Napsat recenzi

Skvělá dovolená. ...Servis, služby, pokoj, moře - vše dokonalé.... Menší výhrady

Recenze hotelu Imperial Shams Abu Soma Resort ***** (Egypt - Hurghada - Safaga)

Hodnocení:
průměrně: 3,4/5
Vloženo:
Pobyt: září 2012
Přečteno: 724x
Recenze se líbila: 661 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Zatím nejlepší rodinná dovolená v mém životě. Příjemné prostředí, personál i ostatní turisti ( většinou Češi, nebo Slováci). Neumíte-li anglicky, nevadí, čeština společně s ostatními částmi těla Vám vystačí. Personál je dosti chápavý a navíc umí „dobře" Česky (na úrovni Vietnamských obchodníků). Dovolenou jsme absolvovali na přelomu srpna a září, na 12 dní. Hledali jsme klid a odpočinek, krásné moře s pozvolný vstupem ( 200 m od břehu voda po kolena), podmořský svět, služby na nejlepší úrovni a pro mě, sportovní zázemí...Chcete-li ještě k tomu všemu do Egypta, jste na správné adrese...Tento hotel vřele DOPORUČUJI.

Ubytování  průměrně (3,7/5)

Hned po příjezdu do hotelu v 5 ráno , naprosto vyčerpaní cestováním, nás čekalo nemilé překvapení a to fakt, že pokoj můžeme dostat až po 14:00 hodině a náramky all inclusive až po 12:00 hodině. V takovém případě nám nic jiného nezbývalo, než recepčního uplatit. Tedy po vyplnění registrační karty, 10 dolarovém úplatku, a dalším 30 minutovém čekání jsme dostali klíče od pokoje v prvním patře, v křídelní části hotelu. Po vstupu do pokoje jsme zůstali v úžasu. Pokoj (zhruba o velikosti 68m čtverečních) byl na skvělé úrovni. Součástí byla lednička. V ledičce 3 lahve vody a 4 lahve limonády Schweppesu zcela zdarma. Každý den se doplnovala v rámci all jen voda.Dále se nacházela televize ( programy v italském, německém a anglickém jazyce - BBC), balkon s výhledem na Spa centrum( budova, kde je fitness a masáže) a bočním výhledem na moře, 4 křesla, 2 postele + 1 přistýlka ( přistýlka= klasická postel, nikoliv skládací lehátko), šatní skříň, jejíž součástí byl trezor. Toaleta byla součástí koupelny a v koupelně visely 3 osušky a 3 ručníky společně s hotelovým shower gel, shampoo, a body milk. Hotelové šitíčko, desky na papíry, papíry, či obálky na dopisy byly samozřejmostí. Parádička.... 4* z 5.

Strava a stravování  průměrně (3,2/5)

Asi jako každý, jsme chtěli ochutnat všechno. Stravovat se lze v hlavní restauraci , nebo fastfoodově na pláži. Hlavní resaurace nabízí širokou škálu zeleniny ( rajčata, okurky, mrkev, salát, hrášek, jogurtové zálivky), menší škálu ovoce (většinou vodní meloun, hroznové víno, datle, zelené pomeranče a banány :D. Nevím odkud to vozí :D) ..Dále 2 druhy rýže , 2 druhy polévky( jedna znich byla krémová- vynikající, luxusní, jazýček jen hladila ;-) a maso ( kuřecí, hovězí). Dezerty, tak akorát do pusy. To se nám velmi líbilo. Na pláži, mezi 13-15 hodinou tvořili hranolky, burgery (kam se na ně hrabe MC Donald), shawirmy ( kuřecí v bagetě), nebo hot dogy. V rámci all inclusive jsme mohli jednou za pobyt navštívit orientalní a italskou restauraci. Mě se více zamlouvala italská ( fungovala tam klimatizce a navíc pizza patří mezi mé oblíbené. Sestra byla jiného názoru, neboť tiramisu nebylo pravé tiramisu :)))

3* Jídlo časem omrzí, a navíc 4 den je třeba si od jídla oddechnout. Buď chytíte „faraona" a strávíte pak na toaletě zbytek pobytu, nebo zácpu (z přílišné konzumace zeleniny.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (3,4/5)

Vybavení na perfektní úrovni. V hotelu se dal/a/o hrát tenis, squash, billiard, plážový volejbal, vodní polo,vodní gymnastika, stretching, minigolf, a také se dalo posilovat. Posilovnu musím vyzdvihnout. Na skvělé úrovni. 22 strojů na všechny části těla, k tomu všemu 3 běžící pásy, 2 rotopedy a 2 orbitracky.

Personál hotelu vynikající. Od uklízečů, kteří po úklidu zjisťovali, jestli je všechno ok, až po hotelovou manažerku. Všichni profesionálové. Všechno zařídí. Chybí Vám voda, přinesou. Nevyměnili ručník, vymění. A když ne, řeknete si delegátce a ta všechno zařídí (my měli Ver. Jurákovou-skvělá).Za bakšiš 1 dolar udělá pro Vás personál úplně všechno. Pohlídá lehátko, donese pití na pláž...

Součástí hotelu je také beach bar na pláži, kde nalévali alkoholické nápoje ( vodka, ouzo, rum, brendy, gin) a nealkoholické nápoje (bohužel na pláží neznají led), a lobby bar v recepci, kde nalévali to samé + alko a nealko koktejly. Dobré....

Kulturní využítí

Chvalitebné. Z 12 dní bylo kultůrních pouze 8. Bohužel 12ti denních hostů bylo málo, tak si hotel řekl, nač dělat zábavu pro tak málo lidí. Z těch 8 bylo každý večer něco. Fakír show, oriental dance show, fire show, mrs a ms hotel ( to bylo dobrý :D)...Animátoři opravdu dělali svoji práci. Večer bavili lidi a ve dne se je snažili scelovat, aby jen neodpočívali, ale aby jsi šli zahrát vodní polo, nebo volejbal. Pracovní náplní animátoru bylo také hlídání dětí..... Mám pouze jednu zkušenost. Tatínek,když měl hlídat děvčátko, tak si šel zahrát volejbal a dítě dal na starost jedné animátorce. Ta si s holčičkou hrála blízko volejbalového hřiště, než tatínek dohral:)

Hodnotím 5 z 5 , zavírám oči u beach baru, kde jsou džusy, kdy se jim zachce a led neznají.

Pláž a moře  průměrně (4,1/5)

Pláž a moře krásné průzračně modré, čisté vše, spokojenost.

Okolí hotelu  průměrně (3,1/5)

Jedete-li do Egypta, musíte počítat, že zůstanete na hotelu .Zaručí vám to bezpečí, čistotu a klid. Byli jsme v Káhiře, kvůli pyramidám, a tam je to opak. Špína, chudoba, všude ozbrojení vojáci a Egypťani, kteří by za úsměv hned chtěli 1 euro. No hrůza děs. Děti žebrají, jsou nevychovaní, rozjančení, nechodí do školy, i když je to povinné....

Celkový dojem  průměrně (3,4/5)

Dojmy z dovolené jsou ty nejlepší. Všichni byli přátelšťí, jak personál, tak ostatní turisti.Já jsem si dovolenou užil. Maminka si odpočinula a sestra nabyla nové síly... Byl jsem v Egyptě už 3x, ale žádný hotel mě nedonutil napsat, tak chválitebnou recenzi. Všem doporučuji a omlouvám se za rozsah

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 47
z 83 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Hurghada - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání