Napsat recenzi

Mirage Bay Resort & Aqua Park **** (Egypt - Hurghada)

Recenze hotelu Blue Lake Resort & Aquapark **** (Egypt - Hurghada - Hurghada jih)

Hodnocení:
průměrně: 2,4/5
Vloženo:
Pobyt: duben 2019
Přečteno: 643x
Recenze se líbila: 228 čtenářům
Fotografie: 18
Videa: 0
Komentáře: 0
  • Pyramidy - panoramatická vyhlídka Pyramidy - panoramatická vyhlídka
  • Plážový bar Plážový bar
  • Zahrada Zahrada
  • Zahrada Zahrada
  • Sfinga Sfinga
  • Sfinga Sfinga
  • Molo Molo
  • Posezení u lobby baru Posezení u lobby baru
  • Bazén (naproti hotelová restaurace) Bazén (naproti hotelová restaurace)
  • Příjezdová cesta Příjezdová cesta
  • Zahrada Zahrada
  • Pyramidy a Sfinga Pyramidy a Sfinga
  • Pyramidy Pyramidy
  • Zahrada Zahrada
  • Pláž Pláž
  • Zahrada Zahrada

Rodinná dovolená, celkem vydařená, ale příště bych se už do tohoto hotelu asi nevracela. Zahrady mají nádherné, jídlo a pití dobré, personál celkem v pořádku, bazény čisté, ale ubytování nepříliš v pořádku a moře - to hlavní, za čím člověk jede - naprosto příšerné. Takže asi nejvíce kvůli moři už ne...

Ubytování  průměrně (2,3/5)

Ubytováni jsme byli vcelku brzy po příjezdu na hotel (a také po bakšišném 10 dolarů do pasu...). Měli jsme dva pokoje a vyhověli našemu přání, aby byly vedle sebe. Takže potud v pořádku. Pokoje byly v přízemí s výhledem do zahrady, taktéž v pořádku. Klimatizace, TV i lednička fungovala, trezor na pokojích nebyl, snad pouze na recepci za poplatek (nevyužili jsme). Ubytováni jsme byli ve starší zástavbě (žlutá barva), což bylo celkem dost poznat. Pokoj ještě ušel, u postele nám upadla noha, kterou nikdo za celou dobu pobytu neopravil. No, aspoň, že se dala jakž takž vrátit na místo a jakž takž postel udržela... :-) Skříň na oblečení nic moc. Nejhorší však pro mne byla koupelna... Naprosto zašlá, špinavá, plesnivá, štítila jsem se sprchovat. Nějak jsme to přežili. Bohužel, 2x jsem se sprchovala se švábem. Fuj!!! Švábi běhali po chodbě mezi pokoji sem tam, až asi 4. nebo 5. den pobytu provedli deratizaci. Poté byl celkem klid. Každopádně po každém sprchování vyplavená koupelna, takže před sprchováním jsme nejdříve dali na zem dva ručníky a až poté se vysprchovali. Ručníky byly totálně nasáklé vodou, ale jen tak se dalo předejít povodni... Ještě že ručníky každý den měnili. No, na přespání stačilo, ale koupelna byla prostě naprostá katastrofa.

Strava a stravování  průměrně (2,5/5)

Strava za nás docela dobrá, v pořádku. Nějaké zdravotní problémy byly, ale nebylo to nic těžkého a spíše ze změny klimatu než z jídla. Jídlo a pití bylo dobré, žádné příšerné umělé postmixy. Colu, Fantu, Sprite rozlévali přímo z petlahví, pivo měli také docela dobré a hlavně bylo i točené, víno docela ušlo, ale bílé nebylo chlazené, bylo hodně teplé. Vína nebyla lahvová. Džusů byly asi tři druhy. Káva velice dobrá, ale ne při snídani, to se nedala vůbec pít, bylo mi z ní špatně. Káva byla výborná z automatů v lobby baru, v baru na pláži i v baru u bazénu. V baru na pláži se navíc u tohoto automatu obsloužil každý sám, stejně tak co se týká načepování džusů. V barech pak míchali různé alko i nealko drinky, vcelku dobré.

Pokud se týká snídaní, byly celkem pestré. Jen mi chyběla míchaná vajíčka, která kuchař ne a ne připravit. Byly pouze omelety, buď se zeleninou nebo bez. Bez zeleniny byly lepší. dále jako všude - salámy, sýry, vejce na tvrdo, dobré jogurty, cereálie, medy, marmelády, palačinky, spousta pečiva apod.

Obědy i večeře byly velmi podobné, večeře byly sice větší, ale přišlo mi, že lepší jídlo bylo při obědě. Samozřejmě nechybělo kuřecí maso, hovězí maso, sem tam rybka (většinou ne příliš dobrá, ale vyskytly se i chuťově dobré), spousta příloh - těstoviny, rýže, brambory apod. U oběda i večeře místní žena pekla výborné placky. Občas se grilovalo venku, ale to spíš v období před Ramadámem, poté už spíš moc ne.

Jinak přes den bylo možné dát si v plážovém baru hranolky, burgry, párky v rohlíku nebo pizzu. Docela příjemné občerstvení, chuťově celkem dobré.

Kolem 15. hodiny pak byla k dispozici na pláži i zmrzlina - výběr ze 3 druhů. Byla dobrá.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (2,6/5)

Hotel samozřejmě zajišťuje animační program, ale ten jsme nijak nevyužili. Na pláži se cvičilo, tančilo, hrál se petanqe apod. Večerní animace nebyly nic moc. Začalo se dětským programem, poté nějaké soutěže pro dospělé, ale jinak nuda.

Personál v hotelu byl v pořádku, spíš lidé, kteří nepatřili k personálu, ale měli tam určité své místo pro výdělek - tj. šíša man, velbloudář... Ti byli v pohodě, ale také pěkně vyčůraní, až bych řekla proradní. Rozhodně nic není zadarmo, ať vám budou říkat, co chtějí, opravdu nic není nikdy zadarmo. Takže když si koupíte 3 hodiny šíšy, ale ona vyhoří za hodinu, šíša man vám slíbí, že ji druhý den budete mít zadarmo, není to pravda. Před jízdou nebo focení s velbloudem si nejdříve domluvte cenu, ať pak nejste překvapení... Ale to se netýká hotelového personálu, ten byl jinak v pohodě, opravdu fajn.

Hotel poskytuje různé výlety, stejně tak samozřejmě delegáti různých CK. Zaplatili jsme si dva výlety - plavání s delfíny a poté pyramidy v Káhiře. Plavání s delfíny jsme si domluvili (na doporučení jednoho místního zaměstnance) v Makadi Bay a určitě jsme neprohloupili. Je to tam opravdu fajn a nakonec to vyjde levněji než v Hurghadě (hlavně fotografie). Výlet do Káhiry obsahoval kromě pyramid a Sfingy i Egyptské muzeum a návštěvu parfumarie. Kdyby za tu cenu raději vynechali parfumarii a egyptské muzeum, udělá CK mnohem lépe!!!! Po 6 hodinové cestě jsme u pyramid strávili asi půl hodiny a sotva 20 minut u Sfingy. To opravdu nestačí!!!! Vysadili nás u jedné jediné z pyramid s tím, že za poplatek se může do dvou velkých pyramid a další jedna, královnina, je zdarma. Při tom časovém rozmezí jsme nestihli ani tu zdarma natož něco více!!!! A Sfinga? Opět málo času a málo informací kam všude můžeme jít, takže z boku jsme ji ani neviděli!!!! Byla jsem nadšená, splnil se mi sen, ale už bych neabsolvovala takový výlet s CK. V hotelu nám člověk, co provozuje hotelové taxi, říkal, že tento výlet dělá taky, ale řídí se přáním klientů. Navíc v Káhiře je za cca 4 hodiny s tím, že klienty zaveze kam chtějí, počká na ně apod. Určitě by to bylo lepší řešení než takto organizovaný výlet od CK. No, ale viděli jsme pyramidy, to ano. Oproti loňskému výletu z Marsy Alam do Luxoru se to nedá srovnat, to byl mnohem lépe organizovaný výlet...

Jinak, pokud se týká hotelových bazénu, hotel má celkem 3 bazény, z toho jeden akvapark. My nejvíce využívali bazén při pláži. Byl čistý, příjemný, lehátek a slunečníků dost. Osušky čisté, některé i nové.

Pláž a moře  průměrně (3,2/5)

Pláž a moře??? Moře??? Ta špinavá zátoka, která tam byla??? Ta žlutozelená voda??? Pláž jako taková v pořádku, palmy hezké, slunečníků a lehátek dostatek, vše super, ale to moře.... Bože, to jsem ještě neviděla...!!! Pokud chcete k moři, sem ne. Vstup pozvolný, zaplavat se dalo, ale kdo by tam lezl???!!!! Až dále na molu se dalo lépe zaplavat, i nějaké ty korály a rybičky jsme viděli. Čas jsme pak spíše trávili u bazénu.

Okolí hotelu  průměrně (2,8/5)

Okolí hotelu jako všude jinde v Egyptě. Hotelový rezort rozlehlý, ale opravdu udržovaný a krásný. Rozkvetlé květiny, keře, nádherné palmy, udržovaný trávník - pro fotky dokonalé. Procházka k moři takovou zahradou byla balzámem na duši. A ta vůně květin... Opravdu krása. Navíc v zahradě architektonické prvky z historie Egypta - sochy, příjezdová cesta lemována sfingami jak v Karnaku… Krása. Okolí samozřejmě nic moc. V hotelu i před hotelem obchůdky, směrem k Hurghadě více a více obchůdků, asi 1,5 km pěšky Cleopatra bazar (fixní ceny) a dále moderní centrum Senzo Mall (fixní ceny). V obchůdcích se dalo dobře smlouvat, občas to bylo celkem divadlo.

Celkový dojem  průměrně (2,4/5)

Hotel Mirage Bay bych (po rekonstrukci pokojů) "přesadila" k lepší pláži, k čistějšímu moři a teprve pak bych se tam vrátila. Hotel jako takový v pořádku, ovšem pokud nezmiňuji naprosto příšerné koupelny v pokojích, ale prostě moře je moře a to tomuto hotelu opravdu ubírá naprosto ve všem. Je to škoda, měl by celkem potenciál...

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 37
z 106 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro mládež
  • Pro zamilované a manželské páry
  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro starší a méně pohyblivé osoby

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Hurghada - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání