Napsat recenzi

Nádherné jarní prázdniny

Recenze hotelu Barceló Bávaro Palace Resort ***** (Dominikánská republika - Punta Cana - Bávaro)

Hodnocení:
průměrně: 4,6/5
Vloženo:
Pobyt: únor 2016
Přečteno: 392x
Recenze se líbila: 705 čtenářům
Fotografie: 3
Videa: 0
Komentáře: 4
  • Plánek komplexu Plánek komplexu
  • Východ slunce na pláži Bávaro Východ slunce na pláži Bávaro
  • Kousek pláže (celkem cca 1300 m) - tmavší modrá v moři je mořská tráva na dně Kousek pláže (celkem cca 1300 m) - tmavší modrá v moři je mořská tráva na dně

Skvělá volba pro všechny, kteří si chtějí užít nádhernou dovolenou. Zájezd od německé CK, odlet a přílet : Mnichov, let bez mezipřistání s airberlin (AB).

Uzavřený hotelový komplex s ostrahou (skládá se z mnoha budov - ubytovacích částí a centrálního komplexu s restauracemi, bary, kasínem, diskotékou, divadlem, nákupním centrem ...) se nachází na pláži Bávaro, k dispozici bazény, wellness, fitnes. Pláž písčitá, moře celkem mělké (u bójí cca 180 cm).

Ubytování  průměrně (4,6/5)

Pokoj typu Family Deluxe, 2 oddělené ložnice - 1 x dvoulůžko, 2x jednolůžko + sofa pro event. využití jako přistýlka (rozměry běžné postele). Malá předsíň s minibarem (součást all inclusive), trezorem, rychlovanrou konvicí (káva, čaj k dispozici).

Úklid na pokoji bez připomínek, denně čisté osušky, pokud bylo třeba, postel převlečena i 2x za den.

Strava a stravování  průměrně (5/5)

All inclusive 24 hodin denně. Stravování možné ve 2 restauracích bufetového typu, nebo v dalších cca 12 a-la carte restauracích (vyžadován rozumný dress code - žádné plavky ani kraťasy, sandály), tam je ale nutná rezervace místa předem (žádný problém, stačí si včas rezervovat). Otevřeno cca 6:30 - 23:00 (se dvěma přestávkami na úklid) v bufetových restauracích, 18-23:00 v a-la carte.

Pro věčně hladové je k dispozici nonstop bufet ve Strikers baru.

Výběr ze širokého spektra jídel - nelze si nevybrat. Od jogurtu a müsli s mlékem k snídani, přes pečenou kachničku na víně, mořské ryby a plody až po bifteky. Jídlo je chutné, mnoho pokrmů i v bufetových restauracích připravováno přímo na grilu před hosty.

Hlavní útok představují neskutečně lahodné dezerty, hojně s čokoládou. Člověk musí odolávat ...

Barů všude dost, provozní doba různá (většinou shodná s provozem pláže, blízkého bazénu apod), nonstop bar : Strikers.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,8/5)

Nelze nic namítat. Udržovaný komplex, čistota a pořádek. Uklízečky každé ráno mopem vytírají všechny chodníky v areálu. Personál milý a usměvavý, všichni zdraví hosty při každém potkání. Obchody i obchůdky k dispozici (oblečení, plážové potřeby, suvenýry, šperky, drogerie, duty free shop, fotopotřeby, doutníčky, rum, káva), lze platit kartou.

V místě je k dispozici lékař 24 hodin denně (služba Clinic Assist), náklady lze hradit platební kartou (bežné vyšetření v ordinaci 130 USD bez nákladů na léky a zdravotnický materiál), nebo zkusit komunikaci s poskytovatelem cestovního pojištění.

K dispozici i lékárna - omezený sortiment, platby možné pouze v hotovosti, v USD.

Pláž a moře  průměrně (4,4/5)

Nádherně jemný písek na pláži i v moři. Žádné kamínky, korály, chodí se po něm úplně úžasně. Dojem dokáže trochu pokazit mořská tráva, která se vyplavuje (nejvíce při přílivu) na břeh a tvoří tam souvislý pás. Voda průzračná, je vidět na dno cca 2-3 metry hluboko. Pro milovníky šnorchlování to není sice až tak příliš atraktivní (želvy, krabi, rejnoci, a rybí drobotina se drží většinou v trsech mořské trávy, už tak 10 m od břehu) - chybí koráli, ale na vykoupání příjemné a osvěžující.

Okolí hotelu  průměrně (4,2/5)

Doprava z letiště v Punta Cana cca 15 minut.

Výlety do města se bez průvodce nedoporučují. Areál hotelu je dostatečně rozsáhlý a disponuje vším pro pobyt.

Zájemce ale neodrazuji - cca 5 minut jízdy od hotelu je velké shopping centrum. Našinci se na tváři objeví úsměv při spatření známého loga - IKEA ...

:-)

Doporučuji se domluvit s delegátem zájezdu, nebo přímo v prodejním stánku v hlavní budově a zakoupit si výlet : pestrá nabídka, vyzkoušeli jsme delfíny (místní záležitost) a ostrov Saona (celodenní výlet - busem do přístavu Bayahibe, možnost prohlédnout si z busu místní krajinu, katamaránem s nevysychajícím barem na Saonu, pobyt a lahodný oběd tam, cestou zpět zastávka v moři na mělčině - šnorchlování, koupání).

Celkový dojem  průměrně (4,6/5)

Pokud do Dominikánské republiky pojedu někdy ještě jednou, neváhám a vracim se do tohoto podniku.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 5
z 5 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

další recenze hotelu »

Komentáře

Hana: Pozor na Ziku komáry - 26. 2. 2016 15:14

pozor na výskyt Zika komáři! reagovat

joemb: Re: Pozor na Ziku komáry - 26. 2. 2016 19:59

... No, děkuji - to jsem jaksi čekal ... V celé oblasti je komárů asi o 1700% více, než jsme zvyklí tady od nás. Místní populace ale nemá naprosto žádný problém s touto kauzou, vesele si těhotní, rodí, nikdo o ničem neví a nemá s tím ani zkušenost z okolí. Prosím vynechme tu hysterii, která tady teď panuje. Vědci zveřejnili, že pochybují o této souvislosti ... To, že soudruzi z Hygienické stanice a Ministerstva zdravotnictví potřebovali prezentaci nás přece nijak neohrožuje...Bylo nás tam 5 a komárů miliarda. Štípance nepočítáme. A to jsme měli výlet z východu na jih a zpět. Žádný problém. Inkubační doba pominula a máme tak akorát nudli u nosu z toho marastu zde. Žádné příznaky chřipky/problému. Prosím přestaňme blbnout. Zdejší mediální masáž je velmi nevhodná ... reagovat

Marta: Já bych tam nejela ani zadarmo. - 29. 2. 2016 11:24

Je tam krásně ale ted nebezpečno. nejlepší je zůstat v Evropě u moře. reagovat

joemb: Re: Já bych tam nejela ani zadarmo. - 4. 3. 2016 22:17

... no, to je samozřejmě Vaše volba. A nepřijde Vám to divné : čtete recenze na exotické lokality a dokážete napsat jako komentář jen tu Vaši banalitu ? To asi nebude objektivní ... Nepředstavujte si prosím šílené peníze za takový výlet. Podobá se to nákladům na Egypt. A dnes už bohužel i Bulharsko, jak jsem zjistil : migrace do Evropy nám trochu přepisuje cenovou mapu Evropských destinací ... reagovat
Přidat komentář

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Umístění hotelu

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání