Napsat recenzi

Nádherné a super Bali.

Recenze hotelu Champlung Mas Hotel *** (Indonésie - Bali - Legian)

Hodnocení:
průměrně: 5/5
Vloženo:
Pobyt: listopad 2014
Přečteno: 289x
Recenze se líbila: 915 čtenářům
Fotografie: 18
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Hong Kong - hory Hong Kong - hory
  • Hong Kong Hong Kong
  • Letiště Denpasar Letiště Denpasar
  • Měsíc vidí jinak Měsíc vidí jinak
  • Rýžová pole Rýžová pole
  • Památky Bali Památky Bali
  • První třída v letadle První třída v letadle
  • Místní oběd Místní oběd
  • Políčka v okolí pralesa Políčka v okolí pralesa
  • Západ slunce nad Indickým oceánem - kousek od hotelu Západ slunce nad Indickým oceánem - kousek od hotelu
  • Letadlo Cathay Pacific Letadlo Cathay Pacific
  • V letadle V letadle
  • Místní vesnice Místní vesnice
  • Z výletu Z výletu
  • Místní památky Místní památky
  • Z výletu Z výletu
  • Západ slunce Západ slunce
  • Orientační ceník masáží - u každého maséra je ceník trochu jiný Orientační ceník masáží - u každého maséra je ceník trochu jiný

V ceně zájezdu jsou 3 výlety, při delším pobytu 5 výletů a v každém případě 90 minutová masáž, pro mě pocitově v ráji, JE SUPER!!! Průvodkyně je skvělá, původem z české republiky, bydlí s místním manželem a dětmi přímo na Bali, takže informace o životě v těchto zeměpisných šířkách 8 stupňů pod rovníkem jsou opravdu autentické. Podle jejich informací studovala v Praze na vysoké škole indonésštinu. Považuji jí za opravdovou nejen teoretickou, ale i praktickou odbornicí na tuto oblast.

Trochu problém je po příletu na letiště v Denpasaru. Cca 2 hodiny se točit v hadu na pasovou kontrolu. Zpět je to lepší. Sice kontrol je více, například 2x projít bezpečnostním turniketem, ale jde to sice pomalu, ale plynule. K odletu letadla je dostatek času.

Ubytování  průměrně (5/5)

Oblast Kuta, Legian. Za příplatek ve výši 2.690,-- Kč je pokoj po vymalování. Rekonstrukci jsem nezaznamenal, ale i tak je pokoj super. Denně ustláno a uklizeno, denně dvě malé lahve vody, sáčky čaje a cukr. Malá varná konvice na pokoji je samozřejmostí. Případná komunikace s úklidovou službou bez problémů, jsou ochotní a vstřícní. Při příjezdu a odjezdu nabízí odvoz zavazadel po hotelu, samozřejmě, že za spropitné. Pokud je odmítnete, nejsou vtíraví a s úsměvem to přijmou.

Strava a stravování  průměrně (5/5)

Vzhledem k tomu, že se jedná o turistický hotel se 3*, tak nelze očekávat komfort. Ale i přes to, snídaně byly chutné, i když stereotypní. Ale jak se to vezme. Pokud si člověk denně vezme jednu část nabídky, tak na několik dní má výběr. Jinak je stále k dispozici: káva, čaj, 2 druhy džusu, máslo, džem, med, pečené nudle, ohřívaná zelenina, mléko, cereálie, tousty, chléb, exotické ovoce nakrájené na kousky a občas něco málo na víc, jako např. drůbeží pečené kuličky. Denně na požádání čerstvě usmažená vejce na různý způsob, jednou byla k tomu dokonce klobáska a slanina.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (5/5)

Vybavení odpovídá kategorii hotelu. V den příjezdu uvítací džus. Recepční jsou přívětiví a všichni vždy usměvaví. Celkový vzhled hotelu příjemný, všude čisto, několikrát denně se uklízí. Venkovní bazén s teplotou celodenně snad 30 stupňů a možná přes den pocitově i více.

Pláž a moře  průměrně (5/5)

Kousek od hotelu cestou okolo velice rušné ulice, která k Bali patří. Indický oceán čistý, o vlny a ne malé není nouze. Na pláži občerstvení, za poplatek slunečníky a lehátka. Denně je k vidění krásný západ žlutooranžového slunce přímo do Indického oceánu. Pláž je písčitá s drobným pískem.

Okolí hotelu  průměrně (5/5)

Mezi hotelem bazén. Před hotelem je cesta, která byla bez betonové dlažby. Před pár dny se kopala pro inženýrské sítě. Během pobytu se dávala dlažba. Cesta je značně frekventovaná. Toto považuji za zcela běžnou záležitost. V okolí hotelu je plno stánků s oblečením, suvenýry, masážní salony, restaurace. Obchodníci denně polévají chodník, aby alespoň trochu snížili okolní teplotu. Pocitově teplota přes den okolo 40 stupňů, přes noc okolo 28 stupňů. Ale to každý může vnímat jinak. Pro mě SUPER!!!

Cesta letadlem Českými aerolinkami z Prahy do Milána, letiště Malpenza - let cca 1,5 hodiny. 3 hodiny čekání na přípoj letadla do Hong Kongu velkým Jumbem. Cesta 11,35 hodin. Luxusní letadlo Cathay Pacific, s maximálním občerstvením, lehké občerstvení formou samoobsluhy během celé noci. V Hong Kongu 3 hodiny čekání na přípoj. Dále pak stejnou leteckou společností 4.45 do Denpasaru na Bali. Cesta zpět z Hong Kongu do Amsterodamu na letiště Shiphol je o něco delší, a to 12,50 hodin. Z Amsterodami opět Českými aerolinkami 1,5 hodiny do Prahy.

V recenzích se řeší výměna peněz. Takže následně: dolar a euro bez problému, akorát že kurz se přes den mění a výhodnější je měnit dolar. Například 30. 10. 2014 v 11.00 hodin byl kurz dolaru 12.000,-- Rupií, v 18.00 hodin tentýž den v téže oficiální směnárně byl kurz 11.625,-- Rupií.

Bacha ale na neoficiální směnárníky. Na tabuli vyvěsí aktuální kurz za 1 USD 12.250,-- Rupií, ale pokud se mění například 20 USD, tak chtějí dát např. jen 10.800,-- Rupíí za 1 USD a musí se smlouvat. Při ještě větším počtu USD se snaží kurz ještě snížit. V recenzích se píše, že za nové bankovky dají více, nebo za zmačkané dají méně, že se musí měnit pouze malé bankovky - JE BLBOST. Nic takového neřeší. V místě je jedna oficiální směnárna, která vydává i doklad. Zde je to přesně podle toho, co mají vyvěšeno a při větším počtu kurz nekrátí.

Zhruba přepočet: 0,6 l dobrá voda stojí 5.000,-- Rupií : 1000 x 1,8 = 9,-- Kč. Kelímek vody 1.000,-- Rupií, polévka cca 35.000,-- Rupií, kuřecí řízek, hranolky, dušená zelenina, miska hub dušených v tomatě a opravdu lehce ostřejším koření, servírované v malé mističce místo kečupu 60.000,-- Rupií. A hlavně pivo. 0,66 l stojí 35.000,-- Rupií = 63,-- Kč. Ale je lahodné, chutné a osvěžující. A jak se jmenuje? Tuhle informaci neřeknu. Zaleťte se tam podívat a uvidíte sami a hlavně ochutnáte. Za výběr Rupií přímo v bankomatu, kterých je v okolí hotelu několik, je maximální denní limit 2.000.000,-- Rupií :1000 x 1,80 = 3.600,-- Kč a poplatek bance, záleží jak která, ale ČSOB si naúčtovala 82,-- Kč.

Celkový dojem  průměrně (5/5)

Pokud to půjde, rád bych opět na Bali zavítal. Sice při představě, že budu opět ve vzduchu cca 19 hodin mě trochu děsí. K tomu prodlevy na letišti. Zpět jsem se vrátil odpočatý, svěží, v dobré náladě a psychicky kladně naladěn po místních masážích, včetně reflexních a vyzkoušel jsem také speciální meditaci, kterou umí místní.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 2
z 2 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Další recenze hotelu

Umístění hotelu

Bali - nejlepší hotely

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání