Napsat recenzi

Skvělá dovolená

Recenze hotelu Arabia Azur Resort **** (Egypt - Hurghada - Hurghada)

Hodnocení:
průměrně: 4,2/5
Vloženo:
Pobyt: říjen 2013
Přečteno: 1 665x
Recenze se líbila: 472 čtenářům
Fotografie: 0
Videa: 0
Komentáře: 0

Hotel Arabia Azur Resort (dříve Arabia Beach Resort) je podle mého názoru určitě jeden z nejlepších 4 * hotelů v Hurgadě. Přijeli jsme tam v době, kdy byl hotel po několika týdnech opět ve 100% provozu, do našeho příjezdu prý byla půlka hotelu uzavřena a fungoval pouze blok B. Okolní hotely - Arabella a Bel Air byly v době našeho pobytu úplně mimo provoz - prý kvůli nedostatku klientů.

Ubytování  průměrně (4,2/5)

Přestože je patrné, že zařízení a vybavení hotelu je už staršího data, nic to nemění na faktu, že je všude čisto a všechno funguje. Hotelový pokoj je dost prostorný, součástí je plazmová TV s možností připojení USB, trezor , lednička ( pravda - poněkud hlučná, také staršího data výroby....), do které denně uklízeči doplňují 1,5l balené vody na osobu , plus colu a 7up ve skle (0,33l). Otvírák na lahve jsme po menším hledání našli přibitý na zdi v koupelně..:-)) Na pokoji je k dispozici taky rychlovarná konvice, hrnky a zásoba čajů, cukru, smetany a instantní kávy (Nescafé). Klimatizace funkční a tichá , na individuální ovládání. Ubytovaní můžete být buď v bloku A nebo v bloku B. Oba bloky mají tvar U a mezi nimi je bazén a restaurace. Pokud tedy mohu doporučit, výhodnější je bydlet v té části bloku, která je blíž k bazénu a k restauraci, jinak se celkem nachodíte....My jsme bydleli v přízemí, pokoj B 107 a bylo to ideální místo.. blízko do restaurace i na pláž. Vím ale od spolucestující, že např. v pokoji B 222 mohli klimatizaci jen zapnout a vypnout, bez možnosti ovládání. Takže všechny pokoje možná nemusejí být stejně vybaveny. Jinak ze všech pokojů v přízemí se dá volně vycházet ven přímo balkonovými dveřmi, protože terasy v přízemí nemají žádné zábradlí ani zídku a případní kolemjdoucí vám prakticky koukají až do "kuchyně". Komu to vadí, ať se raději ubytuje v prvním nebo druhém patře. Nám to nijak nevadilo, v noci jsme měli balkonové dveře zamčené a přes den nás tam navštěvovaly maximálně tak kočičky, kterých je v hotelu požehnaně (ostatně jako všude v Egyptě).

Strava a stravování  průměrně (4,2/5)

K jídlu nemám co dodat... Kdo tvrdí, že se tady nenají, tak buď kecá a nebo je opravdu příšerně vybíravý...a že se tam takoví kritici našli i z řad našich spolucestujících, to jsem opravdu nechápala.. prý jim chyběl pořádný steak...Od pěti od rána prakticky až do půlnoci máte možnost se někde najíst a napít. Snídaně od 5 do 11 hodin v hlavní restauraci. Od půl jedné do tří se podával klasický oběd v restauraci venku u bazénu. Kdo chtěl, mohl si dát oběd typu fast foodu v baru Marina na pláži ( polévka, hranolky, pizza dle přání , hot dog s grilovaným masem apod.) Od tří do pěti malé občerstvení v baru u bazénu (palačinky, wafle, dezerty, kousky pizzy, zmrzlina) . Zhruba od půl sedmé do desíti už byla přichystaná večeře v restauraci venku u bazénu a pak následovala pozdní večeře od 10 do půlnoci v hlavní restauraci, Jídlo výborné, za celou dobu jsem nenarazila na něco, co by mi vyloženě nechutnalo. Každý den jiné tématické večeře - jednou mexická kuchyně, dvakrát egyptská kuchyně, jednou italská kuchyně, jednou thajská kuchyně... vždy v nabídce ryba, kuřecí a hovězí maso - pokaždé jinak udělané, případně něco navíc - např.jehněčí. Pro vegetariány taky velký výběr, například gratinovaná cuketa byla úplně skvělá...pokaždé těstoviny na různý způsob, rýže stokrát jinak, brambory taky buď vařené, pečené v alobalu, nebo kaše nebo hranolky...pokaždé něco přímo na grilu( mleté maso - čufty, hovězí kousky, případně celá kačena nebo co to bylo, tortila, thajské nudle...), polévky výborné, velký výběr zeleniny, ovoce taky, ale to bych možná čekala víc druhů - většinou byly jen pomeranče, banány, občas zelený meloun a fíky. Ale je pravda, že tam byl v nabídce denně ovocný salát - mix ovoce ve vlastní štávě - něco jako kompot. Nápoje z post mixu - džusy pomeranč, ananas a jablko - hlavně nebyly moc sladké, pak klasika cola, 7up, mirinda a soda, voda v barelech, pivo, víno a automat na různé druhy kávy - Nescafé. K dezertům se snad ani nebudu vyjadřovat, sladké moc nemusím, ale dle názoru mého syna byly vynikající.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,1/5)

Vybavenost hotelu: několik barů (jeden s noční diskotékou), italská restaurace( ve které máte jako hosté s all inclusive předplacený určitý kredit na podávané jídlo a la carte), knihovna, kulečníkové stoly, internetový salonek (internet za poplatek), směnárna, bankomat. Hotelové služby se mi obtížně hodnotí, protože jsem žádnou prakticky nevyužila. Animační program tam samozřejmě probíhal. Vím zcela určitě, že denně byl v bazénu aqua aerobic, pak také plážový volejbal a petanque. v hotelovém divadle probíhal každý večer nějaký program - já osobně jsem byla jen na představení fakíra. Do hotelového bazénu jsem za celou dobu ani nevlezla, rozhodně je ale dostatečně velký a byl čistý. Co se týká avizovaných tenisových kurtů, tak to asi ve skutečnosti nebude nic moc. Byla jsem svědkem toho, jak si jeden spolucestující stěžoval delegátce, že se tenis vůbec na takovém kurtu nedá hrát, jelikož povrch byl údajně z písku a ne z antuky. ¨

Personál hotelu fakt skvělý!!! i bez bakšiše všichni ochotní a usměvaví, a co teprve, když jim dáte nějaké drobné!!! Běžně chodili obsluhovat až na pláž a nosili drinky až na léhátko!!! Jediná negativní zkušenost je s jedním recepčním hned při našem příjezdu - jeho jméno už si nepamatuji, ale jeho jednání se mi opravdu nelíbilo. Do hotelu jsme dorazili v brzkých ranních hodinách (asi 5 ráno). A protože nás bylo najednou poměrně hodně, obsluhovali nás u recepce ve dvou frontách dva různí recepční. Jeden recepční dával všem ihned pásky na ruku i klíče od pokojů, ale ten co oblsuhoval naši řadu nám dal na ruku jen pásky s tím, že klíč od pokoje bude až v jedenáct. To se mi moc nelíbilo, když jsem viděla, že všichni v druhé řadě klíč normálně dostali, takže jsem požádala vzápětí toho druhého recepčního - a ten nám OKAMŽITĚ klíč vydal !!! Fakt nechápu!!! Bohužel ne všechny napadlo si o ten klíč říct, , takže asi dvě rodiny opravdu čekaly na recepci až do 11 hodin . Přitom všem bylo jasné, že hotel je obsazený maximálně z 50 % , takže určitě problém s volnými pokoji nebyl...problémem byl spíš ten recepční...

Pláž a moře  průměrně (4,4/5)

Moře bez výhrad --skvělé!!! Teplé a čisté!! Přímo u nosu ( u bloku B) krásná písčitá pláž s pozvolným vstupem - ideální i pro děti.. Pro plavce a milovníky vodního světa byl zase vstup do moře z mola po žebříku - skvělé možnosti pro šnorchlování - pokud vám stačí asi 100 druhů ryb :-)), takže každý si mohl vybrat. Doporučuji boty do vody - i na písčité pláží se může pod pískem skrývat nějaká ta ryba... já jsem například pod kamenem narazila na takovou , co vypadala jako had...Co se týká vodních sportů, nikde kolem jsem žádné neviděla, kromě surfařů. U pláže měli na půjčení šlapadla a taky chodil po pláži jeden týpek, co nabízel padák.. ale za celý týden jsem nikoho na padáku neviděla. Žádný banán ani pneumatiky jsem taky neviděla..Jen velbloud Romeo byl místní plážovou atrakcí - hlavně pro děti, které se na něm za pár dolarů vozily....Slunečníků a lehátek dost - až nadbytek!! Ale těžko říct, jak to tam vypadá při plné obsazenosti hotelu.

Okolí hotelu  průměrně (3,7/5)

Holet se nachází v klidnější části Hurgady - přesně mezi oběma centry (Dahar a Sakkala). Takže když vyjdete za bránu hotelu, najdete napravo a nalevo několik obchůdků a vedlejší hotely. Naproti přes cestu už jen klasický bordel a torza různých nedodělaných staveb. Pokud chcete přímo do centra, musíte taxíkem - do Sakkaly se to dá usmlouvat asi za 2 dolary. Někdo tvrdil, že šel i pěšky, ale nebude to asi moc krásná procházka :-((. Jinak kdo nechce, nemusí vytáhnout paty z hotelu. Přímo v hotelovém areálu je totiž ALI BABA BAZAR se spoustou obchůdků a jednou restaurací. Má to jednu nevýhodu - musí se smlouvat, jinak vás teda pěkně natáhnou.....A takové smlouvání může trvat i hodinu. Dokonce se nám některé věci nepodařilo usmlouvat vůbec (například foťák do vody na jedno použití a vodní dýmku). Nedohodli jsme se na ceně a prodejce to normálně schoval zpátky do regálu a ještě se tvářil děsně ublíženě. Dobře jsme udělali, protože následně jsme zjistili, že ještě daleko levněji se dá všechno pořídit v Kleopatra bazar, který je v centru (Sakkala) přímo naproti hotelu Bella Vista. A bez smlouvání a neustálého obtěžování prodejci. Jsou tam fixní ceny a nikdo vám nedýchá za zadkem.

Celkový dojem  průměrně (4,2/5)

Každopádně to byla vydařená dovolená. Hoteloví hosté byli převážně Němci - což taky o něčem svědčí. Byli tam samozřejmě i nějací Rusové, ale takoví ti neagresivní. Pak Slováci a Češi. A taky pár Arabů s rodinami....Spousta hotelových hostů už tam byla opakovaně několikrát - jedni naši spolucestující z Čech například už po 17!! A navíc - týdenní pobyt se dá sehnat i za necelých 11 tisíc, což je myslím další velké plus.

Pokud tedy nehledáte úplně absolutní luxus, mohu tento hotel s klidným svědomím vřele doporučit..

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 11
z 13 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

« předchozí recenze hotelu další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Hurghada - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání