lze i najíst. Např. obch minicentrum LA TORRE (lze sem dojít i pěšky, je to ale cca 5km odhadem) nebo COOP, resp. IPERCOOP, což jsou vzdálenější větší obch. centra, nedostupná pěšky nebo na kole.

V centru obce je obchod TIGRE (blízko náměstí), který lze přirovnat k venkovské Jednotě.

Pizza stojí cca 1,5 - 2 Eur za řez, celá cca 7 a více dle druhu a dle velikosti a místa. Polední "turistické menu", což bývá jídlo+pití je za cenu od ca 9.50 výše.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,6/5)

Služby nejsou poskytovány žádné.

Do služeb nepočítám možnost zaplatit si dovoz jídla připravovaného v jiném městě.

Jídelní lístek (pestrost) odpovídá českým zvyklostem (tedy např. čočka a okurka k večeři, ráno chléb s paštikou a podobně).

Čekáte-li nějaké italské speciality, nečekejte a navštivte některou restauraci nebo bar (kterých je ale v místě velmi poskrovnu). V některých se domluvíte dokonce česky (např. porcovaná pizza ca 3 minuty chůze - velmi sympatická blondýnka) nebo slovensky (bar Ricks).

Mezi další "služby" lze zařadit možnost koupit si jednodenní zájezd, který organizuje externí agentura, bývá s česky mluvícím průvodcem, doprava celkem kvalitními autobusy firmy CanaliBus.

Pláž a moře  průměrně (4,4/5)

Naproti domu (ca 30m přes silnici) je volná neplacená pláž, která se rok od roku zmenšuje. Tím je přeplněná obyvateli tohoto a sousedních rezidenčních domů. Ca 5 minut od domu směrem mimo centrum je obdobná volná pláž (též zmenšená oproti letům minulým) není tak obsazená českými turisty.

Na placených plážích je možné si pronajmout slunečník a 2 lehátka (typicky) za cenu podle vzdálenosti od moře (r.2013 = 300-200Eur/týden).

Pláže písčité, pozvolný vstup do moře. Vhodné pro děti.

Okolí hotelu  průměrně (4,3/5)

Okolí domu odpovídá běžným menším italským městečkům.

Silnice s pěší zónou, není rušná, v části začínající ca 100m od domu již nejezdí auta vůbec (přes letní sezonu). Lemovaná palmami a víceméně placenými plážemi.

Sport - vezmete-li si své kolečkové brusle, můžete využít buďto silnici podél pobřeží (záplatovaná) anebo nedaleký sportovní plácek v městském parku, který je na bruslení uzpůsobený.

Jiný sport, kromě vodního v blízkém okolí provozovat nelze.

Zábava = 0. Tanec, hudba či podobně se zde nekoná. V obci byla kdysi diskotéka (dosti daleko), která je 2 roky zavřená.

Bazén = 0 Nejbližší bazén je v kempu Duca Amedeo, který je ale přístupný logicky jen pro jeho návštěvníky.

Navštívit lze akvapark OndaBlu (vstupné r.2013 20Eur dospělí 15 děti ) doprava jen autem nebo organizovaným zájezdem)

Celkový dojem  průměrně (4,1/5)

Tip pro ostatní turisty: JEĎTE RADĚJI JINAM anebo se ubytujte jinde.

V tomto městečku se lze ubytovat za stejné peníze (mnohdy i výrazně levněji) u jiných agentur. Nebojte se hledat na internetu, s italskými majiteli se lze domluvit.

Nechci zde dělat reklamu jiným ale o kousek dále od moře (lze v pohodě dojít uličkou stíněnou stromy za ca 5 minut) je rezidence Alighieri, kde je k dispozici pračka, myčka, kvalitní postele, vše čisté velmi pěkné.

A další... stačí hledat.

Doporučeno nepřátelům.....

Tento hotel nedoporučuji doporučuje 12
z 14 recenzentů

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Pavla: :) - 28. 7. 2014 18:35

Úsměvné, nevím kde jste tedy byl, ale my jsme se právě vrátili z čistého pěkného apartmánu a městečka, kde to každý večer žilo, dokonce i velká taneční open air party na molu s věhlasným DJem, tak nevím :)) krom neochoty delegátky s jednou malou věcí a cestou zpět nemůžu nic vytknout ;-) reagovat

J.N.: Re: :) - 28. 7. 2014 18:44

Od doby napsání tohoto příspěvku (tedy rok) se údajně uvnitř vyměnily matrace a některé části nábytku. Aby byla recenze objektivní, dodal jsem i fotky aktuálního stavu v okamžiku psaní recenze, takže si každý může udělat svůj názor. Pokud má recenze vedla ke zlepšení stavu (což je možné) jedině dobře ! Splnila svůj účel. Musím podotknout, že hodnocení je subjektivní podle toho, co kdo očekává. Já mám informace z objektu z dlouhodobého intervalu - cca 6 let, tak vím, co je uvnitř a jak to vypadalo dřív. Městečko obecně není co se týká nočního života nikterak atraktivní, to, že jste měli taneční událost je dobrá zpráva ale ne pravidlo. V okolních "městečkách" to žije poněkud více... Zdejší klid, může být pro někoho výhodou..... Bonus je to, že zde bývá stálejší pěkné počasí. Na závěr bych podotkl, že v nedaleké vzdálenosti od stejné pláže, na kterou chodíte z Tuttomare, můžete mít ubytování levnější a s daleko vyšším komfortem (pračka, mikrovlnná trouba, event. výtah v domě pro hůře se pohybující..) stačí se podívat na internet... například Agenzia Petra - http://www.***.it/ kde se domluvíte i česky - nechci dělat reklamu, můžete hledat i jinde !!!! reagovat

Věra: Už nikdy více - 29. 8. 2014 14:06

Právě jsem se vrátila z dovolené residence Tuttomare, apartmán hrozný v kuchyňce se ani neotočíte o vybavení ani nemluvím. Co se týče koupelny, neodtékal odpad ve sprchovém koutě a všude dokola špína a rez , WC nesplachovalo . Postele jsou rozkládací lehátka a kolem dokola prkna, aby nebylo vidět na čem je poležená matrace, utržené úchytky u skříní, špinavé topení. Jediné plus bylo velice příjemná delegátka reagovat

Denisa Kordová, Plzeň: Nesouhlasím s recenzí - 19. 10. 2014 20:08

Dobrý večer, právě jsem dočetla vaší recenzi na Martinsicuro-Tuttomare. V Martinsicuru a v rezidenci Tuttomare jsem letošní rok byla již po třetí (nyní s partou kamarádů). Co se týče ubytování, kuchyň je opravdu malinká, ale kdo potřebuje prostornou kuchyň u moře, když je v kuchyni opravdu minimálně času :) takže v tom nevidím žádný problém. Odpadpokový koš, potřebujete snad pozlacený, nový a značkový odpadkový koš na vyhazování odpadků? Myslím že je úplně jedno zda házím odpadky do kýblu, nebo do koše hlavně že tam je vymezený prostor na odpadky. Televize, k čemu potřebujete televizi na dovolené proboha? Proč? Jste u moře! Máte být na pláži, bavit se v restauracích a ne čumět na bednu jako každý typický čech! I kdyby tam měli domácí kino tak bych ho nepoužla a to je mi 19 a na technologii vysím. Balkón, jelikož jsou dole apartmány pro velké skupiny lidí, je velký i balkón, my s přáteli jsme z něho byli nadšení! Poblečení, osobně se přikrývat ani nemusím a i kdyby jsem byla v pětihvězdičkovém hotelu tak s vezmu své vlastní povlečení z hygienických důvodů :) takže postačí vzít si povlečení a je vše v klidu. Madrace jsou měkké, mně osobně vyhovovali a nikomu nevadili, spalo se nám dobře. Nábytek dřevěný, masivní a abych pravdu řekla nic poničeného jsme neměli. Zápach? Možná by postačilo kdyby jste si v apartmánu splachovali záchod, nebo se více sprchovali protože u nás jediné co bylo cítit byl obět , který jsme si vařili ;) Chodba, prostorná, hluk který nadělají turisti za to opravdu rezidence nemůže :) Pláž prostorná, poměrně čistá, moře krásný a čistý. Od rezidence stačí přejít ,,silnici" kde projíždí auto minimálně a jste na pláži. Co se týče restaurací o kterých jste psal/a že jich Martincisuro moc nenabízelo. Buď špatně vidíte, nebo jste si spletl(a město. Martinsicuro žije! Přímo naproti rezidence je kavárna a pizzerie kde kromě italských specialit mají i např. kuřecí nugetky, smažák apod. zde je k dispozici i český jídelní lístek. Vedle residence začíná alej krámků se suvenýry a krámků s vynikající zmrzlinou. Asi 40 metrů od rezidence je opět kavárna a pizzerie, zhruba o 20 metrů dál se nachází vynikající bar Splash, kde se v pozdních hodinách dá tancovat a užívat večera. I zde je možné občerstvení! Další restaurace je za dalším rohem, kde mají úžasnou pizzu a víno. A mohla bych pokračovat!!! Větší krýmky podobné Albertu jsou ve městě které je 10 minutek od rezidence. Velké trhy, které jsou cca 15´-20 minut od rezidence. Možnost výletů, možnost autobusového spoje do města Sanbenedeto. Možnost zapůjčení čtyřkolek na projížďku městem. Čisté uličky, přátelští lidé, palmy osázené po cestě, hromada mušlí, čisté moře, dobré jídlo a pití, rezidence Tuttomare jistě není pětihvězdičkový luxus ale za krásné peníze, příjemné bydlení, příjemné prostředí :) JÁ BYLA A JSEM SPOKOJENÁ A VŘELE DOPORUČUJI ! NEVÍM KDE PÁN/PANÍ BYL/A, ALE POKUD MÁ NĚCO PROTI MARTINSICURU A REZIDENCI TUTTOMARE NESOUHLASÍM! :) reagovat

J.N.: Re: Nesouhlasím s recenzí - 19. 10. 2014 21:17

Paní Deniso, je třeba číst celou recenzi včetně souvislostí. Zejména se zde nehodnotí to, zda je restaurace 20 nebo 40 metrů a jiné tomu podobné. V zájmu objektivity, jsou zde přiloženy fotky, aby si každý udělal svůj obrázek o objektivitě. S 5-hvězdičkovým hotelem se to opravdu srovnávat nedá, zejména cenou, kterou jste nyní, v říjnu, za pobyt zaplatila. Ale i za tuto nízkou cenu, bych si do plesnivých, nepohodlných postelí již nelehl a stejně tomu tak je u koupelny a lednice. Až budete starší, tak budete mít za sebou více míst, které procestujete a budete mít možnost opravdu srovnat, co je kvalita a co ne. reagovat

Denisa Kordová, Plzeň: Re: Re: Nesouhlasím s recenzí - 20. 10. 2014 11:15

Vážený pane, mojí mamince je 45 let a Martinsicuro-Tuttomare miluje! Opravdu zde není objektivní přihlížet k mému věku! Do Itálie jezdím od 4 let, myslím že vím moc dobře co je Itálie zač a kde je dobře. Jsem na plíseň alergická, takže pochybuji že bych týdenní pobyt v plesnivé místnosti vydržela. Recenzi jsem přečetla, odepsala jsem na to, s čím rozhodně nesouhlasím. Napsala jsem čistou pravdu, za kterou se zaručuji. To že chcete luxus a komfort je Váš problém a doporučuji pro příště pětihvězdičkový hotel který už doufám Vám bude stačit. Na apartmánu je vše tak, jak má být. Napsal jste dost jasně, že vás neuspokojilo město co se týče pobavení a jídla, napsala jsem pravdu o tom, že TV u dovolené nepotřebujete, pračku taky ne (nic proti ale plavky se přeperou v ruce a kdo by pral na dovolené?), velkou kuchyň nepotřebujete (kdo by vyvařoval hodiny v luxusní kuchyni když je u moře?), míst je ve městě více než dost, minulý rok se zde konal i přenádherný karnevalový průvod s úžasným programem, aparaturou a kulisami, možná že v jiných městech to žije více, ale jedno městečko máte kousek od Martinsicura a druhé autobusem to samé není problém se s městama spojit. Je to váš názor, se kterým nesouhlasím! To je zase můj názor :) reagovat

Babička: Tuttomare již nikdy - 21. 10. 2014 13:16

Měli jsme dovolenou v Tuttomare od 20.9.2014 do 27.9.2014, všechno při příjezdu vypadalo normální. Ubytování a bylo pěkné, pláž byla jen přes cestu, takže asi 20 metrů, což bylo super. Lidé,kteří byli v objektu ubytovaní byli staří , mladí, rodiny s dětmi a zkrátka všehohuť. Normální bylo vše jen do večera, počínaje večerem hrozný hluk a řev, který byl až do ranních hodin, někdy do 3 a někdy do 4 ráno. Nevyspali jsme se ani jednu noc a delegátka nebyla schopná toto zvládnout. První půlku dovolené si všichni mysleli, že party lidí, co tam pařili, snad dostanou rozum a nechají lidi vyspat, to se ale bohužel nestalo a tak začali noční hádky a vulgární nadávky a schválnosti. celou dovolenou jsme se nevyspali a to ještě není vše na zpáteční cestě řidič před Vídní zaspal a kdyby ne pána, který seděl vedle a na něho křikl, tak už nevím, co by se stalo už nikdy od **** nikde nepojedeme, přestože jsme s ním jezdili, velmi jsme se zklamali. reagovat

pavla: Re: Tuttomare již nikdy - 17. 9. 2015 9:11

jj tak to jsme tam byli stejny termin,byla jsem nekolikrat v tuttomare,ale co se tam delo v cervnu,prvni tyden a uvedyny termin v zari,to se nada ani nahodou popsat,to pochopi kdo tam byl,muj 7lety syn mel trouma rval a budil se jeste nekolik tydnu po dovolene a ja o dovolene pojidala prasky na uklidneni.vypadalo to,ze se mladez povrazdi,ani jednu noc se nadalo spat,lidi valejici se v budove,krev,bordel,jiny cizinci,a pomlaceny ital.nocni mura a hruza.skoda,rada jsem tam jezdila.italie ano...ale uz jinam....bohuzel(domnivam se,ze zrovna delegat by mel prespavat v uvedene rezidenci-tam se dejou neskutecne veci a cizinci a lidi co tam nepatri tam chodi jako domu a volne se tam pohybuji) reagovat
Přidat komentář

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Abruzzo - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání