Napsat recenzi

Moc hezká dovolená

Recenze hotelu Vila Ava ** (Chorvatsko - Istrie - Rabac)

Hodnocení:
průměrně: 5/5
Vloženo:
Pobyt: srpen 2013
Přečteno: 969x
Recenze se líbila: 558 čtenářům
Fotografie: 2
Videa: 0
Komentáře: 0
  • chodník k pláži vedle Avy chodník k pláži vedle Avy
  • pláž pláž

Dovolená ve Vile Ava je pro nenáročné klienty, kteří si chtějí užívat blízkost moře a pěkných pláží, a zároveň pro ty, co jim nevadí větší vzdálenost do centra. Výhodou ubytování na konci Rabacu je relativní klid od ruchu a krásné, čisté a nepřeplněné pláže.

Ubytování  průměrně (4/5)

Vybavení Vily Ava je jednoduché, pro nenáročnou klientelu, ale pokud člověk tráví čas převážně u moře nebo poznáváním okolí, je to celkem jedno, koneckonců tomu odpovídá cena zájezdu. Zařízení by chtělo obnovu, to každopádně, snad k tomu jednou dojde... Trochu mínusem bylo vybavení kuchyňky, kde jsme nedali dohromady ani tři talíře, ale nějak jsme si poradili. Také chyběla utěrka, něco na nádobí, hadra na přetření..S tím jsem nepočítala a z domu mě nenapadlo si přivézt. Jinak hrnců a příborů dostatek.

Velkou výhodou je balkón s výhledem na moře, kde se dají trávit příjemné romantické večery:-)

Strava a stravování  průměrně (5/5)

Strava byla vynikající!!! Být tam ještě déle, nevejdem se do šatů...Bohatý výběr jak u snídaně, tak u večeře...Obzvlášť večeře byly vynikající - každý si vybral podle své chuti - čerstvé zeleninové saláty, dušená zelenina, polévky, velký výběr hlavních chodů..jako zákusek ovocné poháry, melouny, banány polité čokoládou, tři druhy zmrzliny a nezbytné zákusky...Takový výběr jídel jsme ještě nikde nezažili a to jsme toho zcestovali hodně.

Vybavení, služby a personál hotelu  průměrně (4,5/5)

I přes starší vybavení pokoje bylo vždy čisto, denně se měnily ručníky, pokojské byly vstřícné...V restauraci byl také personál ochotný a milý, při tom kvantu lidí, kteří se chodili do Girandely stravovat, to byl určitě obdivuhodný výkon. Totéž recepce.

Výborní byli animátoři, jejichž služeb a vůbec služeb dětského Maro clubu, jsme se původně ani nechystali využívat, ale nakonec to bylo vítané zpestření pobytu - ať už večerní dětské diskotéky nebo odpolední aquaaerobic v bazénu...Dokázali udělat nádhernou atmosféru, takže syn stále vzpomíná a zpíváme tamější letní hity:-)

Bazén byl vždy čistý, pod hotelem Girandela, takže asi 5 min pěší chůze, hojně jsme využívali..Je možnost zahrát si minigolf, což jsme také využili. Jinak všude dětská hřiště, takže vyžití pro malé děti vynikající.

Pláž a moře  průměrně (5/5)

Pláže se nacházely pár schodů pod vilou Ava, takže opravdu kousek..Chodili jsme ještě víc dozadu směrem k nuda plážím..je tam i pláž pro psy..Tam už lidí ubývalo, takže si každý našel místo i v sezónu, směrem do centra počet lidí houstl...Vůbec pod Girandelou jsou asi nejhezčí pláže.

Pláže jsou oblázkové, čisté,samozřejmostí jsou boty do vody, voda nádherně čistá...bohužel jsme zažili poměrně studenou vodu, ale koupali jsme se...a taky chodili do bazénu, kde byla voda o hodně teplejší.

Dalo se koupit léhátko a slunečník, obojí po 30kn, což nám přišlo dost, takže jsme leželi na vlastních podložkách a bylo to v pohodě.

Okolí hotelu  průměrně (5/5)

Poloha Vily Ava dávala tušit, že se asi nachodíme, ale vůbec to nevadilo, každodenní procházka do centra nám jen prospěla. Jeden supermarket s potravinami je přímo v budově hotelu Girandela, i když bylo tam dráž než v centru. Jinak v areálu byly novinové stánky, na recepci i poštovní schránka a bankomat. Víc jsme ani nepotřebovali. Promenáda vedoucí do města je pěkná, s množstvím ochůdků, různých stánků a restaurací, všude plno kvetoucích keřů a záhonů s květinami... Přírodní prostředí Rabacu spolu s kulisou protějšího Cresu má opravdu kouzelnou atmosféru.

Vydali jsme se do starobylého městečka Labin, je tam pěkné staré historické centrum. Nazpět do Rabacu jsme šli pěšky po turistické značce.

Dále mohu doporučit lodní výlet na ostrov Cres s fishpicnikem a koupáním v malebné zátoce.

Celkový dojem  průměrně (5/5)

Nám se dovolená moc líbila, vyšlo počasí, jedině voda mohla být teplejší, ale vyvážili to všechny další klady pobytu.

Rabac má své kouzlo, i když chybí historické centrum s nezaměnitelným kostelíkem, jak už jsme u chorvatských letovisek zvyklí, tamější kosmopolitní atmosféra, blikající světla protějšího Cresu večer, odlesky měsíce na hladině moře, to vše zanechá nezapomenutelný dojem.

Tento hotel bych doporučil(a) svým nejlepším kamarádům doporučuje 2
z 2 recenzentů

Hotel je vhodný pro:

  • Pro všechny věkové kategorie
  • Pro osoby toužící po klidu a odpočinku
  • Pro rodiny s dětmi
  • Pro zamilované a manželské páry

Tato recenze je osobním názorem jejího autora a server Recenze.cz ani jeho provozovatel nenese žádnou odpovědnost za její obsah či pravdivost.

další recenze hotelu »

Komentáře

Napište vlastní recenzi do tohoto hotelu

Další recenze hotelu

Umístění hotelu

Istrie - nejlepší hotely

Top nabídky dovolené

Obchodní podmínky

Provozovatel serveru www.recenze.cz, Zájezdy.cz, a.s. (dále jen Provozovatel), si vyhrazuje právo odstranit fotografie, obrázky, výrazy, slova či příspěvky, které odporují dobrým mravům (např. obsahují vulgární výrazy, nadávky, rasistické, xenofobní či šovinistické narážky, u fotografií či obrázků pak takové, které jakkoli souvisejí s pornografií), porušují platné zákony ČR, poškozují dobré jméno Provozovatele, jeho obchodních partnerů nebo některého z uživatelů tohoto serveru, dále textové i obrazové příspěvky obsahující nabídky komerčního charakteru či jinak zneužívající možnosti propagace. Provozovatel si dále vyhrazuje právo nezobrazovat jména a příjmení uváděných osob, názvy cestovních kanceláří a cestovních agentur. Děkujeme za pochopení.

Provozovatel nenese žádnou odpovědnost za obsah či pravdivost recenzí. Autor recenze garantuje Provozovateli, že má práva ke zveřejnění jakýchkoliv obrázků či fotografií, které k recenzi přidal a zároveň tímto uděluje souhlas Provozovateli k jejich zveřejnění na internetu a využití v reklamních a propagačních materiálech.

Souhlasem s "Podmínkami vložení recenze hotelu" dává autor recenze rovněž souhlas se zařazením svého jména, příjmení a e-mailové adresy do zákaznického systému Provozovatele (čl. X Obchodních podmínek https://www.zajezdy.cz/informace/obchodni-podminky/), pakliže ještě není jeho zákazníkem.

Provozovatel prohlašuje, že chrání osobní údaje svých zákazníků, které v souvislosti se svou činností získá, a zaručuje jejich plnou ochranu v rámci těchto podmínek a platných právních předpisů.

Zájezdy.cz, a.s.

Podrobné hledání